Maistelen tässä basilikan lehtiä
Kommentit (10)
Vierailija kirjoitti:
Mikä ero on thaibasilikassa ja normibasilikassa?
Thaissa on pikkuiset vähän punertavat lehdet paljon tiheämmässä kuin tavallisessa, maussakin on eroa.
Omia ei ole, enkä voi ottaa tänne. Prismassa olisi hyvät, se on mutkien takana ja ruuhkan. Lähikaupassa tuoreet ovat avonaisissa pusseissa (ennen oli kiinni ja reiät) ja ovat siinä kohtaa käytävällä, josta ihmiset kulkevat eli menee satoja tai tuhansia ihmisiä päivässä, siitä ei kiinnosta ostaa. En usko että vesi riittää puhdistamaan pinnan.
En jaksa aina salaattia syödä. Siksi käytän mm. tuoretta basilikaa salaattimaisesti leivällä. Tai teen persiljasta vihermaton leivälle. Ja sitten jotain muuta siihen päälle, että yrtit pysyvät paikallaan. Kerrosvoileivällä se onnistuu parhaiten.
Yrtit ovat varsin tehokkaita ja voivat aiheuttaa mm. hyvää vatsantoimintaa, joten jos on arka vatsa, aloita nuukemmin. Eikä kaikkia yrttejä, esim. persiljaa saa syödä oikein isoina annoksina. Hyvin suuret annokset voivat aiheuttaa jopa keskenmenoja ja hermotulehduksia.
No suurimmaksi osaksi. Vähempi kuivattuina käytän.