Meillä ei juuri koskaan lapsena ollut karjalanpaistia.
Kommentit (45)
Ei ollut. Asuin lapsuuden Hämeessä, siellä oli ihan eri ruuat.
Ei varmaankaan. En ole sitä tietääkseeni ikinä edes syönyt.
Oli. Äitini oli entinen ravintolakokki ja kyllä oli hyvät sapuskat vielä silloin, kun oltiin pieniä ja paljon kotona.
Onneksi ei ollut. Rasvaista ruokaa.
Aika harvoin oli karjalanpaistia, meillä syötii usein perunoita soossilla ja soossia ja perunoilla.
Mummolassa oli usein, tosin sitä kutsuttiin lihapotiksi. Äitini jatkaa perinnettä eikä koskaan tarvitse arvata, mitä hänen luonaan ainakin tarjotaan. Olen saanut ihan yliannostuksen enkä mielelläni tee tätä ruokalajia kotona.
Vierailija kirjoitti:
Mummolassa oli usein, tosin sitä kutsuttiin lihapotiksi. Äitini jatkaa perinnettä eikä koskaan tarvitse arvata, mitä hänen luonaan ainakin tarjotaan. Olen saanut ihan yliannostuksen enkä mielelläni tee tätä ruokalajia kotona.
Tein opiskelijana usein karjalanpaistia, koska karjalanpaistilihat oli usein 50% tarjouksella. Nykyään ne lihat on mun lompakolle kalliita.
Oli joskus sunnuntaisin, kun äidillä oli aikaa ruokaa haudutella. Edelleen yks mun herkkuruuista, toni nykyään teen sen kanssa pottumuusin kun äiti teki ja tekee yleensä edelleen kokonaisten pottujen kanssa.
Ei ollut koskaan. Karjalanpaisti onkin ollut minulle aina varsin epämiellyttävä ja pahanmakuinen ruoka.
Oli tosi usein, ei nyt ehkä ihan joka sunnuntai, mutta melkein. Itsekin tein sitä sitten hyvin usein kun lapset olivat pieniä, nyt en ole tehnyt enää varmaan 10 vuoteen. Ihan hyvä, helppo ruoka, jos lihaa kaipaa.
Meillä oli usein sunnuntaina. Lauantai oli leipomispäivä, leivottiin leivinuunissa rieskaa, pullaa ja marjapiirakkaa, leipomisten jälkeen pantiin pataruoka uuniin. Näin Lappeenrannassa 1980-luvulla.
Aika harvoin ei varmaan viittä kertaa ollut kun vielä vanhempien kotona asuin ja tuskin sen jälkeen yhtään useammin.Ei sillä, en minä ole tehnyt sitä kertaakaan, mutta muutaman kerran ollen syönyt lounaspaikassa kun ei ole ollut mistä valita niin sitä sitten.
Mutta liharuo'ista merimiespihvejä meillä kyllä oli silloin tällöin ja se on kyllä todella hyvä liharuoka.
Meillä oli lähinnä jouluna karjalanpaistia. Oli sen verran kallis ruoka tehdä.
Ei ollut. Mude oli Karjalasta ja keittäjä. Syötiin hyvää paistia ja muuta, muttei koskaan karjalan basitia öhöö
Vierailija kirjoitti:
Meillä oli lähinnä jouluna karjalanpaistia. Oli sen verran kallis ruoka tehdä.
Joo, totta niin oli kallista.
Muistan että -60 ja -70 luvulla oli Tapanina joko lipeäkalaa jota äiti halusi kerran vuodessa tai karjalanpaistia jota isä halusi silloin. Kumpikin halusi sitä mihin oli itse kotonaan tottunut ja jotenkin he sitten aina sen sopivat kumpaa on Tapanina ja se toinen oli sitten aaton aattona ruokana.
Minä pidin lapsena enemmän karjalanpaistista, mutta kyllä sitä lipeäkalaakin sen kerran vuodessa söi kun se oli hyvin tehty. Myöhemmin sitten aikuisena sen kerran kun olen lipeäkalaa saanut niin olen kyllä pitänyt siitäkin ja syön sitä kyllä jos vain jostain sattuu joskus saamaan. Itse en sitä jaksa ruveta laittamaan.
Tuliko viisaammaksi jos vastaan...