Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Keitto jäi yön yli pöydälle

Vierailija
29.08.2024 |

Valmistettu illalla tuoreista aineksista. Sisältää vain kasviksia, ei maitotuotteita. Uskaltaako syödä?

Kommentit (25)

Vierailija
1/25 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos haluat jännitystä elämään.

Vierailija
2/25 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos kasviskeitto on jäänyt huoneenlämpöön yön yli, sen turvallisuus riippuu useista tekijöistä. Yleisesti ottaen elintarvikkeiden turvallisuus alkaa heiketä, kun ne ovat olleet huoneenlämmössä yli 2 tuntia, erityisesti yli 20 C lämpötilassa. Bakteerit voivat alkaa lisääntyä nopeasti, mikä voi johtaa ruokamyrkytyksen riskiin.

 

Vaikka keitto ei sisällä eläinperäisiä tuotteita, on silti mahdollista, että bakteerit ovat lisääntyneet, joten on suositeltavaa olla syömättä sitä. On parempi olla varovainen ja välttää mahdollisia riskejä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/25 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pistäät porisemaan hellallle kakkoselle ja pistelet poskeen vaan.

Vierailija
4/25 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitä sitä uudestaan muutama minuutti ja tee sose sauvasekoittimella.

Vierailija
5/25 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En söisi.

Vierailija
6/25 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen syönnyt. Keitin vain kiehuvaksi ja annoin kiehua puolisen tuntia. Eiköhän 100 asteessa suurin osa bakteereista kuole. Niin ja hengissä olen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/25 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap, kiehauta keitto joka siis tekee siitä jälleen mikrobiologisesti turvallista, sitten syö mitä jaksat ja muista tällä kertaa laittaa loput jääkaappiin. Niin kauan kuin haju ei ole kummallinen, kestävät kasvis- ja sienikeitot yllättävänkin huonoa kohtaloa. Eivät ihmiset kuitenkaan ennen joka aterialla kuolleet vaikka jääkaappeja ei oltu keksitty, nykyään kaikesta ollaan liiankin vauhkoja.

Vierailija
8/25 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos kasviskeitto on jäänyt huoneenlämpöön yön yli, sen turvallisuus riippuu useista tekijöistä. Yleisesti ottaen elintarvikkeiden turvallisuus alkaa heiketä, kun ne ovat olleet huoneenlämmössä yli 2 tuntia, erityisesti yli 20 C lämpötilassa. Bakteerit voivat alkaa lisääntyä nopeasti, mikä voi johtaa ruokamyrkytyksen riskiin.

 

Vaikka keitto ei sisällä eläinperäisiä tuotteita, on silti mahdollista, että bakteerit ovat lisääntyneet, joten on suositeltavaa olla syömättä sitä. On parempi olla varovainen ja välttää mahdollisia riskejä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Moi chatgpt

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/25 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos kasviskeitto on jäänyt huoneenlämpöön yön yli, sen turvallisuus riippuu useista tekijöistä. Yleisesti ottaen elintarvikkeiden turvallisuus alkaa heiketä, kun ne ovat olleet huoneenlämmössä yli 2 tuntia, erityisesti yli 20 C lämpötilassa. Bakteerit voivat alkaa lisääntyä nopeasti, mikä voi johtaa ruokamyrkytyksen riskiin.

Vaikka keitto ei sisällä eläinperäisiä tuotteita, on silti mahdollista, että bakteerit ovat lisääntyneet, joten on suositeltavaa olla syömättä sitä. On parempi olla varovainen ja välttää mahdollisia riskejä.

Jos tämä hysteerinen linja pitäisi paikkansa, olisi maailmasta kadonnut ihmiselämä jo ennen kuin alkoikaan.

Ei kannata olla hysteerinen. Jääkaappi on alle 100 vuotta vanha keksintö, sitä ennen uudelleenlämmitys oli yksi tapa, miten ruoka pidettiin hyvänä. Pitää kuitenkin muistaa, että keitto on keittämisen jälkeen kuumana ollut tietenkin ollut steriiliä, joten jos siihen ei ole erikseen kuolattu ja etenkin jos kansi on ollut päällä, ei sinne tuosta vaan ihan hirveää bakteerimäärää ole päässyt pesiytymään sitten kun lämpötila on laskenut alle 50 asteen.

