Olut ei ole oikea alkoholijuoma
Suomessa olutta ei lasketa alkoholijuoma kai. Oikea alkoholi on viina.
Kommentit (10)
Ei ole myöskään li andersonni nainen vaan kameli
Älä juoppo selitä. Kaikki juomat joissa on alkoholia, ovat alkoholijuomia. Myös olut.
Se on vaan niin. Harmittava takaisku ilmeisesti juopoille. Kun eivät muka käytä alkoholia.
Mutta imevät olutta sitäkin tiiviimpään tahtiin.
Sehän nimenomaan alkoholijuoma. Puhdas alkoholi ei sen sijaan ole juoma enää laisinkaan.
eiks olut ookkin ruuan korvike menneisyydessö
Olut on elintarvike eli nestemäistä leipää.
Olut on maailman vanhin alkoholijuoma.
"
Olutta on valmistettu varhain eri maanosissa niiden paikallisista kasveista.[2] Lähi-idässä olut tehtiin ohrasta ja vehnästä, Amerikassa maissista, Aasiassa riisistä ja Afrikassa durrasta.
Varhaisimmilta, yli 10 000 vuotta vanhoilta viljelyalueilta Anatoliassa on löydetty merkkejä oluen valmistuksesta. Koska silloin ihmisten määrä ei ollut vielä suuri ja pääelinkeinona oli metsästys sekä keräily, niin on esitetty teoria, että ihmiset alkoivat viljellä ohraa ja vehnää tarkoituksenaan valmistaa suurempia määriä olutta kulttijuhliin. Oluen valmistustaito levisi viljelijäkansojen vaeltaessa Välimerta pitkin Eurooppaan.
Varhaisimmat dokumentit oluesta ovat peräisin Sumerista, jonka savitaulussa noin vuodelta 4000 eaa. kuvattiin oluen juontia. Vanhin valmistusprosessin kuvaus on 3900-vuotias. Hammurabin laki sääti, että olutta ylihintaan myyvät ravintolanpitäjät oli hukutettava.
Sumerilaiset valmistivat ilmeisesti yli kymmentä erityyppistä olutta. Tavallisimmin olut valmistettiin osittain paistetusta leivästä, jota liotettiin vedessä ja maustettiin kuminalla, inkiväärillä, muskottipähkinällä, hunajalla, katajalla, hedelmillä tai marjoilla ja joskus kukilla.[7]
Muinaisesta Egyptistä peräisin oleva malli, jossa kuvataan oluen valmistusta
Egyptissä oli luultavasti suuria panimoita. Muinaisegyptiläistä olutta pantiin faarao Tutankhamonin aikaisesta keittiöstä saatujen näytteiden perusteella emmervehnästä, jota kuivatettiin maltaiksi auringonpaahteessa. Humalaa tuskin käytettiin, mutta korianteria ja katajaa mahdollisesti. Muinaiset egyptiläiset käyttivät myös taatelisokeria, joka pidensi oluen säilyvyyttä ja mahdollisti suurten määrien valmistuksen ja myynnin.
Oluella oli muinaisissa kulttuureissa usein uskonnollinen rooli: valmistajina toimivat usein papit ja papittaret, ja Egyptissä hautakammioihin jätettiin olutta vainajan matkalle tuonpuoleiseen. Olutta käytettiin myös maksuvälineenä, ja sumerit panivat oluen verolle."
Tiesitkö että on olemassa ihan viinankin vahvuista oluuta?