Yritin tehdä perunasosetta.
Lämmitin maitoa, johon sekoitin perunajauhoja samalla kuin sekoitin maitoa oikein kovasti vispilällä. Laitoin joukkoon hieman voita ja sokeria. Mutta siitä tuli ihan hirveän pahaa :-( .
Kommentit (24)
Perunamuusijauhoja kuuluu laittaa.
Perunamuusi tehdään keittämällä perunat ja soseuttamalla ne.
Vierailija kirjoitti:
Perunamuusijauhoja kuuluu laittaa.
Minkäs takia miinustelette? Tyyppi yritti tehdä perunasosetta jauheesta, ei perunoista.
Mutta ei sitä tehdä perunajauhosta, vaan perunamuusijauhosta. Eikä tarvitse lisätä kuin pelkkä vesi.
Keitä perunat, muussaa ne, lisää voita, maitoa ja vähän suolaa ja vatkaa sähkövatkaimella. Älä vatkaa liikaa. Voilá
Vierailija kirjoitti:
Keitä perunat, muussaa ne, lisää voita, maitoa ja vähän suolaa ja vatkaa sähkövatkaimella. Älä vatkaa liikaa. Voilá
Ei. Kuori jauhoiset perunat, esim. Rosamunda. Keitä kunnes kypsiä, kaada vesi pois. Lisää runsaasti voita, sopivasti suolaa ja kermaa ja survo muusinuijalla. Ei millään helvẹtin vatkaimella. Ja jos haluat olla täydellinen - niin kuin Taivaallinen Isä on täydellinen - sinä höyrytät ne perunat, et keitä.
Kuori perunat, paloittele reiluja paloja, keitä ne suht. pehmeiksi, sähkövatkaimella pienit ne, lisäät lämmitettyä maitoa, suolaa ja voita, sähkövatkaimella sekaisin ja maistat suolan riittävyyden. Maitoa sen mukaan minkälaisen koostumuksen haluat.
Vierailija kirjoitti:
Kuori perunat, paloittele reiluja paloja, keitä ne suht. pehmeiksi, sähkövatkaimella pienit ne, lisäät lämmitettyä maitoa, suolaa ja voita, sähkövatkaimella sekaisin ja maistat suolan riittävyyden. Maitoa sen mukaan minkälaisen koostumuksen haluat.
Muusinuijalla, ei vatkaimella. Ja höyrytä perunat, älä keitä. Kermaa, ei maitoa, mikä sinä olet? Joku köyhä vai?
Perunajauhoista? :D No ensi kerralla koita tehdä muusia vaikka ranskalaisista perunoista :).
Teit maitokiisseliä, laita sekaan vaniljaa ja syö.
Toisaalta et tehnyt, vain trolli laittaa perunamuusiiviritelmään sokeria.
Perunajauhot on tarkoitettu kastikkeen tai kiisselin suurustamiseen. Jos haluat tehdä perunasosetta, mutta et keittää perunoita itse, tarvitset perunasosejauhoa tai perunahiutaleita.
Vierailija kirjoitti:
Vtun uusavuton nössö!
tai silkka trolli, joka keksinyt hauskan tarina uskoen joidenkin ärsyyntyvän.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Perunamuusijauhoja kuuluu laittaa.
Minkäs takia miinustelette? Tyyppi yritti tehdä perunasosetta jauheesta, ei perunoista.
Mutta ei sitä tehdä perunajauhosta, vaan perunamuusijauhosta. Eikä tarvitse lisätä kuin pelkkä vesi.
ei vaan perunajauhosta, mikä on ihan eri asia kuin perunamuusijauhe.
Mummon muusi-jauhe on mielestäni hyvää.
Yleensä kyllä teen oikeista mutta nyt ostin kotivaraan
Vierailija kirjoitti:
Mummon muusi-jauhe on mielestäni hyvää.
Yleensä kyllä teen oikeista mutta nyt ostin kotivaraan
Felixin jauhe on kyllä parempaa kuin Mummon. Hintakin on lähes sama.
Vierailija kirjoitti:
Vtun uusavuton nössö!
Ei negatiivisen kautta. On hienoa että AP yrittää laajentaa osaamistaan.
Soseen voi tehdä esimerkiksi keittämällä vedessä kuorittuja ja paloiteltuja perunoita, porkkanoita, lanttua, tai vaikka bataattia ja kun palat ovat hiukan pehmentyneet, niin laittaa soseeksi sauvasekoittimella. Lopuksi voi heittää perään purkin tai pari ruokakermaa. Jos vettä on liikaa tulee sosekeittoa ja jos vähemmän niin sosetta.
Itse heitän kattilaan juuresten mukaan pehmenemään myös palsternakkaa, selleriä, sipuleita, jopa yrttejä ja soseutan ne mukana. Mausteita kannattaa laittaa lisäksi oman maun mukaan valittuja esimerkiksi: liemikuutio, pippuria, suolaa, ... M51
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mummon muusi-jauhe on mielestäni hyvää.
Yleensä kyllä teen oikeista mutta nyt ostin kotivaraan
Felixin jauhe on kyllä parempaa kuin Mummon. Hintakin on lähes sama.
Jaaha kiitos vinkistä
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Perunamuusijauhoja kuuluu laittaa.
Minkäs takia miinustelette? Tyyppi yritti tehdä perunasosetta jauheesta, ei perunoista.
Mutta ei sitä tehdä perunajauhosta, vaan perunamuusijauhosta. Eikä tarvitse lisätä kuin pelkkä vesi.
ei vaan perunajauhosta, mikä on ihan eri asia kuin perunamuusijauhe.
Katsoin mitä mulla on kaapissa: Felix perunamuusijauhetta.
"Ruoanlaitossa perunajauhoa käytetään suurustamiseen. Paperiteollisuus käyttää perunatärkkelystä paperinvalmistuksessa sidosaineena. Suomessa tuotetusta perunatärkkelyksestä lähes kaikki käytetään paperiteollisuudessa." /wiki
Ja raejuusto maistuu perunamuusin lisukkeena namilta
Sokerin sijaan suolaa