Mitä tarjota päivällisvieraille? Helppoa, mutta vaikutus pitäis tehdä..
 Eräs sukulaiseni perheineen (ei pieniä lapsia) tulee meille kylään. He eivät ole koskaan käyneet meillä, enkä edes tunne heitä oikein kunnolla. Kuitenkin haluaisin " tehdä vaikutuksen"  ruualla...
 En esim. tiedä mistä he tykkäävät, ovatko allergisia jollekin tms. Ensin ajattelin pienimuotoista " seisovaa pöytää"  jossa on montaa eri sorttia niin saa kukin mieleistään, mutta toisaalta kyseessä on arki-ilta ja ollaan töissä eikä siis hirveästi ehdi valmistella ennen vieraiden tuloa...
 Apuva! Vinkkejä kaivataan kipeästi! Kiitos etukäteen :)
Kommentit (4)
 Riippuu tietysti vähän, mikä ikäisiä ovat. Jos vanhempaa väkeä, niin vaikka joku pataruoka etukäteen tehtynä, esim. burgundinpata. Se on sitten helppo vaan lämmittää. Alkuun vaikka tomaatti-mozzarellasalaatti tms. Aika peruslinjalla pysyisin, jos ei tiedä vieraiden mieltymyksestä. Jos taas nuorempaa väkeä, joku simppeli pasta kauniisti katettuna tai ruokaisa salaatti, esim. kana-caesar-salaatti.
 En arkena lähtisi liian monimutkaiselle linjalle, yksinkertaista ja hyvää.
meillä on saanut hyvän vastaanoton uunikasvikset. Kuori ja pilko perunoita, porkkanaa, lanttua... Sekoita isossa kulhossa tai muovipussissa sekaan loraus ruokaöljyä ja mausteita, esim. jauhelihamaustetta, paprikaa, pippuria... valkosipulin kynsiä laitan myös. Paista uunissa uunipellillä leivinpaperin päällä 200-225 puolisen tuntia. kevyttä ja hyvää. Sopii esim. porsaan sisäfileen kanssa, se kypsyy uunissa samlla. Lisäksi raikasta salaattia.
 Vieraathan kai tulevat viihtymään ja teitä tapaamaan ensisijaisesti, vai kuinka? Ajattele enemmän rentoa yhdessäoloa ja vähemmän " vaikutuksen"  tekemistä, vaikka toki tiedänkin, että jokainen haluaa tietysti tarjota parasta. Tarkoitan vain, että älä stressaa liikoja, muuten tapaamisesta menee ilo!
 Arki-ilta - ruoan pitäisi olla nopeaa ja helppoa. Itse suosin noissa tilanteissa KEITTOJA. Keitto on yleensä nopea tehdä ja helppo tarjota ja pientä luksusta saa ostamalla ekstrahyvää leipää, maukasta juustoa tai kinkkua sen päälle tms. Olen tarjonnut mm. lohi- ja sipulikeittoa ja etenkin SIPULIKEITTO jossa on mausteena valkoviiniä ja/tai konjakkia vakiomausteiden lisäksi on aina saanut tosi hyvän vastaanoton. Juustoraasten ja leivän kanssa se on ruokaisa, lämmittävä ja tyylikäs ateria, joka ainakin mellä on yleensä aina tehnyt vaikutuksen.
 Ainut miinus siinä on se, että se ei tietysti synny ihan nopeasti, mutta toisaalta koko jutun voi tehdä myös edellispäivänä ja vain lämmittää vieraiden tuloiltana. Toinen vaihtoehto on kuoria ja pilkkoa sipulit aamulla, jolloin töistä tultua vain nakkaa ne kattilaan ja säästää sillä lailla aikaa.
 Sipulikeitto on siitä oK, samoin lohikeitto, että yleensä ne sopivat kaikille, sekä kasvissyöjille että allergikoille, harva on allerginen sipulille tai lohelle.
 Keitto on myös sillä lailla kevyt ateria, että sen jälkeen jokainen syö hyvillä mielin myös jälkiruoan, joka on helpoimmillaan esimerkiksi herkkujäätelö. Et voi epäonnistua.
 Ja lopuksi - mihin tahansa tarjoiluun päädytkin - hauskaa iltaa!
jos pitää olla helppoa ja olet duunissa eikä kyseesä ole mitkään varsinaiset päivälliskutsut niin voithan kertoa tarjoavasi " pientä iltaruokaa"
se voi sitte olla myös vähän yksinkertaisempaa
minä tarjoaisin varmaan blinejä kaikilla tykötarpeilla ..." vaikutuksesta" en tiedä mutta ei niitä liian usein saa ja hyviä ne on