Sisäfile, jotain muuta kuin uuniin?
Mies kävi hakemassa kaupasta ruokaa, oli Atrian possun sisäfilee päiväysalennuksessa. Mitäs tosta tekisi, toki sen voisi uuniin heittää juuresten kanssa, mutta olisiko jotain muuta ideaa, jolla piristää ruuanlaittoa. Toki resepteistä kuukkeli löytäisi vaikka mitä, mutta onko teillä jotain makuhermoja kutkuttavaa ideaa.
Kommentit (22)
Mä oon tehny paistinpannulla aivan herkullista sisäfilettä. Resepti löytyy dansukkerin sivuilta, siihen tulee myös sokeria ja sinappia, näitä mukaillen aivan super-herkullista, perunamuussi tuohon vielä niin kelpaa varmaan papillekin...
Tästä hyvä lähteä muokkaailemaan omaan makuun sopivaksi: https://www.dansukker.fi/fi/resepteja/porsaan-sisafilee-sinappikastikke…
Leikkaa 2 cm siivuiksi, paista molemmilta puolita nätit pinnat n.2min / puoli. Kaada kerma/ruokakerma yms. Ja säädä lömpö juuri ja juri poreilevaksi.
Maustat mielesi mukaan, itse pidän aurahomari kastikkeesta, eli murustekennpuolikkaannjuuston tykö.
Raskiksia yms perunoita, riisiä tai nudeleita kaveriksi ja salasti härdeli jos pidät.
Vierailija kirjoitti:
2,5% nitriittisuola ja vakuumiin viikoksi. Sen jälkeen ilmakuivauskaappiin noin pariksi kuukaudeksi riippumaan. Valmis lonzino noin millin paksuisiksi siivuiksi, nautitaan hyvän punaviinin ja viikunoiden kera.
Mikäs ramsay sinä kuvittelet okevasi? Mikä v*ttu on lonzino??
Porsaan sisäfileen voi myös keittää, siivuta n 1-2cm siivuiksi, litra vettä, siihen 2 lihaliemikuutiota ja muita mausteita mielen mukaan (sipulia, suolaa, valkopippuria ym). Lisää liha ja anna kiehua hiljalleen n tunti. Nosta siiviläkauhalla kiinteä tavara pois ja laita samaan liemeen perunat kiehumaan, Mainio ja helppo ruoka.
Vierailija kirjoitti:
Porsaan sisäfileen voi myös keittää, siivuta n 1-2cm siivuiksi, litra vettä, siihen 2 lihaliemikuutiota ja muita mausteita mielen mukaan (sipulia, suolaa, valkopippuria ym). Lisää liha ja anna kiehua hiljalleen n tunti. Nosta siiviläkauhalla kiinteä tavara pois ja laita samaan liemeen perunat kiehumaan, Mainio ja helppo ruoka.
Hyi!
Jos sinulla on grillausmahdollisuus, possunfileestä tulee oikein hyvää grillattuna. Ilman mitään sooseja grillaat fileen keskilämmöllä kypsäksi. Kun on valmis, sivelet maustekastikkeen pintaan ja maustat suolalla ja pippurilla. Maustekastikkeen voit helposti tehdä esim. sotkemalla soijaa, ruokaöljyä, hunajaa ja vaikka kuivattua rosmariini. Tai käytä kaupan valmista bbq-kastiketta. Maustamisen jälkeen anna olla vielä hetken aikaa grillistä, ota sitten pois ja kääri folioon vetäytymään 10 minuutiksi. Sitten vaan leikkaat annospaloiksi ja ääntä kohti.
Jos ei ole grilliä, ruskista pinta pannulla, mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Lisää pannuun desi vettä, laita kansi päälle ja jätä file miedolle lämmölle kypsymään. Kun on lähes valmis, lisää veden jatkoksi kerma, mausta kastike mieleiseksi ja keitä vähän kasaan. Tai suurusta maissijauhoilla.
Joka tapauksessa possun sisäfile kannattaa kypsentää kokonaisena ja paloitella vasta kypsennyksen jälkeen. Muuten on riskinä että se kuivuu liikaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Porsaan sisäfileen voi myös keittää, siivuta n 1-2cm siivuiksi, litra vettä, siihen 2 lihaliemikuutiota ja muita mausteita mielen mukaan (sipulia, suolaa, valkopippuria ym). Lisää liha ja anna kiehua hiljalleen n tunti. Nosta siiviläkauhalla kiinteä tavara pois ja laita samaan liemeen perunat kiehumaan, Mainio ja helppo ruoka.
Hyi!
