"Suomalainen maku", onko sitä?
Mielestäni mitään suomalaista makua ei ole olemassa, vaan se on mainostajien tekosyy tehdä tuotteita vähemmällä laadulla, samalla vedoten yleisesti suomalaisuuteen. Jos joskus suomalainen maku onkin ollut, ei sitä suurissa ikäluokissa välttämättä enää ole, koska he ovat matkustaneet jo nuorina ja taatusti maistelleet vaikka jos minkälaisia ruokia.
Esimerkkeinä Juhla Mokka ja Oltermanni. Toinen on kuivaa sahanpurua joka närästää, siinä missä muut kuin Suomessa sekoitetut ja paahdetut kahvit ovat kuin kosteaa multaa, eivätkä aiheuta ruoansulatusvaivoja. Oltermanni taas on sama nopeasti pilaantuvat, miltään maistumaton kiekko tylsyyttä. Välillä tulee "muka-Tilsitiä" ja "cheddaria" jotka ovat oikeasti sitä samaa Oltermannia, ihan pienellä tuskin havaittavalla erolla. Niitä sitten mainostetaan suomalaiseen makuun sopivina juustoina.
Mitä mieltä olet, onko sinulla suomalainen maku? Jos on, mitä se tarkoittaa?
Kommentit (18)
Mulla ei ole yhtään suomalainen maku. Se suomalainen maku yleensä tarkoittaa, että kaiken pitää olla hyvin miedon makuista, melkein mautonta. Itse taas rakastan vahvoja makuja, käytän erittäin paljon mausteita, juustot niitä vahvan makuisia (ja hajuisia) jne.
Tänään lounasravintolassa oli seurueessa ihminen, jolla selvästi oli suomalainen maku. Hän otti chili con carneta, mutta ei syönyt ja meni valittamaan keittiöön, että annos oli syömäkelvottoman tulista. Itselläni oli sama annos, ja harmittelin, kun siinä ei ollut tulisuutta yhtään, vain ihan mieto jauhetun paprikan maku. Mutta sekin oli siis suomalaisen maun omaavalle liikaa.
Suomalainen maku on yksinkertaista
Vierailija kirjoitti:
Surimmalla osalla suomalaisista ei ole makuaistia lainkaan ja siksi ne pystyy syömään noita pilaantuneita ruokia mitä ostavat punalaputettuina ja pahimmat jopa pakastaa ne ja syö vasta pitkän ajan päästä!
Punalaputet ruoat eivät ole pilalla. Tiesitkö, että "viimeinen käyttöpäivä"-merkintä tuli vasta 90-luvulla ja siihen asti syömäkelpoisuus selvitettiin vaistonvaraisesti? Tuotteet eivät tunne tarkkaa kellonaikaa, joten jos viimeinen käyttöpäivä on 16.05., ei se ole pilalla 17.05. klo. 00.01.
Toki on ihmisiä, jotka eivät suostu syömään voileipää, joka on tehty tunti sitten ja jäänyt huoneenlämpöön odottamaan syöjää. He ovat yleisesti melko pelokkaita muutenkin ja hävikkiä tulee paljon.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Surimmalla osalla suomalaisista ei ole makuaistia lainkaan ja siksi ne pystyy syömään noita pilaantuneita ruokia mitä ostavat punalaputettuina ja pahimmat jopa pakastaa ne ja syö vasta pitkän ajan päästä!
Punalaputet ruoat eivät ole pilalla. Tiesitkö, että "viimeinen käyttöpäivä"-merkintä tuli vasta 90-luvulla ja siihen asti syömäkelpoisuus selvitettiin vaistonvaraisesti? Tuotteet eivät tunne tarkkaa kellonaikaa, joten jos viimeinen käyttöpäivä on 16.05., ei se ole pilalla 17.05. klo. 00.01.
Toki on ihmisiä, jotka eivät suostu syömään voileipää, joka on tehty tunti sitten ja jäänyt huoneenlämpöön odottamaan syöjää. He ovat yleisesti melko pelokkaita muutenkin ja hävikkiä tulee paljon.
MAKU on varmasti PILALLA ja se tuotekin on ihan viittä vaille että onko enää syömäkelpoista ja jos ihmisellä on MAKUAISTI niin se ei tuollaista suuhunsa laita!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Surimmalla osalla suomalaisista ei ole makuaistia lainkaan ja siksi ne pystyy syömään noita pilaantuneita ruokia mitä ostavat punalaputettuina ja pahimmat jopa pakastaa ne ja syö vasta pitkän ajan päästä!
Punalaputet ruoat eivät ole pilalla. Tiesitkö, että "viimeinen käyttöpäivä"-merkintä tuli vasta 90-luvulla ja siihen asti syömäkelpoisuus selvitettiin vaistonvaraisesti? Tuotteet eivät tunne tarkkaa kellonaikaa, joten jos viimeinen käyttöpäivä on 16.05., ei se ole pilalla 17.05. klo. 00.01.
Toki on ihmisiä, jotka eivät suostu syömään voileipää, joka on tehty tunti sitten ja jäänyt huoneenlämpöön odottamaan syöjää. He ovat yleisesti melko pelokkaita muutenkin ja hävikkiä tulee paljon.
MAKU on varmasti PILALLA ja se tuotekin on ihan viittä vaille että onko enää syömäkelp
Sulla vippaa.
Vierailija kirjoitti:
Mulla ei ole yhtään suomalainen maku. Se suomalainen maku yleensä tarkoittaa, että kaiken pitää olla hyvin miedon makuista, melkein mautonta. Itse taas rakastan vahvoja makuja, käytän erittäin paljon mausteita, juustot niitä vahvan makuisia (ja hajuisia) jne.
Jos teen jotain ns. kotiruokaa, ne eivät ole perinteistä mausteetonta mallia, vaan laitan niihin reilusti haluamiani mausteita ja sovellan rohkeasti. Hyvää oliiviöljyä myös kulutan paljon.
Vierailija kirjoitti:
Kaikki beigeä.
Tai sellaista vessapaperirullan hylsyn harmaata.
Vierailija kirjoitti:
Surimmalla osalla suomalaisista ei ole makuaistia lainkaan ja siksi ne pystyy syömään noita pilaantuneita ruokia mitä ostavat punalaputettuina ja pahimmat jopa pakastaa ne ja syö vasta pitkän ajan päästä!
SIlloin he eivät valittaisi chilin tulisuudesta...
Kuulemma kovin moni suomalainen ei tykkää marsipaanista tai kirsikoista, minä taas rakastan niitä. Joskus harvoin kaupoissa on joitain kirsikkatuotteita, mutta sitten ne poistuvat markkinoilta, kun ne eivät mene kaupaksi.
Vierailija kirjoitti:
Kuulemma kovin moni suomalainen ei tykkää marsipaanista tai kirsikoista, minä taas rakastan niitä. Joskus harvoin kaupoissa on joitain kirsikkatuotteita, mutta sitten ne poistuvat markkinoilta, kun ne eivät mene kaupaksi.
Tuoreet kirsikat on ihan ookoo, muuten en välitä.
On suomalaisilla oma tyylinsä ja makunsa. Ilman näitä, ei olisi syntynyt Nokiaakaan.
Mm; Sauna, terva, lakka ja salmiakki. Mökkeily ja juhannustanssit. Tietotekniikka ja lääketiede.
T: Tuntematon
On, paskan maku suussa.