Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Milloin söit ekan kerran kebabia? Milloin Suomessa edes avattiin eka kebabbila?

Vierailija
02.10.2024 |

Muistelen niitä olleen Ruotsissa yleisesti kauan ennen kuin täällä yhtäkään?

Kommentit (49)

Vierailija
1/49 |
02.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole syönyt, haisee niin voimakkaasti eikä mitenkään houkuttelevalta, niin en edes aio syödä enkä maistaa.

Vierailija
2/49 |
02.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

80-luvulla tuli Suomeen ekat

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/49 |
02.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lahest 90-luvun alussa.Oli vielä lampaanlihaa tuolloin.

Vierailija
4/49 |
02.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

1980 tai 1981

Ördög
5/49 |
02.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tampereelle muistaakseni 1986 tai 87.

Vierailija
6/49 |
02.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maistoin kebabia ensimmäisen kerran joskus 90-luvulla. Mielestäni se oli kuivaa. En ole kebabin ystävä. Mielummin tilaan vaikka pizzan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/49 |
02.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

ainoa oikea kebabb on täyslihakebab lampaasta muu on tekopaskaa ja jatkettua jauheliha-jauhopaskaa

Vierailija
8/49 |
02.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muistan joskus -90 luvun alussa tai -80 luvun lopussa kun ensimmäisen kerran maistoin kebabbia. Rautatienkatu, Lahti oli osoite. Oli sairaan paljon parempaa kebabbia silloin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/49 |
02.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eiköhän 90-luvun alussa yleistyneet. 

Olivatko he turkkilaisia ja irakilalaisia, jotka näitä paikkoja silloin perustivat ihan pikkupaikkakunnille?

Vierailija
10/49 |
02.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvinkäällä 80 luvun puolivälissä Turkinpippurissa. Tampereella. Keskustorilta rantaan päin vievä katu, nimi ei just nyt tule mieleen.

Herkkua oli kumpikin. Vaan ei lammasta. Suomessa oli silloin(kin) niukka lampaan saanti. Se oli järjettömän kallista, eikä kannattanut lampaasta tehdä.

Varras oli kasattu kanasta ja naudasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/49 |
02.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

ainoa oikea kebabb on täyslihakebab lampaasta muu on tekopaskaa ja jatkettua jauheliha-jauhopaskaa

Sun mielikuva on omasi, mutta kebab sana tarkoittaa vartaassa kypsytettyä. Eli lihalla ei niinkään väliä.

Vierailija
12/49 |
02.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus 90-luvulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/49 |
02.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Erehdyin ostamaan Ruotsissa joskus 1980-luvulla. Pahaa! Olikohan halal-lihasta. Sen jälkeen en ole suuhuni pistänyt. Yököttää nytkin kun ajattelen kiduttamalla tapetun eläimen lihan syömistä. Ja se maku, kuin tiskiräti  haju.

Vierailija
14/49 |
02.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Noin 1984 Kouvolassa. Oli muuten liha ihan eri luokkaa kuin nykyinen puristesonta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/49 |
02.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vasta 2003, mutta kebab-ravintoloita oli jo 1990-luvun alussa aika paljon, pikkukauiungeissakin yleensä useampia. 

Vierailija
16/49 |
02.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

1980- luvun alussa Porin kauppahallissa.

Tosi hyvää ja paljon kasviksia.

Vierailija
17/49 |
02.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tukholmassa oli varmaan jo 50-60-luvulla. Ruotsi oli ennen edellä kaikessa uskomattoman paljon. Sitä on vaikea nykyään hahmottaa.

Vierailija
18/49 |
02.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole tähänpäivään mennessä syönyt,enkä taida jatkossakaan syödä.

Vierailija
19/49 |
02.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen 40v ja kävin ekan kerran syömässä v. 2006

Vierailija
20/49 |
02.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eiköhän 90-luvun alussa yleistyneet. 

Olivatko he turkkilaisia ja irakilalaisia, jotka näitä paikkoja silloin perustivat ihan pikkupaikkakunnille?

Ihan suomalaisia 80-luvun alkupuolella.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän yhdeksän kuusi