Makaroonivelli pitää saada takaisin kouluruokailuun
Kommentit (16)
Kyllä ja tekokynsiopiskelijoista ja työttömistä rituaalivalmistetut pikkuleivät.
Valmistusohje
Kiehauta vesi, lisää makaronit, keitä sen aikaa, että vesi on imeytynyt makaroneihin.
Lisää maito. Anna vellin kypsyä kevyesti kiehuen noin 10 minuuttia (mittaa aika siitä, kun maito alkaa kiehua).
Sekoita vehnäjauhot veden joukkoon. Lisää suuruste ohuena nauhana maidon joukkoon hyvin sekoittaen.
Keitä vielä noin 5 minuuttia.
Lisää lopuksi suola ja sokeri.
Resepti: Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Vierailija kirjoitti:
Valmistusohje
Kiehauta vesi, lisää makaronit, keitä sen aikaa, että vesi on imeytynyt makaroneihin.
Lisää maito. Anna vellin kypsyä kevyesti kiehuen noin 10 minuuttia (mittaa aika siitä, kun maito alkaa kiehua).
Sekoita vehnäjauhot veden joukkoon. Lisää suuruste ohuena nauhana maidon joukkoon hyvin sekoittaen.
Keitä vielä noin 5 minuuttia.
Lisää lopuksi suola ja sokeri.
Resepti: Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Siis kypsiä makaroneja keitellään vielä vartti? Eikö niistä tule ihan mössöä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Valmistusohje
Kiehauta vesi, lisää makaronit, keitä sen aikaa, että vesi on imeytynyt makaroneihin.
Lisää maito. Anna vellin kypsyä kevyesti kiehuen noin 10 minuuttia (mittaa aika siitä, kun maito alkaa kiehua).
Sekoita vehnäjauhot veden joukkoon. Lisää suuruste ohuena nauhana maidon joukkoon hyvin sekoittaen.
Keitä vielä noin 5 minuuttia.
Lisää lopuksi suola ja sokeri.
Resepti: Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Siis kypsiä makaroneja keitellään vielä vartti? Eikö niistä tule ihan mössöä?
Lapsena oli ihana kerätä suu täyteeteen näitä pehmeitä makarooneja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Valmistusohje
Kiehauta vesi, lisää makaronit, keitä sen aikaa, että vesi on imeytynyt makaroneihin.
Lisää maito. Anna vellin kypsyä kevyesti kiehuen noin 10 minuuttia (mittaa aika siitä, kun maito alkaa kiehua).
Sekoita vehnäjauhot veden joukkoon. Lisää suuruste ohuena nauhana maidon joukkoon hyvin sekoittaen.
Keitä vielä noin 5 minuuttia.
Lisää lopuksi suola ja sokeri.
Resepti: Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Siis kypsiä makaroneja keitellään vielä vartti? Eikö niistä tule ihan mössöä?
Kiehauta vesi, lisää makaronit, keitä sen aikaa, että vesi on imeytynyt makaroneihin.
Meillä ei kotona ollut koskaan makaronivelliä. Kun menin kouluun jouduin syömään sitä pakolla. Oksensin, mutta jouduin syömään koko lautasellisen. Tapahtumasta on 63 vuotta, mutta en vieläkään saa makaroneja nielaistua. Olen vuosien myötä joskus yrittänyt, esim. kun vierailulla on tarjottu makaronilaatikkoa, mutta en vaan saa sitä alas. Pasta muissa muodoissa, spagettina, farfallena jne. menee ja maistuu eli se on rakenne, joka mättää.
Voinko hamasin kannattaja syödä makaronivelliä?
Ennemmin keitän kuitupitoiset makaroonit al dente, huuhtasee kylmällä vedellä lävikössä ja pannulle paistumaan voi öljy seokseen, grillimaustetta ja paistelee pinnalta rapsakoiksi.😋
Mauttomaan makaroni velliin en koskisi pitkällä tikullakaan. 😫 Joskus lapsena sitä oli pakko syödä.
Se onn herkkua ja makkaravoileipää.
Makaronivelli on kyllä hyvää, itse lisäsin sekaan vähän sokeria ja nokareen voita, nam.
Vierailija kirjoitti:
Vegaanista eli muodikasta
Vegaanista maitoa?
Kouluruuasta voi olla kammottavia kokemuksia eikä 70-luvulla koulun makaroonilaatikkokaan ollut hyvää vaan ihan mautonta lima mössöä.
Kyllä täysjyvämakaroonistaa saa herkullisia ruokia kun osaa tehdä. Herkkuani on paprika-koskenlaskija-paistijauheliha makaroonilaatikko ilman muna maitoa ja ne yllä mainitut paistetut makaroonit.
Makaronivelliä ja sekaan ruisleivän paloja, nam.
Jotkut tykkäävät ihan mauttomasta ruuasta ja vellistä. Mikäs siinä, makuasioista ei voi kiistellä.😁
Hyi.