Miksi mun joulupiprut aina epäonnistuu? :(
Teen tarkkaan ohjeen mukaan mutta uunissa ne aina levistyy ja menettää muotonsa. On sitten semmosia läjiä joista just ja just voi nähdä muotin muodon. Ei tarjota taaskaan vieraille.
Kommentit (16)
Miten sulla makrulaatikko onnistuu? Meneekö sekin pieleen?
Entä miten broitsu onnistuu? Joulupierut vaatii kyl harjottelua et se voi olla yks syy.
Katsot vaan googlesta paremman pipruohjeen..
Vierailija kirjoitti:
Miten sulla makrulaatikko onnistuu? Meneekö sekin pieleen?
Soon kyl makrulotsku!
Vierailija kirjoitti:
Pidätkö piparitaikinan yön yli jääkaapissa?
Itse otan jääkaapista 2 tunniksi pöydälle. ja hommiin. Epäilen että aloittaja kaulii ja jättää liian paksuksi taikinan. Ei tarvi olla kuin 3-4mm ja 200 ast ja 7 minsaa. Mailman helpoita hommaa....
Liian vähän jauhoja, ap. Niitä pitää tunkea siihen taikinaan ihan saakelisti, senkin jälkeen vielä kun tuntuu ettei voi enää enempää mennä.
Teetkö aina saman ohjeen mukaan? Ohjeessa on silloin vikaa. Osta valmistaikinaa, onnistuuko sillä? Jos sillä ei onnistu, niin vika on leipojassa ja uunissa. Taikinan pitää olla kylmää, ja uunin riittävän lämmin. Uunisi lämpötila ei ole oikea? Tarkista se erillisellä mittarill, älä luota uunin asteikkoon.
Vierailija kirjoitti:
Liian vähän jauhoja, ap. Niitä pitää tunkea siihen taikinaan ihan saakelisti, senkin jälkeen vielä kun tuntuu ettei voi enää enempää mennä.
Kiitti tästä vastauksesta. Nuo muut voi haistaa itse sen niin kiinnostavan pierunsa. Hyvää joulua!
Ap
Jep, piprumatskun pitää olla toooosi tönkkistä, sellaista, että se stondaa kunnolla pydessä, kun duunaat sen jääkkäriin. Semmosta, ett itelläs tooooooooooosi useesti jää viäl jauhoi vähä siihe. Ja ett jauhoi ei voi lisää, ku se pipprumatsku niiku lohkeilee jo. Sillon sinne skobee pitkäks aikaa!!!!,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Liian vähän jauhoja, ap. Niitä pitää tunkea siihen taikinaan ihan saakelisti, senkin jälkeen vielä kun tuntuu ettei voi enää enempää mennä.
Kiitti tästä vastauksesta. Nuo muut voi haistaa itse sen niin kiinnostavan pierunsa. Hyvää joulua!
Ap
Piprusta tulee todennäköisimmin mieleen väärinkirjoitettu pieru
Matala lämpötila? Pipariahan paistetaan jotain 5-7 minuuttia, eli ei se paljoa ehdi levitä.
Vierailija kirjoitti:
Miten sulla makrulaatikko onnistuu? Meneekö sekin pieleen?
Tai raikkaat voiksut?
Vierailija kirjoitti:
Jep, piprumatskun pitää olla toooosi tönkkistä, sellaista, että se stondaa kunnolla pydessä, kun duunaat sen jääkkäriin. Semmosta, ett itelläs tooooooooooosi useesti jää viäl jauhoi vähä siihe. Ja ett jauhoi ei voi lisää, ku se pipprumatsku niiku lohkeilee jo. Sillon sinne skobee pitkäks aikaa!!!!,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Siis vääntääkö joku oikeesti ite sen taikinan?
Joko käytin sanoan oikeesti?
Mitä järkee?
Pidätkö piparitaikinan yön yli jääkaapissa?