Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Leipäkone: miten kuohkeampaa leipää??

Vierailija
16.09.2023 |

Aina oli resepti mikä hyvänsä, tulee liian tiivistä leipä.

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
16.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ai, mulla tulee kyllä kuohkeata leipää, mutta maku on sama laittoi siihen taikinaan mitä hyvänsä.

Vierailija
2/19 |
16.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä laitoin sinne aina ksantaani, kun kone oli. Sitä käytetään gluteenittoman leivän kuohkeuttamiseen, mutta auttaa muihinkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
16.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sulla on liian vähän vehnää suhteessa muihin jauhoihin. Mitä enemmän valkoista jauhoa, sitä kuohkeampaa.

Vierailija
4/19 |
16.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vähemmän jauhoja, pidempi taikinalepo, pidempi kohotus.

Vierailija
5/19 |
16.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kohota kauemmin ennen uuniin heittämistä.

Vierailija
6/19 |
16.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tangzhong-menetelmällä

Tangzhong on esitaikina, joka tehdään ensin valmiiksi. Se jäähdytetään ja sekoitetaan varsinaisen taikinan joukkoon.  Sekoita kaksi desiä vettä ja puoli desiä vehnäjauhoja kattilassa samalla lämmittäen. Sekoita koko ajan seoksen kuumentuessa. Älä polta seosta pohjaan. Kuumenna seos noin 65 asteeseen. Kun seoksesta on muodostunut yhteinen liisterimäinen massa, nosta kattila liedeltä ja jätä jäähtymään. Sen voi tehdä myös etukäteen. Esitaikinan voi nostaa jääkaappiin muovikelmun alla odottamaan seuraavaan päivään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
16.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kohota kauemmin ennen uuniin heittämistä.

Leipäkoneeessa ei valintaa.

Vierailija
8/19 |
16.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vähemmän jauhoja, pidempi taikinalepo, pidempi kohotus.

Leipäkoneessa oltava koneelle sopiva määrä jauhoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
16.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tangzhong-menetelmällä

Tangzhong on esitaikina, joka tehdään ensin valmiiksi. Se jäähdytetään ja sekoitetaan varsinaisen taikinan joukkoon.  Sekoita kaksi desiä vettä ja puoli desiä vehnäjauhoja kattilassa samalla lämmittäen. Sekoita koko ajan seoksen kuumentuessa. Älä polta seosta pohjaan. Kuumenna seos noin 65 asteeseen. Kun seoksesta on muodostunut yhteinen liisterimäinen massa, nosta kattila liedeltä ja jätä jäähtymään. Sen voi tehdä myös etukäteen. Esitaikinan voi nostaa jääkaappiin muovikelmun alla odottamaan seuraavaan päivään.

LEIPÄKONEELLA kuuluu otsikko.

Vierailija
10/19 |
16.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kohota kauemmin ennen uuniin heittämistä.

LEIPÄKONEELLA.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
16.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ai, mulla tulee kyllä kuohkeata leipää, mutta maku on sama laittoi siihen taikinaan mitä hyvänsä.

Pystytkö heittää reseptin ja asetukset?

Vierailija
12/19 |
16.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leipäkonehullulla viinapullo auennut lauantaisen aamun kunniaksi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
16.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Leipäkonehullulla viinapullo auennut lauantaisen aamun kunniaksi

Jos sulla itsellä on rahapulan takia pakosta yksi selvä vkloppu, niin ei kuitenkaan tarvitse alkaa muille vierotusoireissaan huutelemaan.

Vierailija
14/19 |
16.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tangzhong-menetelmällä

Tangzhong on esitaikina, joka tehdään ensin valmiiksi. Se jäähdytetään ja sekoitetaan varsinaisen taikinan joukkoon.  Sekoita kaksi desiä vettä ja puoli desiä vehnäjauhoja kattilassa samalla lämmittäen. Sekoita koko ajan seoksen kuumentuessa. Älä polta seosta pohjaan. Kuumenna seos noin 65 asteeseen. Kun seoksesta on muodostunut yhteinen liisterimäinen massa, nosta kattila liedeltä ja jätä jäähtymään. Sen voi tehdä myös etukäteen. Esitaikinan voi nostaa jääkaappiin muovikelmun alla odottamaan seuraavaan päivään.

LEIPÄKONEELLA kuuluu otsikko.

Tuo on esitaikina, joka lisätään varsinaisen taikinan joukkoon voi tehdä myös leipäkoneella, kun ei käytä ajastusta ja ottaa muut taikinan suhteet huomioon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
16.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tangzhong-menetelmällä

Tangzhong on esitaikina, joka tehdään ensin valmiiksi. Se jäähdytetään ja sekoitetaan varsinaisen taikinan joukkoon.  Sekoita kaksi desiä vettä ja puoli desiä vehnäjauhoja kattilassa samalla lämmittäen. Sekoita koko ajan seoksen kuumentuessa. Älä polta seosta pohjaan. Kuumenna seos noin 65 asteeseen. Kun seoksesta on muodostunut yhteinen liisterimäinen massa, nosta kattila liedeltä ja jätä jäähtymään. Sen voi tehdä myös etukäteen. Esitaikinan voi nostaa jääkaappiin muovikelmun alla odottamaan seuraavaan päivään.

LEIPÄKONEELLA kuuluu otsikko.

Tuo on esitaikina, joka lisätään varsinaisen taikinan joukkoon voi tehdä myös leipäkoneella, kun ei käytä ajastusta ja ottaa muut taikinan suhteet huomioon.

Tangzhong-menetelmällä

Vierailija
16/19 |
16.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Köp grovmalt vetemjöl i stället för Sunnuntai och dylika. Med grovmalt och enligt recepten blir det bra. Butiksbröden känns mera som seg luft och innehållslösa i jämförelse med allt gott som man får ur en _modern_ bakmaskin.

Vill du avvika från recepten, kan du pröva med att minska salt och öka jäst samt socker, men jag avråder detta.

Vierailija
17/19 |
16.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

1. Osta kaupasta gluteenia ja lisää sitä esim 50 g joukkoon.

2. Kokeile eri taikinan paksuuksia eli hiukan enemmän tai vähemmän nestettä. Liian löysä taikina lässähtävät usein.

3. Kokojyväleipä ei ikinä ole yhtä kuohkeaa kuin vehnäleipä, varsinkin jos mukana on ruista.

Vierailija
18/19 |
16.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikös leipäkone ole leivänteon nopeuttamisen ja helpottamisen takia? Jos pitää duunata esitaikinoita kattilassa ym, miksi ei samalla vaivalla tekisi leipiä ilman konetta?

Vierailija
19/19 |
16.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eikös leipäkone ole leivänteon nopeuttamisen ja helpottamisen takia? Jos pitää duunata esitaikinoita kattilassa ym, miksi ei samalla vaivalla tekisi leipiä ilman konetta?

Jag kan inte baka bröd och är annars också helt ointresserad av att baka. Affärernas brödsortiment innehåller ofta stora mängder av rätt likadana bröd och egentligen tilltalar inte något av dem.

Lösningen är en bakmaskin. Man mäter upp ingredienserna, lägger dem i bakmaskinens kittel, sätter eventuellt till nötter eller annat i sitt eget fack, väljer program och trycker på knapen. Om 2 - 6 h piper maskinen och det goda, nybakade brödet, utan några tillsatsämnen, är färdigt.