Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Yrttien mainostaminen mausteena on paskanjauhantaa

Vierailija
02.02.2024 |

"Syötkö liikaa suolaa?, korvaa ne mieluummin yrteillä"

Kokeilin pari kuukautta ja oli kyllä ihan todella mautonta sekä alku- että loppuvaiheessa. Vai että suolanhimo loppuu makunystyröiden "uusiutuessa"... no ei tosiaankaan.

 

Kommentit (27)

Vierailija
1/27 |
02.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitähän yrtteja olet syönyt? Ja minkä kanssa? Tillilihaan tarvitaan myös suolaa, ei sitä voi kokonaan pois jättää. 

Vierailija
2/27 |
02.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mitähän yrtteja olet syönyt? Ja minkä kanssa? Tillilihaan tarvitaan myös suolaa, ei sitä voi kokonaan pois jättää. 

Kukaan tässä mistään tillilihasta ole puhunut, se on pahaa...

Kokeilemiani yrttejä ovat erilaiset tuore- sekä kuivayrtit, esimerkiksi basilika, tilli, timjami, korianteri ja minttu yms. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/27 |
02.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihminen tarvii myös suolaa, ei sit kande pois kokonaan ainakaa jättää

Ite imen merisuolaa aika hyvin omissa annoksissa

Vierailija
4/27 |
02.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo ei, ei suolaa voi kokonaan pois jättää! Mutta kyllä ytrit makua antavat. Molempi parempi. 

Vierailija
5/27 |
02.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolan tehtävä on korostaa raaka-aineen ja niiden yrttien makua, ei suolaa voi korvata.

Suolahan ei oikeestaan ole edes mauste.

Vierailija
6/27 |
02.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikki nisäkkäät tarvitsevat suolaa. Viralliset ravintosuositukset ovat väärässä suunnilleen kaikessa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/27 |
02.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Joo ei, ei suolaa voi kokonaan pois jättää! Mutta kyllä ytrit makua antavat. Molempi parempi. 

Miksi sitten kaiken maailman terveysohjeistukset sanovat "älä lisää ruokaan suolaa ollenkaan, saat siitä riittävästi muutenkin"?

Vierailija
8/27 |
02.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitähän yrtteja olet syönyt? Ja minkä kanssa? Tillilihaan tarvitaan myös suolaa, ei sitä voi kokonaan pois jättää. 

Kukaan tässä mistään tillilihasta ole puhunut, se on pahaa...

Kokeilemiani yrttejä ovat erilaiset tuore- sekä kuivayrtit, esimerkiksi basilika, tilli, timjami, korianteri ja minttu yms. 

Kokeile ny vielä lipstikkaa ja persiljaa. Korianteri on sellainen mausteyrtti, että toisille maistuu hyvälle ja toisille ei, itse en käytä sitä koskaan, maku on itselleni paha. Kaikkia muita yrttejä siedän hyvin ja maustan päivittäin niillä. Tuoreet parempia mutta talvella kuivat käytössä enimmäkseen.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/27 |
02.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos syö eineksiä tai ravintolaruokaa niin suolaa saa riittävästi.

Vierailija
10/27 |
02.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruoan täytyy olla tulisempaa, jotta ei tarvita niin paljon suolaa, joten kokeilepa chiliä.

Tähän aikaan vuodesta voi jopa ostaa tuoretta chiliä, kuivattaa sen siemenet talouspaperin päällä ja kylvää omat chilit kasvamaan. Helppoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/27 |
02.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitrukset toimivat kuten suola, eli tuovat makua ruoassa esiin. Kokeilepa siis vaikka sitruunamehua ruoassa.

Vierailija
12/27 |
02.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Joo ei, ei suolaa voi kokonaan pois jättää! Mutta kyllä ytrit makua antavat. Molempi parempi. 

Miksi sitten kaiken maailman terveysohjeistukset sanovat "älä lisää ruokaan suolaa ollenkaan, saat siitä riittävästi muutenkin"?

No enpä tiedä! Luultavasti thl:ssäkin on nykyään puikoissa nuorempi sukupolvi joka luulee kaikkien syövän teollista valmisruokaa. Niissä sitä suolaa tosiaakin on riittämiin eikä sitä tarvitse lisätä.

Heille on luultavasti ihan vierasta se, että ruoan voi tehdä itse ja siihen nyt vaan suola kuuluu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/27 |
02.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Joo ei, ei suolaa voi kokonaan pois jättää! Mutta kyllä ytrit makua antavat. Molempi parempi. 

Miksi sitten kaiken maailman terveysohjeistukset sanovat "älä lisää ruokaan suolaa ollenkaan, saat siitä riittävästi muutenkin"?

Ne on tehty pienen vähemmistön mukaan ajatuksella, että suolan puutteesta ei ole haittaa kellekään, mutta liikasaannista muutamalle prosentille. 

 

Isovanhempani kuoli sellaisen tapahtumaketjun seurauksena, jonka lähtökohtana oli suolan vähentäminen, kesähelle ja verenpaineen laskun aiheuttama pyörtyminen ja kaatuminen.

 

Tarkkailkaa oloanne, suolan puutteeseen voi kuin voikin kuolla.  

Vierailija
14/27 |
02.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos suolaa on tarpeen vähentää, se kannattaa tehdä vähitellen, että ehtii kieli ja aineenvaihdunta tottua.

Mausteitten käytön voi aloittaa senhetkiseltä suolan käytön tasolta, niin siihenkin tottuu.

Suolaa ei ole hyvä yrittää korvata mausteilla eikä toisinaan päin, koska se ei toimi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/27 |
02.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

... toisinkaan päin...

Vierailija
16/27 |
02.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suola korvataan sipulilla ja currylla

Vierailija
17/27 |
02.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos syö eineksiä tai ravintolaruokaa niin suolaa saa riittävästi.

Ja kun ei syö kumpaakaan, omasta suolansaannistaan täytyy pitää huolta. Asian huomaa kyllä, jos laittaa itse ruokansa ja maistaa pitkästä aikaa prosessoitua lihaa tai lounasruokalan ruokaa. Toinen, mitä monet paikat lisäävät kaikkialle, on sokeri. 

Vierailija
18/27 |
02.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sitrukset toimivat kuten suola, eli tuovat makua ruoassa esiin. Kokeilepa siis vaikka sitruunamehua ruoassa.

Sitruunamehu vähentää suolaisuuden makua, eli 100% pieleen meni. 

Vierailija
19/27 |
02.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Joo ei, ei suolaa voi kokonaan pois jättää! Mutta kyllä ytrit makua antavat. Molempi parempi. 

Miksi sitten kaiken maailman terveysohjeistukset sanovat "älä lisää ruokaan suolaa ollenkaan, saat siitä riittävästi muutenkin"?

Pakkoko niitä "ohjeita" on kuunnella? Käytä omaa järkeä.

 

Vierailija
20/27 |
02.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos yleistieto on noin heikolla tasolla, niin voit kokeilla vaikka myrkkykeisoa ensi kerralla mausteeksi. Mieluummin ihan kunnolla, pari kourallista.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi neljä yhdeksän