Raikas juustokakku tai hyytelökakkuresepti?
Löytyisikö keneltäkään hyvän ja raikkaan (marjainen tai hedelmäinen ehkä?) juusto- tai hyytelökakun ohjetta, mielellään vielä yksinkertaista sellaista ;) ?
Kommentit (5)
resepti on myös minun lemppari, kakku vie oikeasti melkein kielen mennessään! teen yleensä vielä kevennetymmän version, korvaan kerman sillä flora vanillalla(tai mikähän sen nimi nyt virallisesti olikaan...tiiätte varmaan mitä ainetta tarkoitan...) mutta huom! älkää ajatuksissanne kipatko koko purkillista piimän sekaan, sillä siinähän on yli 2 dl...:-)
Tää on ihan älyttömän hyvä ohje, vaikka et niin kovasti tykkäisikään
puolukoista. puolukoita inhoava kummitätini kehui kovasti, kun ei tiennyt kakussa olevan puolukkaa.
pohja:
200g digestive-keksejä
75g margariinia
Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
5dl kuohukermaa
200g puolukoita
2dl vettä
sokeria
vaniliinisokeria
6 liivatelehteä
1. murskaa keksit ja sekoita sulatettuun margariiniin
2. levitä seos irtopohjavuokaan
3. laita liivatelehdet kylmään veteen
4. keitä vettä ja puolukoita kattilassa niin että puolukat hajoavat ja neste haihtuu puoleen--> siivilöi seos
5. laita siivilöity puolukkamehu liedelle ja lisää liotetut liivatelehdet
6. vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto
7. lisää kerma-tuorejuustoseokseen hieman jäähtynyt puolukkamehu-liivateseos
8. mausta sokerilla ja vaniliinisokerilla makusi mukaan
9. kaada massa irtopohjavuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään
pohja
200 g keksiä murustettuna (tai kääretorttulevy)
80 g rasvaa ( ei rasvaa jos kääretorttulevy...)
täyte
250 g rahkaa
2,5 dl esim. mansikanmakuista kermavaahtoa tai tavallista
n. 2,5 dl marja- tai hedelmäsosetta
vajaa dl sokeria (maun mukaan)
vaniljasokeria ripaus
6-7 liivatelehteä
tee pohja irtopohjavuokaan. laita kylmään odottamaan.
vatkaa kerma, sekoita muut aineet joukkoon. sekoita viimeisenä myös liivate. laita hyytymään. päälle voi kehitellä mitä itse keksii, marjoja yms.
Pohja:
150-200g Digestive keksejä
75-100g Margariinia
Täyte:
4 dl piimää
1 prk vanilja kastiketta vaahtoutuvaa
6 kpl liivatelehtiä
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
marjoja soseena n. 2dl maun mukaan (puolukka on tosi hyvää)
Murenna keksit ja sekoita sula rasva niihin. Painele seos vuuan pohjalle.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, sekoita siihen piimä ja sokerit. liota liivatteita n. 10 min vedessä, kuumena tilkka sitruunan mehua, puristele liivatteista vesi pois ja sekoita sitruunamehuun.
Lisää seos nauhamaisena piimä/vaniljavaahtoon. Kaada seos keksipohjan päälle. Anna kakun levähtää yön yli.
Raikas piimähyytelökakku ns. Aila-tädin kakku
Pohja:
200g Digestive-keksejä
75 g voita
Täyte:
1 1/2 dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
4 dl piimää
2 dl kuohukermaa
3 rkl sitruunamehua
6 liivatelehteä
Päälle:
2 prk mango- tai hedelmäsosetta (mielestäni 1 1/2 prk riittää)
(kermavaahtoa ja sitruunamelissaa koristeeksi)
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos irtopohjavuokaan tai tavalliseen vuokaa (24 cm halkaisija on ihan ok)Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita sokerit piimän joukkoon. Vaahdota kerma ja yhdistä piimäseokseen. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja sulata ne lähes kiehuvaan sitruunamehuun. Sekoita vähän jäähtynyt lliivateseos piimä-kermaseokseen ja kaada vuokaan.
Anna hyytyä kylmässä 1-2 h. Levitä päälle sose ja koristele
Piimästä + hedelmäsoseesta tulee raikas maku!