Millainen on hyvä marketti tai kauppa?
Millainen olisi hyvä ja toimiva kauppa?
Viat huomaa helposti, mutta onko helppoa suunnitella toimiva tila?
Kävin katsomassa millainen erä uusi marketti on ja jäin ihmettelemään huonoa tilojen suunnittelua. Luulisi että tilan suunnittelee asiantuntija jolla on paljon kokemusta, mutta ei asia taida ollakaan niin.
Onkohan netissä jonkinlaisia ilmaisia tilojen suunnitteluohjelmia, olisi hauska kokeilla mitä saisi aikaan?
Kommentit (10)
Käy Järvenpään Citymarketissa. Se on valittu maailman parhaaksi kaupaksi.
Jos tuotteista puhuu, niin hedelmät ja vihannekset saisi jäädä esille kuljetuslaatikoihinsa mihin ne on nätisti pakattu. Nykytrendi on kipata kaikki yhteen laariin jossa ne kolhiintuu ja muussaantuu huonoiksi.
Öljypullot alahyllyille valolta piloon, koska valo pilaa öljyn.
Perunat myös valolta piiloon, kukaan ei halua ostaa vihreitä perunoita.
Suositut paljon ostetut tuotteet paremmalle paikalle, ei lattianrajaan.
Uudessa Prismassa oli leivät pimeässä liukuportaiden alla, lamput puuttui siltä kohdalta, mutta kattoon oli sille kohdalle kyllä saatu kiinnitettyä ainakin 3 valvontakameraa ellei enemmänkin. XD
Asiakaskokemusta tärkeämpää on valvonta.
Vierailija kirjoitti:
Jos tuotteista puhuu, niin hedelmät ja vihannekset saisi jäädä esille kuljetuslaatikoihinsa mihin ne on nätisti pakattu. Nykytrendi on kipata kaikki yhteen laariin jossa ne kolhiintuu ja muussaantuu huonoiksi.
Öljypullot alahyllyille valolta piloon, koska valo pilaa öljyn.
Perunat myös valolta piiloon, kukaan ei halua ostaa vihreitä perunoita.
Suositut paljon ostetut tuotteet paremmalle paikalle, ei lattianrajaan.
Eihän nyt parhaita paikkoja tuhlata tuotteelle joka menee hyvin kaupaksi. Sellaisen sen haluava kyllä etsii.
Vierailija kirjoitti:
Uudessa Prismassa oli leivät pimeässä liukuportaiden alla, lamput puuttui siltä kohdalta, mutta kattoon oli sille kohdalle kyllä saatu kiinnitettyä ainakin 3 valvontakameraa ellei enemmänkin. XD
Asiakaskokemusta tärkeämpää on valvonta.
Ottakaa taskulamput mukaan kauppaan. Eihän siellä näe edes jos leivässä on vaikka hometta tai näe lukea leivän ainesosaluetteloa. Joku keliaakikko ostaa vahingossa vehnäleipää.
Olisi hyvä huomioida hyllyjen paikat ja mitä tuotteita niissä on, hyllyjen ja tuotteiden sijoittelu niin ettei muodostu pullonkauloja joissa on ahdasta päästä eteenpäin, varsinkin jos on käytävä josta kulkee paljon asiakkaita.
Lisäksi turhat torimaiset tilat joilla ei ole mitään funktiota on turhia.
Ihmetyttää monissa kaupoissa myös se että hintoja nostetaan mutta on paljon tyhjää hyllytilaa. Miten kauppiailla on varaa seisottaa hyllyjä tyhjinä?
Liian leveät käytävät toisalla ja toisaalla liian kapeat ja ihan väärissä paikoissa kummatkin.
Sisään tullessa ei olisi heti kaikki suojattomat elintarviketuotteet, koska sisääntulon lähelle kulkeutuu enemmän likaa.
Luotettava kaikessa, ei vanhoja tuotteita, ei pehmenneitä kahvipaketteja, ei unohtuneita tilauksia, ei vajaita tai avattuja tuotteita, toimitetaan, mitä tilataan. Marketeissa varsinkin odotan, että ne ihan perusasiat ovat saatavissa, kymmeniä eri vaihtoehtoja ei niinkään tarvittane. Itse joskus hämmästyin, kun en löytänytkään tavallisia kirjekuoria, tuotevalikoima supistunut. Ehkä niitä ei enää käytetä, vitsi vitsi.
Eikä tietenkään epäasiallista käytöstä keneltäkään henkilökunnasta, sikäli en ymmärrä lainkaan näiden k-v:ten ja mt-o.n käyttöä asiakaspalvelussa. Jos ei tiedä mitään eikä ymmärrä perusasioita, kinaa ihan joutavia, väittää mitä tahansa, toimitukset myöhästyvät tuntikausia, miten on hyvää asiakaspalvelua? Ilmeisesti näissä on tämä työllistäminen, joka ohittaa kaiken muun, asiakaspalvelun varsinkin.
Kotiintoimitusaikoja kun eletään, käyn nykyisin hyvin harvoin kaupoissa ja kun käyn, valitsen tietysti sen, jossa mahtuu liikkumaan jopa sen ison kärryn kanssa. Ei tarvitse jatkuvasti yrittää ohittaa, odottaa vuoroaan päästäkseen sinne tai tänne. Ja jonottaminen on kamalinta kaikesta, seisoa kassajonossa, joka ei näytä etenevän lainkaan. Iäkkäämpänä alkaa pitkä seisominen jo väsyttääkin ja saattaa alkaa myös huimata, jos ateriointi sattuu jäämään väliin.
Puhtauden, rauhallisen eli siis meluttoman ( ei kaikua, ei kilinää ja kalinaa, kun asiasta huolehdittu levyillä katossa) viihtyisän kahvion ja odotustilan ( mieluummin monitoimitilan) ja edellämainittujen seikkojen lisäksi, kaikki muu onkin sitten jo luksusta.
Lähellä, edullinen ja sieltä löytyy perustarvikkeet.
Tuoretiski tai tuorekuljetukset. Ruoka ei saa haista silti myyntitilaan. Sama paistopisteellä. Tuotuna voisi olla terveellisempiä vaihtoehtoja, kuin paistopisteen rasvaiset. Erilaisia välineitä arkeen hyllyissä. Tarpeeton roska pois. Paljon valikoimaa, terveellistä, ei makeutusaineita. Usein tarvitaan tilaa enemmän kuin luultiin, paljon enemmän ja siivousta.