Miten tehdä hyvä salaatinkastike?
Tein vinegrettiä yhden ohjeen mukaan mutta ei tullut hyvää. Pitäisköhän öljy olla ihan tavallista oliiviöljyä eikä mitään kylmäpuristettua? Tai mikä on oma suosikkisi itse tehdyistä tai kaupankin?
Kommentit (4)
Kylmäpuristettuhan on parasta, mutta tietysti jos sinä et tykkää oliivin mausta, niin sitten se ei välttämättä ole sun juttu ja pitäisi käyttää ihan jotain muuta öljyä kuin oliiviöljyä.
Itse tykkään eniten ihan simppelistä 1/4 sitruunamehua, 3/4 kylmäpur. extra virgin oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria. Tuohon voi sitten lisätä muuta sen mukaan millaisen salaatin kanssa syö, esim. valkosipulia, yrttejä, sinappia. Esim. tänään pyöräytin pulloon basilikaöljyä: 8 rkl oliiviöljyä, 2 valkosipulin kynttä, ruukullinen basilikaa, suolaa.
oliiviöljyn tulee olla mieto. Tee mieluummin muuhun neutraaliin öljyyn.
Punaviinietikkaa hieman voi käyttää,sokeria suolaa,valkosipulia,mustapippuria sekota sauvasekoittimella emmulsio.
appelsiini ja sitruunamehuakin joukkoon loraus.
Sitruunanmehu ja pari tippaa nestemäistä hermesetasta. Tässä pyöritetään salaatinlehdet ja pilkotaan muut sillä aikaa kun mehustuu. Muuta ei tarvita
1 dl extra virgin oliiviöljyä
0,5 dl balsamicoa
suolaa
pippuria
oreganoa ja/tai basilikaa
Tätä minä käytän.