Hyi yök vaan itsellesi. Olet moukka pahimmasta päästä,
Vierailija kirjoitti:
Jos sinulla on grillausmahdollisuus, possunfileestä tulee oikein hyvää grillattuna. Ilman mitään sooseja grillaat fileen keskilämmöllä kypsäksi. Kun on valmis, sivelet maustekastikkeen pintaan ja maustat suolalla ja pippurilla. Maustekastikkeen voit helposti tehdä esim. sotkemalla soijaa, ruokaöljyä, hunajaa ja vaikka kuivattua rosmariini. Tai käytä kaupan valmista bbq-kastiketta. Maustamisen jälkeen anna olla vielä hetken aikaa grillistä, ota sitten pois ja kääri folioon vetäytymään 10 minuutiksi. Sitten vaan leikkaat annospaloiksi ja ääntä kohti.
Jos ei ole grilliä, ruskista pinta pannulla, mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Lisää pannuun desi vettä, laita kansi päälle ja jätä file miedolle lämmölle kypsymään. Kun on lähes valmis, lisää veden jatkoksi kerma, mausta kastike mieleiseksi ja keitä vähän kasaan. Tai suurusta maissijauhoilla.
Joka tapauksessa possun sisäfile kannattaa kypsentää kokonaisen
Aina on vaaran lihan kuivuminen, myös grillisä ja uunissa.
Katsoppa ohjeet filé mignon possusta, on mehevä, kun oikein valmistaa.
File on aina herkkä laji valmistaa
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos sinulla on grillausmahdollisuus, possunfileestä tulee oikein hyvää grillattuna. Ilman mitään sooseja grillaat fileen keskilämmöllä kypsäksi. Kun on valmis, sivelet maustekastikkeen pintaan ja maustat suolalla ja pippurilla. Maustekastikkeen voit helposti tehdä esim. sotkemalla soijaa, ruokaöljyä, hunajaa ja vaikka kuivattua rosmariini. Tai käytä kaupan valmista bbq-kastiketta. Maustamisen jälkeen anna olla vielä hetken aikaa grillistä, ota sitten pois ja kääri folioon vetäytymään 10 minuutiksi. Sitten vaan leikkaat annospaloiksi ja ääntä kohti.
Jos ei ole grilliä, ruskista pinta pannulla, mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Lisää pannuun desi vettä, laita kansi päälle ja jätä file miedolle lämmölle kypsymään. Kun on lähes valmis, lisää veden jatkoksi kerma, mausta kastike mieleiseksi ja keitä vähän kasaan. Tai suurusta maissijauhoilla.
Joka tapauksesMitä siitä loppufileestä siten tehdään?
file mignon on fileen ohuesta päästä tehty pihvi. Mitä loppupäästä tehdään?
Heittäsin atriapaskat kompostiin ja laittasin tofupalat.
Vierailija kirjoitti:
Heittäsin atriapaskat kompostiin ja laittasin tofupalat.
Muuten voisi mennäkin, mutta valitettavasti meillä ei asu yhtään homoa.
Leikkaat pihveiksi ja nuijit ja leivität ja paistat
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Porsaan sisäfileen voi myös keittää, siivuta n 1-2cm siivuiksi, litra vettä, siihen 2 lihaliemikuutiota ja muita mausteita mielen mukaan (sipulia, suolaa, valkopippuria ym). Lisää liha ja anna kiehua hiljalleen n tunti. Nosta siiviläkauhalla kiinteä tavara pois ja laita samaan liemeen perunat kiehumaan, Mainio ja helppo ruoka.
Hyi!
Hyi yök vaan itsellesi. Olet moukka pahimmasta päästä,
Kyllä tuo hyin sanoja oli ihan oikeassa. Ei hitto kannata possun sisäfilettä keittää missään lihaliemikuutio vedessä! Kyllä siihen pitää pinta paistaa, voi toki sen jälkeen kokeilla hauduttaa hitaasti. Mutta tuo keittoresepti on ihan karmea!
Pötkö keskeltä poikki ja palat airfryeriin. Facen airfyer ryhmässä ohjeita.
Tulee mehevä ja hyvä.
Vierailija kirjoitti:
Heittäsin atriapaskat kompostiin ja laittasin tofupalat.
Siis yhdestä possusta tulee yksi sisäfile ja sinä olisit valmis heittämään sen possun sisäfileen suoraan kompostiin?! Mitä ihmeen haaskausta tuo on?! Etkö ajattele yhtään luontoa?!
kas kun n,17 ei kehoita leipäkoneeseen laittamaan. airfyer todellinen makujen pilaaja. kovalla mainostuksella saivat myytyä täysiä turhakkeita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Heittäsin atriapaskat kompostiin ja laittasin tofupalat.
Siis yhdestä possusta tulee yksi sisäfile ja sinä olisit valmis heittämään sen possun sisäfileen suoraan kompostiin?! Mitä ihmeen haaskausta tuo on?! Etkö ajattele yhtään luontoa?!
Possusta kuten kaikista muistakin eläimistä tulee kaksi sisäfilettä.
2,5% nitriittisuola ja vakuumiin viikoksi. Sen jälkeen ilmakuivauskaappiin noin pariksi kuukaudeksi riippumaan. Valmis lonzino noin millin paksuisiksi siivuiksi, nautitaan hyvän punaviinin ja viikunoiden kera.