Huippukondiittorit laittavat pullaan maitoa, munaa ja voita
Kommentit (9)
Mutku yks mumma viereisessä talossa ei kuulemma laita ja hän on yhden koulun entinen keittäjä!
PS
😆🤣😁😂😄😅😃😀
Minäkin laitan munaa maitoo ja voin ja sokeria.
Joo. Niin laittavat myös tavalliset kotileipurit. Mitä itse laitat? Sillilientä, palmuöljyä ja vegaanista "juustoa"?
Leipomot käyttävät yleensä maitojauhetta ja palmuöljyä. Silloin kun käyttävät voita ja maitoa, ne tekevät artesaanipullaa.
No, eiks ne pullaan kuulukin, maito, munat ja voi...
Toki voi tehdä vedestä ja jauhoistakin, ilman mukaan, mut rasvaa kuiteskin pitää olla.
Tästä voinkin siirtyä eiliseen. Katsoin nimittäin juutuubesta yhden suomalaisen museon kanavalta esitelmää jossa aiheena oli pari sataa vuotta sitten Suomen rannikoilla ja saaristossa touhunneiden venäläisten toimet. Nämä laivastossaan kun kävivät muutamankin kahakan Ruotsin sotalaivojen kanssa. Niin... juu, mites se pullaan liittyy. No, venäläisten laivaston muonituksessa oli merkitystä ryssänuuneissa paisteluilla leivillä... Ja näitä ryssänuuneja sitten löytyy venäläislaivaston satamapaikkojen ja oleskeluun käyttämien saarien tantereelta.
Just... Menkää itte kattomaan se esitelmä, jos kiinnostaa. Mun mielestä se oli kyllä aika hyvä esitelmä...
Vierailija kirjoitti:
No, eiks ne pullaan kuulukin, maito, munat ja voi...
Toki voi tehdä vedestä ja jauhoistakin, ilman mukaan, mut rasvaa kuiteskin pitää olla.
Tästä voinkin siirtyä eiliseen. Katsoin nimittäin juutuubesta yhden suomalaisen museon kanavalta esitelmää jossa aiheena oli pari sataa vuotta sitten Suomen rannikoilla ja saaristossa touhunneiden venäläisten toimet. Nämä laivastossaan kun kävivät muutamankin kahakan Ruotsin sotalaivojen kanssa. Niin... juu, mites se pullaan liittyy. No, venäläisten laivaston muonituksessa oli merkitystä ryssänuuneissa paisteluilla leivillä... Ja näitä ryssänuuneja sitten löytyy venäläislaivaston satamapaikkojen ja oleskeluun käyttämien saarien tantereelta.
Just... Menkää itte kattomaan se esitelmä, jos kiinnostaa. Mun mielestä se oli kyllä aika hyvä esitelmä...
Ruotsalaisilla ei muuten ollut tapana valmistella leipiä, heillä oli muonat mukana, kovaa leipää sitten jyrsivät sotimisen lomassa.
Vain kunnon aineista syntyy kunnon makoisa pulla. Maitoa, voita, sokerua, kananmunaa ym.
Leivät on erikseen.
Mauton huono pulla on kamala.
Huippu- ja julkkiskokit voisivat kyllä ottaa vähän vastuuta ja opettaa kansalaisia leipomaan kevyemmin ja terveellisemmin. Sokeria vähemmälle, rypsiöljy voin tilalle ja kananmunaa vain jos se on aivan välttämätöntä.
Fazer ei laita.
PS
😆😂😁😂😄