Onko kaurajuomaan tehdyssä riisipuurossa yhtään proteiinia?
Tää on jo toinen päivä kun en vain jaksa käydä kaupassa ja tehdä ruokaa. Ois puuroriisiä, kaurajuomaa ja suolaa. Noista sais riisipuuron. Mut onko siinä yhtään proteiinia? Ei oo mitään lihaa tai kananmunaa eikä maitotuotteita kotona.
Kommentit (16)
Kaurassa itsessäänhän on jonkin verran proteiinia, siis siinä puurossa. Mutta ei kaurajuoma mikään varsinainen proteiininlähde ole. Mutta miksi tarvisikaan? Ei sitä proteiinia tarvi jatkuvasti ja joka aterialla syödä. Viikko tai parikaan ilman erityisiä proteiiniruokia ei aikuisella haittaa vielä yhtään mitään.
Kyllä ihminen väliaikaisesti pärjää tuollaisella ravinnottomallakin syömisellä. Älä kuitenkaan jatka pitkään noin huonolla syömisellä.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole, eikä mitään muutakaan ravintoa.
Ai riisissä ei ole yhtään proteiinia?
Vierailija kirjoitti:
Tuo kaurajuomahan on pelkkää sokerilitkua.
Ei siinä ole lisättyä sokeria.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tuo kaurajuomahan on pelkkää sokerilitkua.
Ei siinä ole lisättyä sokeria.
Ai sun mielestä vain "lisätty sokeri" on sokeria.
Kyllä kaurajuomassa on sokeria.
https://seura.fi/terveys/hyvinvointi/kaurajuoma-buumi/
Lisäksi lehmänmaidossa on enemmän proteiinia.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä kaurajuomassa on sokeria.
https://seura.fi/terveys/hyvinvointi/kaurajuoma-buumi/
Lisäksi lehmänmaidossa on enemmän proteiinia.
Noitahan ei voi verrata, toinen on maitoa, toinen jotain muuta.
Vähän on proteiinia siitä riisistä. Mutta jos kasvimaitoja käyttää, ja haluaa erityisesti sitä proteiinia, niin soijamaidossa sitä on yhtä paljon kuin lehmänmaidossakin. Lisäksi se on neutraalimman makuista.
Yleisesti tuota proteiinin merkitystä liioitellaan ihan valtavasti nykyään. Käytännössä jos syö kaloreita tarpeensa verran, on aika mahdotonta aikaansaada itselleen kliinistä proteiinipuutostautia, kvasiorkoria. Se on se mikä tekee nälkämaan laihojen lasten vatsat pömpöttäväksi. Sen aiheutta vakava proteiininpuutos.
Vaikka saisi proteiininsa pelkästään jostain viljoista ja vastaavista, jotka ei ole kovin hyviä lähteitä edes, niin ei tule vakavaa proteiininpuutosta kunhan syö kaloritarpeensa verran. (Syömishäiriöiset, päihdenongelmaiset ja huonosti syövät vanhukset lähinnä on proteiininpuutoksen riskiryhmiä)
Tein riisipuuron kaurajuomaan. Koostumus on ok, mutta maku ei ole lähimainkaan niin hyvä kuin (täys-)maitoon tehdyssä. En ole yllättynyt. Ihan ok hätävararuoka silti. Makua voisi ehkä parantaa hyppysellisellä vaniljasokeria. En nyt kuitenkaan laittanut sitä kun halusin suolaisen aterian.
ap
Järkyttävänä tietona kaikille tulee varmaan se, että lehmänmaidossa on n. 5% sokeria (laktoosia) ja kauramaidossa sitä on yleensä vähän vähemmän, mutta kauramaidossa on myös tärkkelystä hieman, koten hiilareita kokonaisuudessaan on enemmän. Laktoosittomassa ja vähälaktoosisessa maidossa on ihan glukoosia ja galaktoosia, mutta määrällisesti vähemmän kuin normaalissa maidossa laktoosia, koska glukoosi on makeampaa ja ihmiset eivät halua liian makeaa maitoa.
Vajaa 12% maailman proteiininsaannista (siis ihmisten) saadaan riisistä.
Riisipuuron kauramaitoon tehtynä sisältää proteiinia, hieman rasvaa, hiilihydraatteja sekä kuituja.
Ei ole, eikä mitään muutakaan ravintoa.