Silloin kun olit lapsi, mitä ruokia isäsi kokkasi perheelle?
Itselleni mieleen on jäänyt keitetyt perunat ja ruskea kastike sekä letut.
Mitä ruokia muistat isäsi laittaneen silloin kun olit lapsi?
Kommentit (488)
Ainakin paistoi lettuja, kesäisin grillaushommia ja kalansavustusta.
Kokonaista broileria, merimies pihvejä, kyljyksiä, keittoja. Toki oli broilerin kanssa perunaa tai riisiä kuin myös kyljysten
Grillipihviä ja perunoita, ja muistaakseni kalaa
Uunimakkara ja pannukakku taisivat olla ainoat. Joskus isämme laittoi höyrytyskattilassa valmislihapiirakoita kun äitimme oli kipeänä. Meidän perheessä äiti vastasi ruokahuollosta käytännössä sataprosenttisesti.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Ei tuo osannut, tai halunnut keittää edes vettä, saati kahvia. Kaikki ruoka piti valmistaa hänen haluamallaan tavalla, eikä äiti saanut tehdä sellaista ruokaa, joka ei ollut hänen makuunsa, vaikka toiset olisivat pitäneet.
Oli kännissä eikä syönyt mitään.
90-luvulla isä keitti meille lapsille sika-nauta purkkilihaa ja perunoita, kokkaustaidot siis olemattomat. Tomaatteja sai aina paljon joltain kasvihuoneen omaavalta asiakkaaltaan (oli yrittäjä) joten niitä lisukkeeksi. Voita perunojen päälle jos ei ihan kuivana halunnut syödä.
Muistan että oikeastaan oli oikein hyvää ja olen aikuisenakin tehnyt tuota nostalgiamielessä.
Kaikenlaisia ruokia. Erityisesti muistan ainakin lihapullat ja perunamuusin, sekä chili con carnen. Ne taisivat olla sekä isäni että minun suosikkeja.
Vierailija kirjoitti:
90-luvulla isä keitti meille lapsille sika-nauta purkkilihaa ja perunoita, kokkaustaidot siis olemattomat. Tomaatteja sai aina paljon joltain kasvihuoneen omaavalta asiakkaaltaan (oli yrittäjä) joten niitä lisukkeeksi. Voita perunojen päälle jos ei ihan kuivana halunnut syödä.
Muistan että oikeastaan oli oikein hyvää ja olen aikuisenakin tehnyt tuota nostalgiamielessä.
Lisäyksenä että tuossa ei mitään mausteita ollut, pelkkään veteen siis purkkiliha ja perunat ja siitä suoraan lautaselle.
Aamuisin kaurapuuroa, kesäisin viiliä, jouluksi imellettyä perunalaatikkoa. Tavallisina arki-iltoina keitettyjä perunoita ja ruskeaa kastiketta tai kananmunakastiketta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
90-luvulla isä keitti meille lapsille sika-nauta purkkilihaa ja perunoita, kokkaustaidot siis olemattomat. Tomaatteja sai aina paljon joltain kasvihuoneen omaavalta asiakkaaltaan (oli yrittäjä) joten niitä lisukkeeksi. Voita perunojen päälle jos ei ihan kuivana halunnut syödä.
Muistan että oikeastaan oli oikein hyvää ja olen aikuisenakin tehnyt tuota nostalgiamielessä.
Lisäyksenä että tuossa ei mitään mausteita ollut, pelkkään veteen siis purkkiliha ja perunat ja siitä suoraan lautaselle.
Tuohan on suunnilleen armeijan kenttäkeittiöiden klassikko noppasoppa. Nimi tulee siitä, että se säilykeliha oli sellaisina suunnilleen arpakuution kokoisina paloina.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
90-luvulla isä keitti meille lapsille sika-nauta purkkilihaa ja perunoita, kokkaustaidot siis olemattomat. Tomaatteja sai aina paljon joltain kasvihuoneen omaavalta asiakkaaltaan (oli yrittäjä) joten niitä lisukkeeksi. Voita perunojen päälle jos ei ihan kuivana halunnut syödä.
Muistan että oikeastaan oli oikein hyvää ja olen aikuisenakin tehnyt tuota nostalgiamielessä.
Lisäyksenä että tuossa ei mitään mausteita ollut, pelkkään veteen siis purkkiliha ja perunat ja siitä suoraan lautaselle.
Tuohan on suunnilleen armeijan kenttäkeittiöiden klassikko noppasoppa. Nimi tulee siitä, että se säilykeliha oli sellaisina suunnilleen arpakuution kokoisina paloina.
En yllättyisi jos isäni olisi 60-luvun lopussa armeijassa oppinut tuon. Muuta ei koskaan kokkaillut. Ja kokkaili vain silloin kun lapset kesälomalla ja äiti töissä.
Eipä ollut isää laittamassa ruokaa. Myöhemmin sitten oli isäpuoli, mutta eipä se juuri muuta osannut tehdä kuin keittää juuri ja juuri kahvia. Äiti meillä hoiteli ruokapuolen.
Iskä teki maailman parasta pyttipannua. Perunaa kuutioina ja laadukasta makkaraa ja suikaloitua pekonia ja pilkottua sipulia. Koko komeuden päälle sai häränsilmäkanananmunan ja haluttaessa myös anjovisviipaleen ja tietenkin lorauksen kuohukermaa.
Naapurin tytötkin halusivat tietää, milloin Katan iskä tekee pyttistä. Kummasti tulivat meille syömään silloin.
Pyttipannua. Oli tosi hyvää. Siinä oli lihan ja perunan lisäksi voissa paistettuja leipäkuutioita ja kananmunaa. Maistettiin Aromatilla :)
Osasi paistaa ahvenia ja kananmunia, ei mitään muuta.