Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten teette sienisalaatin?

Vierailija
21.12.2023 |

Kerro oma reseptisi?

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
21.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sopivan suolaisiksi liotettuja suolasieniä, sipulihakkelusta ja vatkattua kermaa.

Vierailija
2/13 |
21.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oen yrittänyt monella reseptillä .En onnistu.Aina vaan kaupan sienisalatti on maukkaampaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
21.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ryöpättyjä rouskuja (tai Sauvon sienikuutioita), sipulia, ranskankermaa, suolaa, (mustapippuria).

Vierailija
4/13 |
21.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole koskaan tehnyt. Heitän randomisti ainesosia. Sipulia, ruohosipulia, kermaviiliä, kevytkermaa, suolaa hieman, sienet, hippusen viinietikkaa laimennettuna, mausteita mielenkiinnon mukaan.

Vierailija
5/13 |
21.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

On kevytkermaviili ja sitten se toinen versio. Kummasta pitää.

Vierailija
6/13 |
21.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän ehdottomasti joko smetanaa tai ranskankermaa. Hienonnettua punasipulia. Sitruunamehua. Persiljaa tai ruohosipulia  voi ripottaa päälle.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
21.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liotetut suolasienet, sitruunapippuri, pieneksi hakattua punasipulia, creme fraiche, ehkä vähän sitruunamehua. On hyvää!

Vierailija
8/13 |
21.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ranskankermaan raakaa pieneksi hakattua sipulia ja suolasienisilppua. Kermaviilikin menisi tai smetana, vaikka vähän turhan raskas onkin, mutta kermavaahto ei sienisalaattiin kuulu. Mustapippuri hyvin niukasti, suolan tasapainotus ja hapot kohdalleen - siinä se.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
21.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Liotetut suolasienet, sitruunapippuri, pieneksi hakattua punasipulia, creme fraiche, ehkä vähän sitruunamehua. On hyvää!

Ai niin. Tuo sitruunapippuri tai sitrus unohtui mun reseptistä. Jos ei liikaa laita.

Vierailija
10/13 |
21.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä teen aina kermaviiliin itse poimituista sienistä, yleensä karvarouskuista. En tykkää kaupan valmissalaateista kun niissä on makuuni turhan paljon suolaa. Meillä vain minä syön sienisalaattia jouluna joten saan tehdä sen täysin oman suuni mukaiseksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
21.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Up

Etkö jo usko, ei se tällai nouse

 

Vierailija
12/13 |
21.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Omenaa kun laittaa sekaan niin nam!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
21.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aina Sauvon sienistä, ne on sopivan kevyesti suolattuja ettei tarvi liotella. Tästä tulee hyvin kuohkea vanhanajan sienisalaatti:

 

2 pientä tölkkiä Sauvon suolattuja metsäsieniä (1 tölkissä 160 grammaa sieniä)

1 punasipuli

1 desi kuohukermaa

1 desi ranskankermaa

1 teelusikallinen valkoviinietikkaa

1/3 teelusikallinen valkopippuria

0,5 teelusikallista sokeria

0,5 suolaa

ruohosipulisilppua

Valuta sienet siivilässä. Levitä sienet valutuksen jälkeen vielä talouspaperille ja painele kosteus huolellisesti pois, ettei salaatista tule vetistä.

Kuori sipuli ja leikkaa se mahdollisimman hienoksi silpuksi.

Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon ranskankerma.

Sekoita kermaseokseen sienet ja sipulisilppu. Maistele ja lisää etikka, valkopippuri, sokeri ja tarvittaessa suolaa.

Anna salaatin vetäytyä jääkaapissa. Näin koostumuksesta tulee kuohkea ja kiinteä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kaksi yksi