Leipäkone: miten kuohkeampaa leipää??
Aina oli resepti mikä hyvänsä, tulee liian tiivistä leipä.
Kommentit (19)
Minä laitoin sinne aina ksantaani, kun kone oli. Sitä käytetään gluteenittoman leivän kuohkeuttamiseen, mutta auttaa muihinkin.
Sulla on liian vähän vehnää suhteessa muihin jauhoihin. Mitä enemmän valkoista jauhoa, sitä kuohkeampaa.
Vähemmän jauhoja, pidempi taikinalepo, pidempi kohotus.
Kohota kauemmin ennen uuniin heittämistä.
Tangzhong-menetelmällä
Tangzhong on esitaikina, joka tehdään ensin valmiiksi. Se jäähdytetään ja sekoitetaan varsinaisen taikinan joukkoon. Sekoita kaksi desiä vettä ja puoli desiä vehnäjauhoja kattilassa samalla lämmittäen. Sekoita koko ajan seoksen kuumentuessa. Älä polta seosta pohjaan. Kuumenna seos noin 65 asteeseen. Kun seoksesta on muodostunut yhteinen liisterimäinen massa, nosta kattila liedeltä ja jätä jäähtymään. Sen voi tehdä myös etukäteen. Esitaikinan voi nostaa jääkaappiin muovikelmun alla odottamaan seuraavaan päivään.
Vierailija kirjoitti:
Kohota kauemmin ennen uuniin heittämistä.
Leipäkoneeessa ei valintaa.
Vierailija kirjoitti:
Vähemmän jauhoja, pidempi taikinalepo, pidempi kohotus.
Leipäkoneessa oltava koneelle sopiva määrä jauhoja.
Vierailija kirjoitti:
Tangzhong-menetelmällä
Tangzhong on esitaikina, joka tehdään ensin valmiiksi. Se jäähdytetään ja sekoitetaan varsinaisen taikinan joukkoon. Sekoita kaksi desiä vettä ja puoli desiä vehnäjauhoja kattilassa samalla lämmittäen. Sekoita koko ajan seoksen kuumentuessa. Älä polta seosta pohjaan. Kuumenna seos noin 65 asteeseen. Kun seoksesta on muodostunut yhteinen liisterimäinen massa, nosta kattila liedeltä ja jätä jäähtymään. Sen voi tehdä myös etukäteen. Esitaikinan voi nostaa jääkaappiin muovikelmun alla odottamaan seuraavaan päivään.
LEIPÄKONEELLA kuuluu otsikko.
Vierailija kirjoitti:
Kohota kauemmin ennen uuniin heittämistä.
LEIPÄKONEELLA.
Vierailija kirjoitti:
Ai, mulla tulee kyllä kuohkeata leipää, mutta maku on sama laittoi siihen taikinaan mitä hyvänsä.
Pystytkö heittää reseptin ja asetukset?
Leipäkonehullulla viinapullo auennut lauantaisen aamun kunniaksi
Vierailija kirjoitti:
Leipäkonehullulla viinapullo auennut lauantaisen aamun kunniaksi
Jos sulla itsellä on rahapulan takia pakosta yksi selvä vkloppu, niin ei kuitenkaan tarvitse alkaa muille vierotusoireissaan huutelemaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tangzhong-menetelmällä
Tangzhong on esitaikina, joka tehdään ensin valmiiksi. Se jäähdytetään ja sekoitetaan varsinaisen taikinan joukkoon. Sekoita kaksi desiä vettä ja puoli desiä vehnäjauhoja kattilassa samalla lämmittäen. Sekoita koko ajan seoksen kuumentuessa. Älä polta seosta pohjaan. Kuumenna seos noin 65 asteeseen. Kun seoksesta on muodostunut yhteinen liisterimäinen massa, nosta kattila liedeltä ja jätä jäähtymään. Sen voi tehdä myös etukäteen. Esitaikinan voi nostaa jääkaappiin muovikelmun alla odottamaan seuraavaan päivään.
LEIPÄKONEELLA kuuluu otsikko.
Tuo on esitaikina, joka lisätään varsinaisen taikinan joukkoon voi tehdä myös leipäkoneella, kun ei käytä ajastusta ja ottaa muut taikinan suhteet huomioon.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tangzhong-menetelmällä
Tangzhong on esitaikina, joka tehdään ensin valmiiksi. Se jäähdytetään ja sekoitetaan varsinaisen taikinan joukkoon. Sekoita kaksi desiä vettä ja puoli desiä vehnäjauhoja kattilassa samalla lämmittäen. Sekoita koko ajan seoksen kuumentuessa. Älä polta seosta pohjaan. Kuumenna seos noin 65 asteeseen. Kun seoksesta on muodostunut yhteinen liisterimäinen massa, nosta kattila liedeltä ja jätä jäähtymään. Sen voi tehdä myös etukäteen. Esitaikinan voi nostaa jääkaappiin muovikelmun alla odottamaan seuraavaan päivään.
LEIPÄKONEELLA kuuluu otsikko.
Tuo on esitaikina, joka lisätään varsinaisen taikinan joukkoon voi tehdä myös leipäkoneella, kun ei käytä ajastusta ja ottaa muut taikinan suhteet huomioon.
Tangzhong-menetelmällä
Köp grovmalt vetemjöl i stället för Sunnuntai och dylika. Med grovmalt och enligt recepten blir det bra. Butiksbröden känns mera som seg luft och innehållslösa i jämförelse med allt gott som man får ur en _modern_ bakmaskin.
Vill du avvika från recepten, kan du pröva med att minska salt och öka jäst samt socker, men jag avråder detta.
1. Osta kaupasta gluteenia ja lisää sitä esim 50 g joukkoon.
2. Kokeile eri taikinan paksuuksia eli hiukan enemmän tai vähemmän nestettä. Liian löysä taikina lässähtävät usein.
3. Kokojyväleipä ei ikinä ole yhtä kuohkeaa kuin vehnäleipä, varsinkin jos mukana on ruista.
Eikös leipäkone ole leivänteon nopeuttamisen ja helpottamisen takia? Jos pitää duunata esitaikinoita kattilassa ym, miksi ei samalla vaivalla tekisi leipiä ilman konetta?
Vierailija kirjoitti:
Eikös leipäkone ole leivänteon nopeuttamisen ja helpottamisen takia? Jos pitää duunata esitaikinoita kattilassa ym, miksi ei samalla vaivalla tekisi leipiä ilman konetta?
Jag kan inte baka bröd och är annars också helt ointresserad av att baka. Affärernas brödsortiment innehåller ofta stora mängder av rätt likadana bröd och egentligen tilltalar inte något av dem.
Lösningen är en bakmaskin. Man mäter upp ingredienserna, lägger dem i bakmaskinens kittel, sätter eventuellt till nötter eller annat i sitt eget fack, väljer program och trycker på knapen. Om 2 - 6 h piper maskinen och det goda, nybakade brödet, utan några tillsatsämnen, är färdigt.
Ai, mulla tulee kyllä kuohkeata leipää, mutta maku on sama laittoi siihen taikinaan mitä hyvänsä.