Lue keskustelun säännöt.
osaako kukaan tehdä ruotsalaista Läsipannukakkua? entä miten ne saa ne pekonipapukastikeen niin hyväksi?
Kommentit (4)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Fläskpannkaka i ugn (4 port)
2 ägg
6 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 krm salt
1 msk smör eller margarin
200 g fläsk
--------------------------------------------------------------------------------
Ställ in en långpanna eller större stekpanna med matfettet i 225° varm ugn, så att den blir riktigt het. Vispa samman ägg, mjölk, vetemjöl och salt. Skär fläsket i små tärningar och fräs upp dem direkt i den heta pannan. Häll pannkakssmeten över tärningarna och grädda cirka 25-30 minuter eller tills pannkakan stelnat och fått fin färg.
Mä olen tehnyt palastellusta ja paistinpannulla käyneestä Amerikan pekonista, eli en ihan tavallisista siansiivuista. Nam nam
Fläskpannkakor
200 gr lättsaltat sidfläsk
4 ägg
5 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
2-3 msk hackad gräslök
Skär sidfläsket i tärningar och bryn i stekpanna. Häll av det mesta av fettet. Vispa ihop alla övriga ingredienser till en slät smet. Lägg i fläsktärningarna i en eldfast form och häll smeten över. Stek i ugn på 225 grader i ca 15-20 minuter. Du kan också steka vanliga lite tunnare pannkakor i stekpannan på plattan och stapla dem vid servering.
Sidfläsk on ymmärtääkseni siansivua elikkä kylkeä:)
Smaklig måltid!
bigmama