antakaa joku jauheliharoan ohje!mielellään tietty kevyt, ehkä joku pataruoka?
Kommentit (3)
N. kilo perunoita kuoritaan ja viipaloidaan. Ruskista jauheliha + sipuli, mausta haluamallasi tavalla. Lada uunivuokaan (voideltuun) kerroksittain perunaviipaleita, jauhelihaa, perunaviipaleita. Lopuksi päälle lihalientä (n. 5 dl) ja 200 asteiseen uuniin kunnes perunat kypsiä (oisko tunnin verran, en oo katsonut kellosta).
esim meksikolaista pataa, italianpataa jne ENKÄ MINÄ NYT TARKOITA NIITÄ PUSSIVERSIOITA vaan oikeita sellaisia. Teoriassa niitä tietysti pitäisi kutsua vaikka kasareiksi, eikä padoiksi, koska niitä ei haudutella tuntitolklla, kuten perinteisiä " pataruokia" mutta siis esim tällä ohjeella:
ruskistetaan paketti jauhelihaa. Pikotaan joukkoon reippaasti sipulia ja valkosipulia. kaadetaan joukkoon 2dl pikariisiä, 3 dl vettä ja tölkki (tai vastaava määrä itse tehtyä) tomaattimurskaa, pussillinen tacomaustetta (tai valkopippuria, paprikaa, chiliä/cayennea ja vaikka kuminaa sekä suolaa) ja vähän kasvisfondia. Annetaan hautua viitisen minuuttia. Lisätään jotain vihanneksia ja tölkillinen ruskeita papuja. (Huom, varo sen suolan kanssa jos käytät tacomaustetta!)
kokolihasta, jauheliha kuivuu aika käppyräksi.
Paitsi jos tarkoitat ylipäätään uuniruokia tms? Itse sanoisin, että keitot (veteen tehdyt) ovat kevyempiä kuin kermaiset uuniruuat.