Mikä kaikki vaikuttaa verensokeriin?
Mulla on nyt tosi korkea, siihen vaikuttanut kai lihominen eniten. Mittailen itse (on diabetesarvot paastosokeri ollut kahdesti ja kolmansiin kokeisiin pitää vielä mennä.)
Jos olen nukkunut huonosti on korkeammat ja jos on liian pitkä paasto on kanssa korkeammat.
Mites muilla?
Kommentit (6)
Myös jatkuva stressi nostaa verensokeria
Vierailija kirjoitti:
Ehkä kannattaa googlata pitkävaikutteinen hiilihydraatti (vaikka ruispala), joka pitää sokerin tasaisempana. Ja lyhytvaikutteinen hiilihydraatti (limsa) joka yhtäkkiä nostaa sokeria ja laskee rajusti, tai heittelehtii. Voi olla että jos on päiväruoka alla, ei heitä jälkiruoka sitä. Riippuu ihmisestä ja tilanteesta. Miksi pipariin laitetaan liikaa sokeria yleensä. Joillakin voi vaikuttaa valkoinen vilja eli vehnä yms. Ehkä perunasuikale taas tasaa sitä, ellei ole ihan valkoinen perunalajike.
Jep mitään limsoja en ole koskaan juonut enkä muutekaan juuri koskaan mussuttanut sokeria. Leipää ja riisiä ja banaaneja kyllä, varmaan saanut niillä itseni ylipainoon.
Mutta mietin muita syitä kuin ruoka. Mulla esim, kun en saanut unta kuin vasta puoli kaksi yöllä ja jouduin ottamaan nukahtamislääkeen niin aamulla oli arvot yli 7 omalla mittarilla (joka vieläpä näyttää vähemmän kuin labra). Että mulla tuokin vaikutti.
Toisaalta jos on tehnyt tosi pitkä kävelylenkin niin laskee arvot.
Mutta joo, eiköhän tässä lääkitys ole tulossa.
Sokeri, hiilarit, stressi. Nuo nostavat niitä runsaasti.
Nuo siis tulee itsellä ensimmäiseksi mieleen. Varmasti on muitakin.
Kaikki sairastelu nostaa sokereita. Mulla se tuotti ongelmia raskausdiabeteksen kanssa. Olin n. kuukautta ennen synnytystä flunssassa (kahdessa eri raskaudessa) ja vaikka pistin insuliinia ohjeiden mukaiseksi molempien flunssien aikana vauva sai keskivartaloon turhaa pyöreyttä
Vierailija kirjoitti:
Ehkä kannattaa googlata pitkävaikutteinen hiilihydraatti (vaikka ruispala), joka pitää sokerin tasaisempana. Ja lyhytvaikutteinen hiilihydraatti (limsa) joka yhtäkkiä nostaa sokeria ja laskee rajusti, tai heittelehtii. Voi olla että jos on päiväruoka alla, ei heitä jälkiruoka sitä. Riippuu ihmisestä ja tilanteesta. Miksi pipariin laitetaan liikaa sokeria yleensä. Joillakin voi vaikuttaa valkoinen vilja eli vehnä yms. Ehkä perunasuikale taas tasaa sitä, ellei ole ihan valkoinen perunalajike.
Kaurapuuro pitää verensokerin tasaisena pitkään, hyvä aamulla, joten myös mahdollinen napostelu jää pois.
Ehkä kannattaa googlata pitkävaikutteinen hiilihydraatti (vaikka ruispala), joka pitää sokerin tasaisempana. Ja lyhytvaikutteinen hiilihydraatti (limsa) joka yhtäkkiä nostaa sokeria ja laskee rajusti, tai heittelehtii. Voi olla että jos on päiväruoka alla, ei heitä jälkiruoka sitä. Riippuu ihmisestä ja tilanteesta. Miksi pipariin laitetaan liikaa sokeria yleensä. Joillakin voi vaikuttaa valkoinen vilja eli vehnä yms. Ehkä perunasuikale taas tasaa sitä, ellei ole ihan valkoinen perunalajike.