Jos haluaa jättää ruokavaliosta sokerin niin mitä kaikkea pitää välttää? En tarkoita herkkuja
Ymmärrän toki, että karkit, limut, jäätelöt, pullat jne pois. Mutta mitä muuta? Jugurtit ainakin ja maustetut rahkat on sokerillisia.
Kommentit (40)
Jos näkö on niin huono, ettei pysty lukemaan tuoteselosteita, kauppaan voi ottaa mukaan suurennuslasin.
Mutta esimerkkinä sanon, että mm. ketsupeissa ja maustekurkuissa on sokeria. Hunaja on melkein pelkkää sokeria. Sokeri, fruktoosi, glukoosisiirappi, glukoosi-fruktoosisiirappi - jos pakkauksessa lukee jotain tällaista, siinä on sokeria.
Kun muutaman kerran lukee pakkausmerkinnät, siinä vähitellen kyllä oppii.
Katsot nyt kotona ensin käyttämistäsi tuotteista, että onko niissä sokeria. Uusista tuotteista katsot kaupassa.
Ja jugurteissa on sokeroimattomia versioita vaikka miten.
Vierailija kirjoitti:
Helppoa kun muistat vaan että kaikki hiilihydraatti on sokeria.
Sokeri on hiilihydraatti, mutta kaikki hiilihydraatit eivät ole sokeria.
Monet valmiit "lisukekastikkeet" (majoneesi, ketsuppi, salaatinkastike jne). Murot ja myslit. Valmisruuat. Todella monessa, yllättävässäkin, tuotteessa on sokeria. Jos ihan nolla linjalle sen suhteen lähtee, niin ei oikein muu auta kuin lukea jokaisen tuotteen tuoteseloste, kun eri valmistajienkin välillä on eroa aineksissa.
Elimistön kannalta on keskeistä vähentää hiilihydraatteja. Eli sokerin lisäksi myös tärkkelystä, jota on viljatuotteissa ja juureksissa.
Vierailija kirjoitti:
Katsot nyt kotona ensin käyttämistäsi tuotteista, että onko niissä sokeria. Uusista tuotteista katsot kaupassa.
Ja jugurteissa on sokeroimattomia versioita vaikka miten.
Ei ole olemassa sokerittomia jogurtteja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Helppoa kun muistat vaan että kaikki hiilihydraatti on sokeria.
Sokeri on hiilihydraatti, mutta kaikki hiilihydraatit eivät ole sokeria.
Elimistö reagoi kaikkeen hiilariin samalla tavalla kuin sokeriin
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Katsot nyt kotona ensin käyttämistäsi tuotteista, että onko niissä sokeria. Uusista tuotteista katsot kaupassa.
Ja jugurteissa on sokeroimattomia versioita vaikka miten.
Ei ole olemassa sokerittomia jogurtteja.
Sokeroimaton on eri asia kuin sokeriton. Opettelepa lukemaan.
Sokeri vai lisätty sokeri? Ne on kaksi eri asiaa. Ja myös toki monissa tuotteissa on sokeria ihan luonnostaan, kuten fruktoosia marjoissa ja hedelmissä sekä laktoosia maitotuotteissa.
Yleisimminhän puhutaan lisätyn sokerin jättämisestä pois. Ei siis tarvitse jättää ostamatta vaikkapa maitoa, mutta jugurtin voi vaihtaa maustamattomaan jugurttiin. Valmiskastikkeissa on usein paljon sokeria (ketsupit, maustekastikkeet, salaatinkastikkeet). Mehut tietysti yksiselitteisesti pois, myös täysmehut, joissa ei ole lisättyä sokeria. Näissä on taasen sen verran paljon fruktoosia, että sekään ei ole hyväksi. Jopa leivässä on usein sokeria.
Ravintosisällöstä katsot sokerien määrän. 5g/100g on hyvä ja kaikki alle sen. Max 7g pidän itse rajana.
Kaikessa on sokeria, koska kaikki elämä planeetalka perustuu yhteyttämiseen.
Syö kiviä. Niissä ei ole eikä vedessä.
jos haluat välttää sokeria, niin et osta tuotteita, joihin sokeria on lisätty. hedelmissäkin on sokeria, mutta se on ok, koska hedelmissä se sokeri tulee kuitujen kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Sokeri vai lisätty sokeri? Ne on kaksi eri asiaa. Ja myös toki monissa tuotteissa on sokeria ihan luonnostaan, kuten fruktoosia marjoissa ja hedelmissä sekä laktoosia maitotuotteissa.
Yleisimminhän puhutaan lisätyn sokerin jättämisestä pois. Ei siis tarvitse jättää ostamatta vaikkapa maitoa, mutta jugurtin voi vaihtaa maustamattomaan jugurttiin. Valmiskastikkeissa on usein paljon sokeria (ketsupit, maustekastikkeet, salaatinkastikkeet). Mehut tietysti yksiselitteisesti pois, myös täysmehut, joissa ei ole lisättyä sokeria. Näissä on taasen sen verran paljon fruktoosia, että sekään ei ole hyväksi. Jopa leivässä on usein sokeria.
Sokeri on sokeri, on se lisätty tai ei.
Meinaatko Ap nyt jättää ruokavaliosta sokerin vai lisätyn sokerin? Sokereitakin on erilaisia. Jos katsot Finelistä eniten hiilareita sisältäviä tuotteita, niin tiedät ainakin mitä välttää.
https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet?foodType=ANY&portionUnit=G&p…
Vierailija kirjoitti:
Elimistön kannalta on keskeistä vähentää hiilihydraatteja. Eli sokerin lisäksi myös tärkkelystä, jota on viljatuotteissa ja juureksissa.
Äärimmäisyyksiin ei ole tarve mennä. Voi vaikka jättää vain lisätyn sokerin, mutta syödä kuitenkin luonnon omia hiilihydraatteja. Niiden mukana tulee kuitenkin tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita ja kuitua, mikä pitää suoliston kunnossa.
Minä jätin pois pelkästään lisätyn sokerin ja se riitti hyvin katkaisemaan sokerikoukun. Nyt olen ollut jo useamman vuoden ilman lisättyä sokeria, eikä koskaan enää tee mieli mitään herkkuja. Pikemmin vain ällöttää jos pitäisi syödä väkisellä jotain karkkia tai munkkia. Sokeriset jugurtit ei mene alas myöskään, eikä mehut maistu. Kasviksia ja juureksia syön, koska ne on elimistölle tärkeitä. Ja onhan se hyvä kun lautasella on monta eri väriä, eikä vaan pelkkää lihaa.
Jos täysin haluaa sokeria välttää niin onhan sitä monissa maustekastikkeissa ja vaaleassa leivässäkin voi olla.