Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

osaako kukaan tehdä ruotsalaista Läsipannukakkua? entä miten ne saa ne pekonipapukastikeen niin hyväksi?

Vierailija
15.12.2006 |

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
15.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Fläskpannkakor

200 gr lättsaltat sidfläsk

4 ägg

5 dl mjölk

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

½ tsk salt

2-3 msk hackad gräslök



Skär sidfläsket i tärningar och bryn i stekpanna. Häll av det mesta av fettet. Vispa ihop alla övriga ingredienser till en slät smet. Lägg i fläsktärningarna i en eldfast form och häll smeten över. Stek i ugn på 225 grader i ca 15-20 minuter. Du kan också steka vanliga lite tunnare pannkakor i stekpannan på plattan och stapla dem vid servering.





Sidfläsk on ymmärtääkseni siansivua elikkä kylkeä:)



Smaklig måltid!





bigmama

Vierailija
2/4 |
15.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

bigmama

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
15.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Fläskpannkaka i ugn (4 port)



2 ägg

6 dl mjölk

3 dl vetemjöl

1 krm salt

1 msk smör eller margarin

200 g fläsk





--------------------------------------------------------------------------------



Ställ in en långpanna eller större stekpanna med matfettet i 225° varm ugn, så att den blir riktigt het. Vispa samman ägg, mjölk, vetemjöl och salt. Skär fläsket i små tärningar och fräs upp dem direkt i den heta pannan. Häll pannkakssmeten över tärningarna och grädda cirka 25-30 minuter eller tills pannkakan stelnat och fått fin färg.

Vierailija
4/4 |
15.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä olen tehnyt palastellusta ja paistinpannulla käyneestä Amerikan pekonista, eli en ihan tavallisista siansiivuista. Nam nam

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän yksi yksi