kertokaa ruokia joissa on mozarellaa!!
tykästyin niin mozarellaan että nyt on pakko saada jotai ihanaa ruokaa tehä siitä!jos teillä on niin laittakaa!
Kommentit (4)
Tee mureketaikina sekoittaen nauta-sika jauhelihaan kiloa kohden pussillinen sipulikeittojauhetta, pari kananmunaa, desi korppujauhoja ja loraus vettä. Anna vetäytyä muutama minuutti. Levitä taikina levyksi paperoidulle pellille ja levitä toiselle puolelle viipaloitua tomaattia, mozzarellaviipaleita ja paloiteltuja oliiveja limittäin. Ripottele päälle basilikaa ja käännä murekelevyn toinen puoli päälle. Sulje hyvin saumat ja paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.
Penne tai piccolino penne pastaa (max 2/3 500g pakkauksesta)
tonnikalaa 1-2 purkkia
valkosipulia 1-2 kynttä
kapriksia ainakin reilu 1 rkl
oliiviöljyä
mozzarellaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
hieman sitruunan mehua
Keitä pasta. Kuumenna kannellisella paistinpannulla ensin oliiviöljy, hetkeksi siihen valkosipulit (varo, palaa helposti!) ja sitten valutetut kaprikset, sitten tonnikala sekaan ja pasta. Lopuksi sekoittele pilkottu mozzarella mukaan, rouhi maun mukaan mustapippuria ja kansi päälle ja hetki haudutusta että juusto sulaa. Sitruunan mehu ei ole pakollista, meillä puristetaan yleensä vasta lautasella tilkkanen sekaan. Tosi nopea, hyvä ja halpa, ja lapset tykkää todella paljon.
Laitoin eilen broiskujen päälle ja tuli tosi hyvää. Jopa lapset tykkäsivat.
Eli ruskistin ensin pannulla kevyesti broilerin ohuita fileepihvejä. Tais olla joku pippurinen marinadi. Sitten broilerit uunivuokaan vierekkäin, päälle sivelin vihreää pestoa ja mozzarellajuusto viipaleita. Uunissa pidin 225 ja niin kauan, että juusto vähän ruskistui.
Nautimme broilerit fetasalaatin ja villiriisin (lapset ranskalaisilla) kera. Kaikki tykkäs, kannattaa kokeilla!
Minä teen usein broiskusalaatin kaveriks tällässii:
Esipaistetut patongit viipaleiks, voidellaan pestolla ja päälle mozzarellaa ja uuniin. NAMINAMI!