Lohirullat, onko kukaan tehnyt?
Ohje siis alla, Pirkasta pomittu. Tekisi mieli kokeilla jouluna, mutta tuleekohan oikeasti hyvää? Voiko valmistaa jo pari päivää aiemmin ja antaa olla aattoon saakka pakkasessa vai kärsiikö täyte pitemmästä pakastuksesta?
Lohirullat
Määrä Aines
300 g kylmäsavu- tai graavilohta
1 tlk (100 g) maustettua tuorejuustoa (katkarapu, yrtti)
1 dl kuohukermaa
tilliä
ruohosipulia
sitruunalohkoja
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita juuston joukkoon hienonnetun tillin ja ruohosipulin kanssa. Levitä ohuet kalaviipaleet limittäin folion, kelmun tai leivinpaperin päälle niin, että ne muodostavat suorakaiteen muotoisen levyn. Levitä sen päälle juustoseos. Kääri levy rullalle kääretortun tapaan ja pane pakastimeen pariksi tunniksi, jolloin se on helpompi viipaloida. Tarjoa rullat salaatinlehtien päällä ja koristele tillillä ja sitruunalohkolla.
Kommentit (3)
Laitan aika paljon liivatetta, niin täyte pysyy paremmin kasassa.
On tosi hvää. Samaa reseptiä mukaillen tein eilen savupororullia. Eli savuporosiivuja, pippurituorejuustoa, pikkasen sienisalaattia ja hillosipulia sekä paprikaa. Pakkaseen odottelemaan aattoa. Nam! Kun muistais vain ottaa sit sen aattoaamuna jääkaappiin sulamaan...
Kannattaa kuitenkin ottaa ajoissa sulamaan, koska mikrossa sulattaminen ei oikein toimi. ;-)