Ap: muista pitää keittoa kiehuvana muutama minuutti, silloin kaikki bakteerinalut kuolevat uudelleen pois.

Vierailija
10/25 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jos kasviskeitto on jäänyt huoneenlämpöön yön yli, sen turvallisuus riippuu useista tekijöistä. Yleisesti ottaen elintarvikkeiden turvallisuus alkaa heiketä, kun ne ovat olleet huoneenlämmössä yli 2 tuntia, erityisesti yli 20 C lämpötilassa. Bakteerit voivat alkaa lisääntyä nopeasti, mikä voi johtaa ruokamyrkytyksen riskiin.

Vaikka keitto ei sisällä eläinperäisiä tuotteita, on silti mahdollista, että bakteerit ovat lisääntyneet, joten on suositeltavaa olla syömättä sitä. On parempi olla varovainen ja välttää mahdollisia riskejä.

Jos tämä hysteerinen linja pitäisi paikkansa, olisi maailmasta kadonnut ihmiselämä jo ennen kuin alkoikaan.

Ei kannata olla hysteerinen. Jääkaappi on alle 100 vuotta vanha keksintö, sitä ennen uudelleenlämmitys oli yksi tapa, miten ruoka pidettiin hyvänä. Pitää kuitenkin muistaa, että keitto on keittämisen jälkee

Toki, mutta riippuu ihan ruoastakin. Yli kaksi tuntia huoneenlämmösä seissyt kanapatonki voi jo aiheuttaa ripulia myöhemmin 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/25 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jos kasviskeitto on jäänyt huoneenlämpöön yön yli, sen turvallisuus riippuu useista tekijöistä. Yleisesti ottaen elintarvikkeiden turvallisuus alkaa heiketä, kun ne ovat olleet huoneenlämmössä yli 2 tuntia, erityisesti yli 20 C lämpötilassa. Bakteerit voivat alkaa lisääntyä nopeasti, mikä voi johtaa ruokamyrkytyksen riskiin.

Vaikka keitto ei sisällä eläinperäisiä tuotteita, on silti mahdollista, että bakteerit ovat lisääntyneet, joten on suositeltavaa olla syömättä sitä. On parempi olla varovainen ja välttää mahdollisia riskejä.

Jos tämä hysteerinen linja pitäisi paikkansa, olisi maailmasta kadonnut ihmiselämä jo ennen kuin alkoikaan.

Ei kannata olla hysteerinen. Jääkaappi on alle 100 vuotta vanha keksintö, sitä ennen uudelleenlämmitys oli yksi tapa, miten ruoka pidettiin hyvänä. Pitää kuitenkin muistaa, että keitto on keittämisen jälkee

Kellarit,kaivossa säilytys,pihalla,verannalla,kylmäkomerossa yms oli käytössä. Ei niitä eväitä pöydällä säilytetty yön yli paitsi jouluna eikä silloin tuvan lämpötila ollut kymmentäkään astetta

Vierailija
12/25 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pistäät porisemaan hellallle kakkoselle ja pistelet poskeen vaan.

Itse en söisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/25 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jos kasviskeitto on jäänyt huoneenlämpöön yön yli, sen turvallisuus riippuu useista tekijöistä. Yleisesti ottaen elintarvikkeiden turvallisuus alkaa heiketä, kun ne ovat olleet huoneenlämmössä yli 2 tuntia, erityisesti yli 20 C lämpötilassa. Bakteerit voivat alkaa lisääntyä nopeasti, mikä voi johtaa ruokamyrkytyksen riskiin.

Vaikka keitto ei sisällä eläinperäisiä tuotteita, on silti mahdollista, että bakteerit ovat lisääntyneet, joten on suositeltavaa olla syömättä sitä. On parempi olla varovainen ja välttää mahdollisia riskejä.

