Yrttien mainostaminen mausteena on paskanjauhantaa
"Syötkö liikaa suolaa?, korvaa ne mieluummin yrteillä"
Kokeilin pari kuukautta ja oli kyllä ihan todella mautonta sekä alku- että loppuvaiheessa. Vai että suolanhimo loppuu makunystyröiden "uusiutuessa"... no ei tosiaankaan.
Kommentit (27)
Vierailija kirjoitti:
Mitähän yrtteja olet syönyt? Ja minkä kanssa? Tillilihaan tarvitaan myös suolaa, ei sitä voi kokonaan pois jättää.
Kukaan tässä mistään tillilihasta ole puhunut, se on pahaa...
Kokeilemiani yrttejä ovat erilaiset tuore- sekä kuivayrtit, esimerkiksi basilika, tilli, timjami, korianteri ja minttu yms.
Ihminen tarvii myös suolaa, ei sit kande pois kokonaan ainakaa jättää
Ite imen merisuolaa aika hyvin omissa annoksissa
Joo ei, ei suolaa voi kokonaan pois jättää! Mutta kyllä ytrit makua antavat. Molempi parempi.
Suolan tehtävä on korostaa raaka-aineen ja niiden yrttien makua, ei suolaa voi korvata.
Suolahan ei oikeestaan ole edes mauste.
Kaikki nisäkkäät tarvitsevat suolaa. Viralliset ravintosuositukset ovat väärässä suunnilleen kaikessa.
Vierailija kirjoitti:
Joo ei, ei suolaa voi kokonaan pois jättää! Mutta kyllä ytrit makua antavat. Molempi parempi.
Miksi sitten kaiken maailman terveysohjeistukset sanovat "älä lisää ruokaan suolaa ollenkaan, saat siitä riittävästi muutenkin"?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitähän yrtteja olet syönyt? Ja minkä kanssa? Tillilihaan tarvitaan myös suolaa, ei sitä voi kokonaan pois jättää.
Kukaan tässä mistään tillilihasta ole puhunut, se on pahaa...
Kokeilemiani yrttejä ovat erilaiset tuore- sekä kuivayrtit, esimerkiksi basilika, tilli, timjami, korianteri ja minttu yms.
Kokeile ny vielä lipstikkaa ja persiljaa. Korianteri on sellainen mausteyrtti, että toisille maistuu hyvälle ja toisille ei, itse en käytä sitä koskaan, maku on itselleni paha. Kaikkia muita yrttejä siedän hyvin ja maustan päivittäin niillä. Tuoreet parempia mutta talvella kuivat käytössä enimmäkseen.
Jos syö eineksiä tai ravintolaruokaa niin suolaa saa riittävästi.
Ruoan täytyy olla tulisempaa, jotta ei tarvita niin paljon suolaa, joten kokeilepa chiliä.
Tähän aikaan vuodesta voi jopa ostaa tuoretta chiliä, kuivattaa sen siemenet talouspaperin päällä ja kylvää omat chilit kasvamaan. Helppoa.
Sitrukset toimivat kuten suola, eli tuovat makua ruoassa esiin. Kokeilepa siis vaikka sitruunamehua ruoassa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joo ei, ei suolaa voi kokonaan pois jättää! Mutta kyllä ytrit makua antavat. Molempi parempi.
Miksi sitten kaiken maailman terveysohjeistukset sanovat "älä lisää ruokaan suolaa ollenkaan, saat siitä riittävästi muutenkin"?
No enpä tiedä! Luultavasti thl:ssäkin on nykyään puikoissa nuorempi sukupolvi joka luulee kaikkien syövän teollista valmisruokaa. Niissä sitä suolaa tosiaakin on riittämiin eikä sitä tarvitse lisätä.
Heille on luultavasti ihan vierasta se, että ruoan voi tehdä itse ja siihen nyt vaan suola kuuluu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joo ei, ei suolaa voi kokonaan pois jättää! Mutta kyllä ytrit makua antavat. Molempi parempi.
Miksi sitten kaiken maailman terveysohjeistukset sanovat "älä lisää ruokaan suolaa ollenkaan, saat siitä riittävästi muutenkin"?
Ne on tehty pienen vähemmistön mukaan ajatuksella, että suolan puutteesta ei ole haittaa kellekään, mutta liikasaannista muutamalle prosentille.
Isovanhempani kuoli sellaisen tapahtumaketjun seurauksena, jonka lähtökohtana oli suolan vähentäminen, kesähelle ja verenpaineen laskun aiheuttama pyörtyminen ja kaatuminen.
Tarkkailkaa oloanne, suolan puutteeseen voi kuin voikin kuolla.
Jos suolaa on tarpeen vähentää, se kannattaa tehdä vähitellen, että ehtii kieli ja aineenvaihdunta tottua.
Mausteitten käytön voi aloittaa senhetkiseltä suolan käytön tasolta, niin siihenkin tottuu.
Suolaa ei ole hyvä yrittää korvata mausteilla eikä toisinaan päin, koska se ei toimi.
Suola korvataan sipulilla ja currylla
Vierailija kirjoitti:
Jos syö eineksiä tai ravintolaruokaa niin suolaa saa riittävästi.
Ja kun ei syö kumpaakaan, omasta suolansaannistaan täytyy pitää huolta. Asian huomaa kyllä, jos laittaa itse ruokansa ja maistaa pitkästä aikaa prosessoitua lihaa tai lounasruokalan ruokaa. Toinen, mitä monet paikat lisäävät kaikkialle, on sokeri.
Vierailija kirjoitti:
Sitrukset toimivat kuten suola, eli tuovat makua ruoassa esiin. Kokeilepa siis vaikka sitruunamehua ruoassa.
Sitruunamehu vähentää suolaisuuden makua, eli 100% pieleen meni.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joo ei, ei suolaa voi kokonaan pois jättää! Mutta kyllä ytrit makua antavat. Molempi parempi.
Miksi sitten kaiken maailman terveysohjeistukset sanovat "älä lisää ruokaan suolaa ollenkaan, saat siitä riittävästi muutenkin"?
Pakkoko niitä "ohjeita" on kuunnella? Käytä omaa järkeä.
Jos yleistieto on noin heikolla tasolla, niin voit kokeilla vaikka myrkkykeisoa ensi kerralla mausteeksi. Mieluummin ihan kunnolla, pari kourallista.
Mitähän yrtteja olet syönyt? Ja minkä kanssa? Tillilihaan tarvitaan myös suolaa, ei sitä voi kokonaan pois jättää.