Tuleeko uusista perunoista hyvät kermaperunat?
En ole koskaan tehnyt uusista perunoista, mutta nyt taaskaan ei kaupasta saa vanhoja perunoita ollenkaan. Pelkkiä uusia. Ja sanotaan nyt vielä että oman paikkakuntani kaupoissa ei vanhoja perunoita enää ole, enkä lähde kauempaa hakemaan.
Pakasteena olen valkosipuliperunoita tehnyt, ei ole hyvää. Jos on joku muu vaihtoehto niin kertokaa, kiitos 😊
Kommentit (18)
Ei.
"Varhaisperunoista kermaperunoita ei kannata valmistaa, sillä niiden soluseinät eivät pehmene ja perunat tuppaavat jäämään ikävän koviksi."
Tuo on totta ja siksikin ärsyttää, ettei vanhoja perunoita saa. Hyviähän uudet olisi sellaisenaan ja vanhat uunissa.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Ei.
"Varhaisperunoista kermaperunoita ei kannata valmistaa, sillä niiden soluseinät eivät pehmene ja perunat tuppaavat jäämään ikävän koviksi."
Jaha, kiitos. Eli seuraava kysymys; onko pakasteissa mitään hyvää?
Ap
Keitä varhaisperunat. Pilko ne sitten kuutioiksi. Pilko uudet sipulit varsineen, kuullota ne kattilassa. Lisää kuutioidut perunat kattilaan. Kaada kerma. Lisää valkosipuli, jos pidät. Tulee niin hyvää.
Ei tule. Nauti uusista perunoista nyt ja tee niitä kermaperunoita sitten, kun on taas niiden aika.
Onko pakasteissa mitään hyvää, mistä tehdä perunavuokaa uunissa?
Ap
Vierailija kirjoitti:
Ei tule. Nauti uusista perunoista nyt ja tee niitä kermaperunoita sitten, kun on taas niiden aika.
Tämä
Uskoisin että tulisi! Itse tein juuri keittoa uusista perunoista ja oli hyvin maukasta. Kiitos hyvästä ajatuksesta, taidan kokeilla myös kermaperunoidenkin tekoa tässä lähiaikoina.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä varmaan, mutta en pilaisi uuden perunan hienoa makua millään ylimääräisellä. No makuasioita silti, en haukkua silti halua. Jokainen vastaa omista perunoistaan.
Mausteet eivät pilaa perunan makua. Keitosta tuli superhyvää. Ajattelin kokeilla valkosipuliperunoita, ehkä jotakin yrttiä sekaan. Smetanaperunatkin maistuisivat, nam nam.
Vierailija kirjoitti:
Ei.
"Varhaisperunoista kermaperunoita ei kannata valmistaa, sillä niiden soluseinät eivät pehmene ja perunat tuppaavat jäämään ikävän koviksi."
varhaisperuna != uusi peruna
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei.
"Varhaisperunoista kermaperunoita ei kannata valmistaa, sillä niiden soluseinät eivät pehmene ja perunat tuppaavat jäämään ikävän koviksi."
varhaisperuna != uusi peruna
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/varhaisperunoita-vai-uusia-p…
Vierailija kirjoitti:
Keitä varhaisperunat. Pilko ne sitten kuutioiksi. Pilko uudet sipulit varsineen, kuullota ne kattilassa. Lisää kuutioidut perunat kattilaan. Kaada kerma. Lisää valkosipuli, jos pidät. Tulee niin hyvää.
Kuulostaa hyvin herkulliselta. Kiitos vinkistä.
Vierailija kirjoitti:
Onko pakasteissa mitään hyvää, mistä tehdä perunavuokaa uunissa?
Ap
Ainakin löytyy viipaleena pakasteestakin mutta varhaisperunoistakin tulee hyviä. Kokeile rohkeasti vain.
Vierailija kirjoitti:
Tuo on totta ja siksikin ärsyttää, ettei vanhoja perunoita saa. Hyviähän uudet olisi sellaisenaan ja vanhat uunissa.
Ap
Ainakin täällä Prismasta saa vielä vanhoja perunoita. Tykkään niistä enemmän kuin uusista ja ovat monikäyttöisempiä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei.
"Varhaisperunoista kermaperunoita ei kannata valmistaa, sillä niiden soluseinät eivät pehmene ja perunat tuppaavat jäämään ikävän koviksi."
varhaisperuna != uusi peruna
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/varhaisperunoita-vai-uusia-p…
"Uutta perunaa käytetään usein varhaisperunan synonyymina ja se on puhekielessä yleinen".
Nyt on siis tarkoitus tehdä eväsruoka useammalle päivälle. Siksi pelkkien uusien perunoiden keitto ei ole nyt vaihtoehto. En ainakaan itse diggailisi sunnuntaina syödä torstaina keitettyjä uusia perunoita.
Kävin kaupassa ja hain tarvikkeet pastavuokaan 😄
Ap
Kyllä varmaan, mutta en pilaisi uuden perunan hienoa makua millään ylimääräisellä. No makuasioita silti, en haukkua silti halua. Jokainen vastaa omista perunoistaan.