Jos tämä hysteerinen linja pitäisi paikkansa, olisi maailmasta kadonnut ihmiselämä jo ennen kuin alkoikaan.

Ei kannata olla hysteerinen. Jääkaappi on alle 100 vuotta vanha keksintö, sitä ennen uudelleenlämmitys oli yksi tapa, miten ruoka pidettiin hyvänä. Pitää kuitenkin muistaa, että keitto on keittämisen jälkee

Silloin oli ihan normaalia kuolla ripuliin

Vierailija
14/25 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pistäät porisemaan hellallle kakkoselle ja pistelet poskeen vaan.

 

Kakkonen alkaa porisemaan kun tuon syöt - kuumensit kuinka tahansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/25 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihme hysteerikkoja täällä. Jos nenä ei kerro pilaantumisen olevan jo käynnissä niin soppa jääkaappiin ja kiehautat liedellä ennen syömistä. Täysin syömäkelposita se on. 

Olen syönyt vuosikymmneniä jo yön yli pöydällä seisseitä ruokia. Lohikiusaus jää usein uuniin (kylmään) yön yli tai liedelle seisomaan. Niin jää kaikki muukin. Kertaakaan ei ole mitään mennyt pilalle tai kukaan saanut vatsapöpöä. Sen verran itsesuojeluvaistoa sentään löytyy että kesähelteellä ruoat menee välittömästi kylmään.

Vierailija
16/25 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jos kasviskeitto on jäänyt huoneenlämpöön yön yli, sen turvallisuus riippuu useista tekijöistä. Yleisesti ottaen elintarvikkeiden turvallisuus alkaa heiketä, kun ne ovat olleet huoneenlämmössä yli 2 tuntia, erityisesti yli 20 C lämpötilassa. Bakteerit voivat alkaa lisääntyä nopeasti, mikä voi johtaa ruokamyrkytyksen riskiin.

Vaikka keitto ei sisällä eläinperäisiä tuotteita, on silti mahdollista, että bakteerit ovat lisääntyneet, joten on suositeltavaa olla syömättä sitä. On parempi olla varovainen ja välttää mahdollisia riskejä.

Jos tämä hysteerinen linja pitäisi paikkansa, olisi maailmasta kadonnut ihmiselämä jo ennen kuin alkoikaan.

Ei kannata olla hysteerinen. Jääkaappi on alle 100 vuotta vanha keksintö, sitä ennen uudelleenlämmitys oli yksi tapa, miten ruoka pidettiin hyvänä. Pitää kui

"Silloin oli ihan normaalia kuolla ripuliin"

Tunnettiin nimellä lavantauti ja punatauti. Meikäläisittäin puhtaassa vedessä puhtaista aineksista puhtaissa (normaaleissa) olosuhteissa valmistetusta ruoasta noiden saaminen vastaa ehkä viittä peräkkäistä lottovoittoa. Vähän eri asia vai kuinka.

Vierailija
17/25 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Olen syönnyt. Keitin vain kiehuvaksi ja annoin kiehua puolisen tuntia. Eiköhän 100 asteessa suurin osa bakteereista kuole. Niin ja hengissä olen.

Ei se ole kyse siitä onko bakteerit kuolleet vai ei, kun puhutaan pilaantuneesta ruuasta. Kun ruokaan tulee bakteereja/hometta, niin kyse on siitä, mitä myrkkyjä ne ovat tuottaneet siihen ruokaan, kun ovat lisääntyneet! Ne myrkyt ei häviä kuumennuksessa.

Vierailija
18/25 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos se on pelkkä kasviskeitto, niin mitä väliä? Menetys ei ole suuri, kun heität pois!

Vierailija
19/25 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuumentaisin ja söisin.

 

Vierailija
20/25 |
29.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos se on pelkkä kasviskeitto, niin mitä väliä? Menetys ei ole suuri, kun heität pois!

 

Kasviksilla, joista kyseinen keitto on tehty on tunteet sekä perhe. Perunoilla, porkkanoilla muillakin on isä sekä äiti ja omia jälkeläisiä aivan kuin kaikilla meillä, joten näin menetellen täysin turha kuolema.