Siemenet ja vatsavaivat
Kärsin vaikeasti oireilevasta vatsasta. Ravitsemusterapeutti ohjeisti käyttämään kuidun lähteenä viljojen sijasta mieluummin mm. pellavan- ja chiansiemeniä, sekä psylliumia. Olen kuitenkin ruvennut miettimään, että voiko siementen syöminen aiheuttaa suolitukoksen? Minulla siis ongelmana myös se, että ravinto ei tunnu sulavan kunnolla ja kaikki kasvikset yms. tulevat ulos puoliksi sulaneina (omenan kuoret, siemenet jne.). Ummetus saattaa pahimmillaan kestää viikon, joten luulisi että tuossa ajassa ravintoaineetkin olisivat jo menneet mössöksi...
Kommentit (10)
Vai että siansiemeniä, prkl kyllä tää maailma on menny sekasi, kas kun ei chevosensiemeniä.
No ei voi aiheuttaa suolitukosta. Ellet nyt jotain avokadon siementä pureskelematta niele.
Lisää veden juontia ja liikuntaa. Kun kävelet 10 km aamuin illoin ja juot 1-2 litraa vettä päivässä ummetuksen pitäisi lähteä. Jos tuosta huolimatta ruoka ei sula kunnolla, kokeile pureskella jokaista suupalaa 20 krt ennen nielaisua ja juo ruokajuoma vasta 2 tuntia syönnin jälkeen. Näillä neuvoilla sain oman ruuansulatuksessa kuntoon.
Jos sinulla on divertikkeleitä niin siemenet vielä pahentavat asiaa .
Pellavan ja chian siemenet kannattaa liottaa. Rouhittu pellava ja hamppu ovat turvallisia ja tehokkaita, niitä ei tarvitse liottaa ennen käyttöä. Talkkunajauho on myös hyvä kuidun lähde, siitä saa herkullisia jälkiruokia ja välipaloja.
Muistathan jättää makeutusaineet pois. Mulla ne eivät toimi laksatiiveina vaan päinvastoin. Ensin tulevat hirvittävät ilmavaivat, jotka tekevät sen, että tavara suolessa pakkautuu yhä tiiviimmäksi eli ummetus pahenee. Ksylitoli on yksi pahimmista pirulaisista mulle ainakin.
Vierailija kirjoitti:
Pellavan ja chian siemenet kannattaa liottaa. Rouhittu pellava ja hamppu ovat turvallisia ja tehokkaita, niitä ei tarvitse liottaa ennen käyttöä. Talkkunajauho on myös hyvä kuidun lähde, siitä saa herkullisia jälkiruokia ja välipaloja.
Ei kannata, vaan PITÄÄ liottaa. Liottamatta ne ovat mahavaivaiselle lähes itsarin aihe. Eikä esim pellavaa voi käyttää liotettunakaan ruokalusikallista enempää, muuten ollaan uusissa ongelmissa.
T kantapään kautta oppia ottanut
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pellavan ja chian siemenet kannattaa liottaa. Rouhittu pellava ja hamppu ovat turvallisia ja tehokkaita, niitä ei tarvitse liottaa ennen käyttöä. Talkkunajauho on myös hyvä kuidun lähde, siitä saa herkullisia jälkiruokia ja välipaloja.
Ei kannata, vaan PITÄÄ liottaa. Liottamatta ne ovat mahavaivaiselle lähes itsarin aihe. Eikä esim pellavaa voi käyttää liotettunakaan ruokalusikallista enempää, muuten ollaan uusissa ongelmissa.
T kantapään kautta oppia ottanut
Ei ole pakko, mutta kannattaa.
Kannattaa aamusella juoda 5 kuppia kahvia leipän ja sillin(runsaasti) kera, odotella ja käydä täräyttämässä kunnon paskat ja piereskellä runsaasti.
Mä teen näin.
Juotko riittävästi vettä? Pureksitko ruokasi kunnolla?