Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi karjalanpaisti tehdään aina uunissa, eikö sen voisi yhtä hyvin tehdä levyllä kattilassa? Kauanko haudutat yleensä karjalanpaistia

Vierailija
30.11.2023 |

Ei luulis makueroa olevan uunissa ja levyllä valmistetun karjalanpaistin välillä? Ja säästää sähköäkin.

Kauanko pidät karjalanpaistia uunissa

Vaihtoehdot

Kommentit (67)

Vierailija
1/67 |
30.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska uunissa lämpöä tulee joka puolelta, toisin kuin hellalevyllä pelkästään alta.

Vierailija
2/67 |
30.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Koska uunissa lämpöä tulee joka puolelta, toisin kuin hellalevyllä pelkästään alta.

Ja miten tämä vaikuttaa ruoan makuun tai ruoan kypsentymiseen? Se neste kyllä on aivan yhtä lämmintä joka puolelta, tuli lämpö mistä suunnasta hyvänsä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/67 |
30.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tolla tyylillä pizzan voi paistaa paistinpannulla.

Vierailija
4/67 |
30.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tolla tyylillä pizzan voi paistaa paistinpannulla.

Niin muuten voi. 

Vierailija
5/67 |
30.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tolla tyylillä pizzan voi paistaa paistinpannulla.

Pizza ei tietääkseni ole nestettä, eikä siten lämpö siirry samalla tavalla pannulta taikinan ja täytteiden välillä.

Vierailija
6/67 |
30.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi tehdä isossa kattilassa, ruskistaa ensin lihat ja antaa sitten paistin porista hiljalleen 3 tuntia. Hyvää tuli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/67 |
30.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liedellä siitä tulee lihakeittoa. 

Olen alkanut kypsentää karjalanpaistin paistopussissa. Sillä tavalla siitä tulee mureampaa eikä haise niin kovasti. 

Vierailija
8/67 |
30.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse laitan aluksi paistiin vettä sen verran, että päällimmäiset lihat jäävät veden yläpuolelle ja ruskistuvat uunissa, siitä tulee lisää makua. Sitten lisään veden lopulliseen määräänsä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/67 |
30.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Liedellä siitä tulee lihakeittoa. 

Olen alkanut kypsentää karjalanpaistin paistopussissa. Sillä tavalla siitä tulee mureampaa eikä haise niin kovasti. 

Eli ainoastaan nimi muuttuu, jos tekee levyllä, maku ei muutu miksikään.

Vierailija
10/67 |
30.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tolla tyylillä pizzan voi paistaa paistinpannulla.

Pizza ei tietääkseni ole nestettä, eikä siten lämpö siirry samalla tavalla pannulta taikinan ja täytteiden välillä.

Eikä karjanpaistia voi tehdä kattilassa liedellä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/67 |
30.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tolla tyylillä pizzan voi paistaa paistinpannulla.

Pizza ei tietääkseni ole nestettä, eikä siten lämpö siirry samalla tavalla pannulta taikinan ja täytteiden välillä.

Et tajunnut mun viestiä.

Vierailija
12/67 |
30.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kas kun ei mikrossa.

Uunissa kannellisessa valurautapadassa minimissään pari-muutama tunti. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/67 |
30.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunissa siitä tulee paisti, hellalla pata. Lopputulos on ehkä suht samanmakuinen, mutta kuitenkin erilainen, neste käyttäytyy eri lailla eri kypsennysmuodoissa. Hyvää kyllä tulee molemmilla tavoilla.

Vierailija
14/67 |
30.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eiköhän uuni tule siitä, ett alunperin on tehty leivinuunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/67 |
30.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Koska uunissa lämpöä tulee joka puolelta, toisin kuin hellalevyllä pelkästään alta.

Ja miten tämä vaikuttaa ruoan makuun tai ruoan kypsentymiseen? Se neste kyllä on aivan yhtä lämmintä joka puolelta, tuli lämpö mistä suunnasta hyvänsä.

Päälilihat pitää paistia hieman kovaksi päältä, ne on parhaita.

Vierailija
16/67 |
30.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi tehdä isossa kattilassa, ruskistaa ensin lihat ja antaa sitten paistin porista hiljalleen 3 tuntia. Hyvää tuli.

Karjalanpaistia ei ruskieteta. (Karjalassa lihat heitettiin pataan veden, sipulin ja suolan kera, pata leivinuuniin ja lähdettiin töihin, kun palattiin ruoka oli valmis)

Vierailija
17/67 |
30.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voihan puuronkin tehdä uunissa tai kattilassa ja on ihan erilaista. En osaa sanoa, millaista karjalanpaisti olisi liedellä keitettynä, enkä aio edes yrittää, kun uunissa haudutettu on niin hyvää.

Vierailija
18/67 |
30.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aika riippuu siitä, miten kuuma takan haudutusuuni on. Vähintään 4-5 tuntia kuitenkin, muuten ei tule hyvää. Viimeksi pidin noin 12 tuntia, kun aamulla kevyesti lämmitetty uuni oli myöhään iltapäivällä jo melko haalea. Yön aikana kypsyi ihanan mureaksi ja herkulliseksi. 

Vierailija
19/67 |
30.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei se uuni lämmitä koko ajan. Ja helpompaa kun ei tarvitse vahtia jatkuvasti.

Vierailija
20/67 |
30.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Voi tehdä isossa kattilassa, ruskistaa ensin lihat ja antaa sitten paistin porista hiljalleen 3 tuntia. Hyvää tuli.

Karjalanpaistia ei ruskieteta. (Karjalassa lihat heitettiin pataan veden, sipulin ja suolan kera, pata leivinuuniin ja lähdettiin töihin, kun palattiin ruoka oli valmis)

Just niin, ei missään tapauksessa ruskiteta lihoja ensin. Niistä lihoista nimenomaan irtoaa se maku siihen liemeen, ei tule yhtä hyvää lientä, jos ne lihat paistetaan ensin.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kahdeksan yhdeksän