Miten putsaatte kantarellit ennen paistamista?
Keräsin kantarelleja pari ämpärillistä, ja vaikka kuinka yritin kerätä ne jo metsässä mahdollisimman puhtaina, on niissä kuitenkin sellaisia tummia pikku "hitusia", joita ei edes pullasudilla meinaa saada kokonaan pois poimujen väleistä. Ovat kyllä tosi pieniä.
Voiko nuo paistaa tuollaisinaan, haittaako ne hituset siellä mitään vai kannattaisiko sienet esimerkiksi huuhdella vedessä ennen paistamista? Kuinka puhtaita kantarellien yleensäkin pitäisi olla, kun tuntuu että sammaleen alta saa kaivella pääosin kaiken.
Kommentit (12)
Jos miettii, mitä ihmislaji on kautta aikain syönyt, pari sammalen hitusta on kyllä sieltä siistimmästä päästä.
Sieniveitsen harjaspäällä rapsutellaan ja sitten pannulle kutistumaan, loppupuolella voita ja hiukan suolaa. Se on siinä, ellei kermaa halua.
Keitän kanttarelleja tunnin verran, että lähtee myrkyt pois. Sen jälkeen kuivatan ne saunankiukaalla ja sitten paistan ne.
Mä laitan niille vaahtokylvyn. Kivasti saavat liottua siellä tunnin-pari, sitten kääritään froteisiin eli vedet pois ja siitä pannulle.
Putsaan veitsellä kannan pois ja huuhtelen roskat veden alla. Halkaisen, sillä kantarelleissakin voi olla toukkia.
Kylmään veteen, kun tulee sienien kanssa kotiin. Yleensä roskat irtoavat ihan huuhtomalla. Siellä ne metsässä sateessa ovat jo kastuneet eikä huuhtominen niitä pilaa.
Ensin liotetaan vuorokausi. Sitten tiheäsilmäiseen pesupussiin ja pesukoneeseen 90 asteen ohjelmaan. Linkouksen jälkeen kattilaan ja keitetään suolavedessä 6 tuntia. Lopuksi kuivataan uunissa miedolla lämmöllä vuorokausi. Jos jotain jää jäljelle, se paistetaan rapeakai sianihrassa (1 osa ihraa ja 1 osa kantarelleja).
Huuhtelen ja höyrytän pannulla nesteet pois, sen jälkeen valmistan ruoaksi tai pakastan.
Vierailija kirjoitti:
Ensin liotetaan vuorokausi. Sitten tiheäsilmäiseen pesupussiin ja pesukoneeseen 90 asteen ohjelmaan. Linkouksen jälkeen kattilaan ja keitetään suolavedessä 6 tuntia. Lopuksi kuivataan uunissa miedolla lämmöllä vuorokausi. Jos jotain jää jäljelle, se paistetaan rapeakai sianihrassa (1 osa ihraa ja 1 osa kantarelleja).
👍🤣
Kylmää vettä astiaan ja irtoroskat lähtee pois. Sen jälkeen tarvittaessa kannat osin pois ja pannulle.
Siivilään ja hanasta vettä päälle. Sitten pannulle ja voita perään kunnon kasa. Ei haittaa, pienet risut pehmenee eikä ne näy siinä seoksessa kun on paistunut.