Oletko syönyt broilerin varpaita?
Suomalaiset lihatalot HKFoods ja Atria käynnistävät siipikarjanlihan viennin Kiinaan. HKFoods käynnistää viennin tämän vuoden lopussa ja Atria ensi vuoden alussa.
HK:n Kiinaan viemät tuotteet ovat lähinnä broilerin varpaita ja siipiä.
Kommentit (7)
Joskus Aasiassa aamiaispöydästä otin epämääräistä tavaraa. Niitä pureskellessa totesin syöväni kananvarpaita. Rustoa ja nahkaa makuliemessä. Ei siinä maha paljon täyty pureskellessa.
Kalkkunan jalkoja oon syönyt, ei ollut kummempia.
Koulun kanaviillokissa oli 80-luvulla pikkuruisia kananvarpaita. Vasta myöhemmin kuulin että viilokkiin laitetiin koirastiput.
Kamelinvarpaita on tullut joskus syötyä.
Kiinassa syönyt varpaita ja tuhannen vuoden munia. Munat erityisesti oudon makuisia ja näköisiä. Hotellin aamiaispöydässä tarjolla vaaleita täytettyjä leipiä jossa kasviksia ja näitä tuhannen vuoden munia. Leivät oli värjäytynyt munista sinisen ja lilan sävyiseksi.
Vierailija kirjoitti:
Kiinnostaa kyllä millä linnuilla on varpaat.
Ankoilla varpaat. Niitä söin Kiinassa. Ei ollut paljon syömistä varpaissa. Lähinnä imettiin niitä ja maisteltiin lientä jossa ne olivat. Pyöreä pyörivä pöytä ja meitä pöydän ympärillä 8-10 henkilöä. Pöytää pyöräytettiin niin jokainen sai siitä pöydästä ottaa. Pöydässä lasikansi ja valkoinen liina sen päällä. Lasikannen alla joku erillinen mekanismi jonka ansiosta pöytätaso pyöri.
Ehkä olen, broilerpihveissä tai -lihapullissa. Kerran broilerpihvistä löytyi pieniä sulkia. Tästä on tosin parikymmentä vuotta aikaa, oli Atrian valmispihvejä.