Miten hauduttamalla mureat possupihvit
On eka raakaa, sitten kun kasarissa hauduttaa kauan on kuiva, melkrin kuin joskus kun kesällä grillatessa on mennyt liian kuivaksi.
Luulin että jos kastikkeessa hauduttaa einikinä mene kuivaksi, miten saada murea eli superkypsä muttei kuiva tiukka?
Oli Atrian possun pihvifilee, ulkofileetä.
Yli tunnin oli huoneenlämmössä ennen paistoa ja kuumalla ruskistin ennen haudutusta.
Kommentit (21)
Sika on jalostettu kuivaksi.
Ulkofile varsinkin on kuin kengänpohjaa.
Osta sisäfilettä tai kinkkua.
Vierailija kirjoitti:
Minä laitan uuniin savipataan kastikkeen kera ja annan hautua monta tuntia miedolla lämmöllä, tarkistan välillä että nestettä on tarpeeksi.
Niin sinäkin siis vannot ajan päälle ja että, jos nestettä on niin ei kuivu vaan mureutuu. Noin luulin, ja ajattelin pitäisikö reilusti pidempään hauduttaa seuraavalla kerralla. Sinun juttu tukee tuota
Mutta hankala vain kun nyt googlasin miten saada hauduttamalla murea possu, oli paljon päinvastaista että ei saa liian kauan tai menee kuivaksi!
Seuraavalla kerralla enemmän vai vähemmän aikaa? Nyt hautui ehkä puoli tuntia.
Laita vettä ,soijaa ja lihapuljonki uunivuokaan.Sinne laitat kevyesti paistetut kyljykset , päälle sinappia , korppujauhoja ja voisilmä per kyljys. Anna muhia uunissa noin 30 minuuttia.En tiedä tarkkaa aikaa mutta sen näkee kun ne on kypsiä.
Pekonia ja rasvaa mukaan hautumaan. Matala lämpötila kuten joulukinkun paistossa.
Pitkä haudutus matalassa lämpötilassa on se taikasana. Savipataan, nesteellä peitettynä, mausteita, sipuleita yms. 120 astetta ja vähintään kuusi tuntia uunissa.
Possua ei hauduteta. Nauta on siihen hyvä. Possu yleensä lihana on huono valinta. Riista on parempaa.
Vierailija kirjoitti:
Possua ei hauduteta. Nauta on siihen hyvä. Possu yleensä lihana on huono valinta. Riista on parempaa.
No aivan varmasti haudutetaan vai miten kuvittelet nyhtöpossua tehtävän?
Jos teet pihvit kastikkeessa hauduttamalla niin lisäät vain reilusti haudutusaikaa, kunnes pihvit on mureita.
Toinen on sitten nopea kypsennys, eli nuijiminen, panerointi/jauhotus ja paisto ja ehkä 10min uunissa. Ohut pihvi tulee suoraan pannullakin, ilman uunia.
Se välimuoto on se sitkeä ja kuiva pihvi. Koskee monia muitakin lihoja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Possua ei hauduteta. Nauta on siihen hyvä. Possu yleensä lihana on huono valinta. Riista on parempaa.
No aivan varmasti haudutetaan vai miten kuvittelet nyhtöpossua tehtävän?
Nyhtöpossu on parempaa halvemmista ruhonosista kuten lavasta ja etuselästä. Ja hauduttaa saa todella pitkään.
Rengasta se niin muhevoituu ja löystyy.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Possua ei hauduteta. Nauta on siihen hyvä. Possu yleensä lihana on huono valinta. Riista on parempaa.
No aivan varmasti haudutetaan vai miten kuvittelet nyhtöpossua tehtävän?
Nyhtöpossu on parempaa halvemmista ruhonosista kuten lavasta ja etuselästä. Ja hauduttaa saa todella pitkään.
Mikä tahansa osa mureutuu pitkällä haudutuksella ja mikä on ongelma hauduttaa vaikka yön yli?
Nyhtöpossu on eriasia. Possua ei hauduteta jos siitä halutaan hyvää pataa.
Ensin paista kuumalla pannulla pinnat kiinni. Nopeesti molemmat puolet, sitten vasta uuniin.
Itse ostan vain porsaan sisäfilettä. Pihvifilee on juuri sitä kengänpohjaa, ei saa mureaksi.
Matala lämpötila on se keino millä saa kuivumatta mureaa, slow cooking tai sous vide, liedelläkin voi ja uunissa. Kypsennysaika on tunteja.
Vierailija kirjoitti:
Jos teet pihvit kastikkeessa hauduttamalla niin lisäät vain reilusti haudutusaikaa, kunnes pihvit on mureita.
Toinen on sitten nopea kypsennys, eli nuijiminen, panerointi/jauhotus ja paisto ja ehkä 10min uunissa. Ohut pihvi tulee suoraan pannullakin, ilman uunia.
Se välimuoto on se sitkeä ja kuiva pihvi. Koskee monia muitakin lihoja.
Kiitos!!!
Luin vahingossa että hautuumaalta mureat pihvit. Luultavasti lämpötila saattaa olla liian kuuma jos on sisältä kuivaa lihaa, neste ei pääse sinne jostain syystä. Pitäisikö liha mureuttaa ennen kypsennystä tai reikiä. Tai sitten nestettä, kastiketta? Onko liha vanhaa jo ostettaessa kaupasta, saako jostain luomua / tuoreempaa tai väärä osa eläimestä. Entä onko siinä itsessään rasvaa alkuvaiheessa.
Minä laitan uuniin savipataan kastikkeen kera ja annan hautua monta tuntia miedolla lämmöllä, tarkistan välillä että nestettä on tarpeeksi.