Ostaisitko lisäaineettomia, käsin tehtyjä karkkeja?
Mietin tässä uutta toimeentulomahdollisuutta. Nykyajan karkit todellisia lisäainepommeja. Kiinnostaisiko ketään ns. paluu menneeseen?
Kommentit (36)
En. En pelkää lisäaineita, monet niistä ovat täysin harmittomia, ja karkkeja ei muutenkaan syödä isoja määriä.
Olisivat varmaan niin kalliita, että ostaisin todella harvoin. En halua käyttää karkkeihin kovin paljoa rahaa.
Onhan noita tarjolla nytkin. Tuppaavat olemaan vaan tosi kalliita. Ostan aina joskus, kun on saatavilla.
Goodio myy luomusuklaita. Muita karkkeja täysin luomuna en tunne. Voisin ostaa kunnon toffeita ja lakuja yms. Marmeladikarkkejakin, joissa on aitoa marjaa.
Jos ostan limua, jota siis teen hyvin harvoin, ostan ihan sen epäterveellisimmän, "oikean" vaihtoehdon... Sama karkeissa.
Jos haluan "terveellistä" karkkia, syön hedelmiä, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä jne.
Mitä ajattelet lisäaineista? Sopiiko käyttää pektiiniä ja sitruunahappoa, jotka ovat marmeladimakeisten perusaineksia, ja tärkkelyssiirappia? Vai mennäänkö vain sokeria + kermaa = toffeeta-linjalla?
Käsintehdyt makeiset ovat niin kalliita, että ei taida riittää ihan toimeentuloksi. Ehkä sivubisnekseksi vaikkapa maatilalla.
En ostaisi. Tulee mielikuva klähmäkäpälistä.
Kiitos vastauksista. Joo, ymmärrän että hinta varmasti tulee monelle vastaan. Mutta mietin olisiko sen verran porukkaa jotka syövät harvemmin karkkeja mutta ovat kaltaisiani, jotka välttelevät kaikkia lisäaineita. Ja joo, ei varmaan kovin helppo toimeentuloa tehdä mutta jos edes pientä sivubisnestä Ajattelin, että olisivat kokonaan lisäaineettomia. Eli samaan tapaan kuin jos teet itse toffeeta. Ei siis edes pektiiniä, sitruunahappoa jne.
Jouluna sain ihania marmeladeja..olikohan mustaherukkaa
En todellakaan ostaisi. Nyky karkeista ei ole mitään vikaa. Ei niitä kuulu syödä kilotolkulla.
Vierailija kirjoitti:
En. En pelkää lisäaineita, monet niistä ovat täysin harmittomia, ja karkkeja ei muutenkaan syödä isoja määriä.
Samat sanat
Ostaisin mielelläni, jos käytettävissä olisi luotettava selvitys elintarvikehygienian toteutumisesta valmistus-, pakkaus- ja myyntiprosessin aikana.
jos ei olisi 2-5 kertaa normaaleja karkkeja kalliimpia niin joo voisin ostaa. mut jos pieni pussi tms maksaa yli 5 e niin mieluummin olen ilman.
Toki voisin ostaa.
Riippuen vähän mauista ja pakkauksen koosta ja minkä hintaista.
Jos 1 pieni karkki olisi 10€ tyyliin niin sit jäisi ostamatta.
Hei AP.
Hieno idea. Suosin kotimaisia pieniä karamellitehtaita tai valmistajia kun niitä aina satun huomaamaan.
Karkeissa on yleisellä tasolla ongelmana liika IMELYYS ja lisäaineet.
Kotimaisissa tuotteissa puolestaan on suurin ongelma omasta mielestä PAKKAUS. Tämä oli pakko kirjoittaa isolla, koska se on se syy miksi ei välttämättä tee mieli niitä ostaa.
Tuotteet on monesti pakattu epäkäytännöllisiin rasioihin, paketteihin tms.
Kun alat valmistamaan tuotteita, varmasti teet ihan hyviä, mutta kiinnitä huomiota siihen minkäkokoisiin paketteihin niitä laitat myyntiin. Vinkkiä voi ottaa suosituista pakkauskoosta näiltä isommilta valmistajilta. Epäkäytännölliset paketit voi jäädä kaupan hyllyyn.
Ja sitten hinnoittelu, harva ostaa karkkia 10 eurolla kerralla, vaikka olisi luomu, lähituotantoa tms. jne. Eli mieti sopivia pakkausia ja sopivia hintoja.
Toivottavasti saat näistä ajatuksista jotain..
Kiitos kaikille 🙂 Josko sitä pienesti kokeilisi jossain myydä. Hinta tosiaan täytyisi olla moninkertainen normaaleihin karkkeihin verrattuna, mutta ehkä silti pieni asiakaskunta voisi löytyä. Ja joo, hygieniapassi toki on ja osaamista alalta muutenkin, joten se puoli varmasti olisi kunnossa.
En olen lopettanut karkin syönnin enkä meinaa enää aloittaa.
Vierailija kirjoitti:
Hei AP.
Hieno idea. Suosin kotimaisia pieniä karamellitehtaita tai valmistajia kun niitä aina satun huomaamaan.
Karkeissa on yleisellä tasolla ongelmana liika IMELYYS ja lisäaineet.
Kotimaisissa tuotteissa puolestaan on suurin ongelma omasta mielestä PAKKAUS. Tämä oli pakko kirjoittaa isolla, koska se on se syy miksi ei välttämättä tee mieli niitä ostaa.
Tuotteet on monesti pakattu epäkäytännöllisiin rasioihin, paketteihin tms.
Kun alat valmistamaan tuotteita, varmasti teet ihan hyviä, mutta kiinnitä huomiota siihen minkäkokoisiin paketteihin niitä laitat myyntiin. Vinkkiä voi ottaa suosituista pakkauskoosta näiltä isommilta valmistajilta. Epäkäytännölliset paketit voi jäädä kaupan hyllyyn.
Ja sitten hinnoittelu, harva ostaa karkkia 10 eurolla kerralla, vaikka olisi luomu, lähituotantoa tms. jne. Eli mieti sopivia pakkausia ja sopivia hintoja.
Toivottavasti saat näistä ajatuksista jotain..
Kiitos paljon! Huomasin kommenttisi vasta nyt, ei näkynyt vielä äsken kun kirjoitin tuota kiitostani. Hyviä vinkkejä, kiitos paljon! On tosiaan aika haastavaa saada kaikki palikat kohdalleen, mutta täytyy yrittää. Ja joo, kertaostoksen hinta täytyy huomioida. Mitä nyt vähän olen kartoittanut pakkausmateriaalien hintoja niin ne(kin) ovat niin kalliita, että ehkä monet ajattelevat sillä säästävänsä kun pakkaavat isompiin pakkauksiin. Mutta joo, täytyy katsoa onko nykyisellä hintatasolla mahdollista tehdä mitään niin ettei yhden karkin hinnaksi tarvitse laittaa 50€ 😆
Tai tuleeko mieleen jotain muita elintarvikkeita joita kaipaat? Ei pilaantuvia.