Punasipuli sellaisenaan salaatissa - voiko laittaa juhlissa tarjolle vai onko liian väkevää?
Ohueksi pilkottuna. Esimerkiksi vihersalaatissa tomaatin tai retiisien kanssa tai osana kreikkalaista salaattia.
Onko liian voimakas maku vai voiko laittaa salaattiin?
Kommentit (29)
Itse varmaankin laittaisin sen ohuina renkaina, niin punasipulia karsastavat voivat sitten jättää ne pois omilta lautasiltaan.
Laita erilliseen kulhoon, niin ne laittaa jotka tykkää? Tee ihan ohutta silppua.
Minusta just sopivaa, mutta kai nämä on niitä kuuluisia makuasioita.
Tykkään!
Erityisesti ohuina renkaina tai pienenä silppuna.
Olen käyttänyt kreikkalaisessa salaatissa ja mielestäni ok. Paremmin se menee raakana alas kuin kotimainen keltasipuli, joka on todella tujua tavaraa.
Punasipuli on myös helppo marinoida, silloin on juhlavampi ja miedompi maku. Googlesta löytyy ohjeita pilvinpimein . Kivoja juhlia 🙂
Laita marinadiin ja tarjolle erikseen. Jos laitat sekaan, sun pitäisi varmistua, että kaikki ruokavieraat tykkäävät ylipäätään sipulista. Aika monelle tulee mahavaivoja sipulista, on se sitten raakaa tai kystä.
Voisithan marinoida( katso ohje) sitä ja laittaa erilliseen kulhoon niin voi itse lisätä sitä salaattiin. Itse pidän punasipulista sellaisenaan, kylmässä vedessä liottaminen muuten miedontaa sipulin makua.
Kai se sellaisina isoina renkaina menee, että saa siirrellä sivuun ne jotka ei tykkää tai voi syödä vatsaongelmien takia
Lukekaa se nirsoiluketju, moni sipulia syömätön selitti siellä miksi eivät syö sipulia. Kyse ei ole ollenkaan makuasiasta.
Vierailija kirjoitti:
Kai se sellaisina isoina renkaina menee, että saa siirrellä sivuun ne jotka ei tykkää tai voi syödä vatsaongelmien takia
Jos on vatsaongelmia, se sipuli on jo ennättänyt levittää aromeitaan lähellä oleviin kasviksiin, eli ei suositeltava vaihtoehto.
Jollekin tomaattikin aiheuttaa raakana oireita.
Tai rasva tai paprika.
Aina on siis joku jolle ei tietty raaka-aine sovi.
Sipulirenkaita liotetaan suuressa määrässä kylmää vettä tunti. Sitten salaattiin!
Tietenkin voit laittaa. Kreikkalainen salaatti on ihanaa, ja sitä syövät varmaan lähes kaikki sielläpäin matkustelevatkin. Ei tarvitse laittaa mihinkään eri kippoihin, eikä marinoida mitenkään. Jos ei sipuli sovi, sen voi jättää syömättä lautasen reunalle.
Italiassa jokainen nainen tietää että takaa sipulia liotetaan jos aiotaan sellaisenaan syödä.
Vierailija kirjoitti:
Punasipuli on myös helppo marinoida, silloin on juhlavampi ja miedompi maku. Googlesta löytyy ohjeita pilvinpimein . Kivoja juhlia 🙂
Kyllähän myös ne kilteinmät pojat olisivat nuorena halunneet lähteä yön yli juhliin omakotitaloon. 🥺
Vanhan kansan kikka on leikata sipuli ohuiksi siivuiksi ja liottaa jonkin aikaa kylmässä, väljässä vedessä. Voit maistaa milloin niistä on terävin kärki lionnut pois ja ovat enemmänkin makeita kuin kirpakoita. Valuta siivilän läpi ja jos olet oikein huolellinen, niin anna hetken aikaa kuivahtaa puhtaalla pyyhkeellä tai talouspaperien päällä.
Laita ennemmin sipulin lyökkiä.