Voiko tummasta suklaasta tehdä kaakaota?
Siis niin, että sekoittaa paloitellun suklaan sellaisenaan kiehuvaan veteen. Vai juoksettuuko?
Kommentit (9)
Veteen en tee mitään kaakaota, pohjana aina maito. Joskus, kun teen suklaasta kaakaon teen nimenomaan tummasta suklaasta.
Mutta onnistuuko kaakao veteen tehtynä vai juoksettuuko se?
Rasvan ja veden sekoittaminen ei taida itse onnistua kotioloissa vaikka sen taidon margariiniteollisuus kyllä osaa. Tosin terveellusyyden kustannuksella ehkä joidenkin kemiallisten aineitten avulla.
Tumma suklaa ja vesi ei ole kaakaota. On pahaa ja ruman näköistä. Kuumaa maitoa ja pari palaa tummaa suklaata niin tulee hyvää kaakaota.
No kokeile. Me ei tiedetä, kun ei tuollaisia vesisotkuja tehdä.
Suklaassa on sen verran rasvaa, että juoksettuu vedessä yksinään. Maitoproteiini tai tärkkelys estää juoksettumisen. Kaakaojauhe sen sijjaan sekoittuu veteenkin ongelmitta.
Vierailija kirjoitti:
No kokeile. Me ei tiedetä, kun ei tuollaisia vesisotkuja tehdä.
Eikä sen puoleen ole kyllä suklaatakaan millä vois kokeilla.
Vierailija kirjoitti:
Mutta onnistuuko kaakao veteen tehtynä vai juoksettuuko se?
Kokeile .Hyvää se ei kyllä ole.
Kaakao tehdään maitoon. En todellakaan tekisi veteen tummasta enkä vaaleasta.