Anoppi väittää kivenkovaan että karjalanpiirakat kuuluu tehdä ruikseen kuoreen. En jaksa enää väittää vastaan - tehkööt miten haluaa!
Ihan oikeasti ei jaksa, minulla vatsa reagoi ruikseen todella vahvasti ja pistää vatsan automaattisesti löysälle. Tämän takia pyysin anoppia että tekisi seuraavan karjalanpiirakkasatsin jostain muusta viljasta kuin ruiksesta. En ymmärrä mikä siinä ruiskuoressa on niin "autenttista", kun toinen on yliherkkä sille.
Kommentit (34)
Nämä tahallisesti väärinkirjoitetut "sutkautukset" ovat kyllä niin laimeita.
Karjalanpiirakat kuuluukin tehdä rukiiseen!
Ohrakseen vai kaurakseenko ne pitäisi tehdä?
Vierailija kirjoitti:
Ohrakseen vai kaurakseenko ne pitäisi tehdä?
Eiku vehnäkseen tai riisikseen. Maissikses ois kans hyvää.
Osta gluteenittomia ja lopeta turhien provojen tekeminen.
Taivutat sanaa ruis ihan miten sattuu. Piirakat tehdään ruiksenkuoreen, ei ruiskuoreen.
Niinhän ne on ennen yleensä tehty ruiskuoreen. Monet lisäävät nykyisin vähän vehnää, että olisi helpompi leipoa.
Ei kai tuo nyt mikään raamatun laki ole, tehköön kuin omalla tavallaan.
Tosin oli aikoinaan kova sota piirakoitsijoiden kesken, kun sitä piirakalle kai haettiin jotain EU:n suojeludirektiiviä.
Karjalanpiirakka tehdään ruiskuoreen. Mutta osta kaupasta Vaasan vaaleita riisipiirakoita itsellesi, ne on vehnäkuoressa.
Vierailija kirjoitti:
Osta gluteenittomia ja lopeta turhien provojen tekeminen.
Varsinkin kun ei osaa. Jos tämä on ap:n provojen aatelia, niin kannattaa jättää avaukset tekemättä. Peukuttelut riittää tuon tasoiselle.
Yli puolet pitää olla ruista, muuten ei täytä aidon karjalanpiirakan vaatimuksia. Ihan EU:n mallisuoja jo sanoo, ettei sitten saa käyttää karjalanpiirakka nimeä. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että pitää 100% rukiista.
Ruis taivutetaan näin:
Karjalanpiirakkadirektiivi. Eli sitä ei saa kutsua karjalanpiirakaksi, jos ei direktiiviä noudateta. Siksi meillä myydään riisipiirakoita ym .
Mihin kuoreen ripsipiirakka tehdään?
Ruattin olkipukilla hätätila, linnut ovat syöneet sen huonoksi ja katastrofikokous on aamulla.
Vierailija kirjoitti:
Anoppisi on oikeassa.
Ei sillä mitään anoppia ole, kun ei edes isästä tietoa.
Vierailija kirjoitti:
Yli puolet pitää olla ruista, muuten ei täytä aidon karjalanpiirakan vaatimuksia. Ihan EU:n mallisuoja jo sanoo, ettei sitten saa käyttää karjalanpiirakka nimeä. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että pitää 100% rukiista.
Ruis taivutetaan näin:
Jos karjalanpiirakassa on 100% ruisjauhoa on rypyttäminen mielestäni hankalaa,ei oikein "rypyty" nätisti. Jonkin verran vaatii vehnäjauhoja. Oma kokemukseni siis.
Eiköhän ne sun ruiskaukset nähdä enemmän siellä vessan puolella kuin keittiössä, vai mitä ap?