Makua soijarouheeseen ja tofuun
Miten saat näistä kahdesta maistuvaa?
Soijarouhe maistuu pahville. Tofu ei millekään.
Jaa omat vinkkisi.
Kommentit (49)
Paista soijarouhetta ensin pannulla runsaassa öljyssä ja mausta soijakastikkeella tms.
Vierailija kirjoitti:
Olen laittanut mausteita.
Mitä mausteita laitat?
Hyvän kiinteän tofun voi ensin kuivata painamalla sitä lautasella talouspaperilla kuvaten kunnes ylimääräinen vesi on valunut pois ja tofu alkaa murentua. Sitten murenna tofu pieniksi paloiksi, lisää reilusti kylmäpuristettua oliiviöljyä, suolaa ja valkosipulijauhetta. Ja muita mausteita maun mukaan. Paista uunissa rapeaksi.
Soijasta saa reilusti maustamalla jotain syötävää, tofu maistuu mauttomalta kumilta teet sille mitä tahansa.
Tofusta voi tehdä myös munakokkelin tapaista, ohjeita löytyy netistä.
Vierailija kirjoitti:
Soijasta saa reilusti maustamalla jotain syötävää, tofu maistuu mauttomalta kumilta teet sille mitä tahansa.
Tuo ylle kirjoitettu tofuohje on yllättävän hyvä, kunhan on tarpeeksi öljyä ja tofu on laadukasta. Esim Pirkka Luomu -tofua. Yllättävän "kanamainen" ollakseen tofua.
Miksi syötte suoliston tuhoavaa geenimanipoloitua moskaa?
Lihaliemi- tai kasvisliemi, Herbamare ja maun mukaan sipuli, valkosipuli, mustapippuri, cayennepippuri, jalapenorouhe, paprikajauhe, tomaattipyre...
Mausteita ja suolaa saa olla paljon. Öljyä ja/tai voita riittävästi, itse soijarouhehan on rasvaton tuote.
Kannattaa muistaa, että se "runsas öljy" on sama asia kuin paljon rasvaa eli erittäin epäterveellistä.
Kiehauta soijarouhe ensin kasvisliemessä ja sitten kun teet siitä ruokaa,niin maustat sen hyvin. Käytän itse esim bolognesessä tai lasagnessa ja maustan italialaisittain,ja laitan tomaattimurskan tms sekaan. Kukaan ei edes tajua, että ei ole lihaa.
Jos haluat siihen "lihaisaa" makua,niin suosittelen soijakastiketta.
Soijarouhe: Silppua pieni sipuli ja paista reippaassa öljymäärässä. Lisää mausteita oman maun mukaan, itse käytän paprikajauhetta, chilihiutaleita, valkosipulijauhetta ja suolaa. Kuullota mausteita hetki. Laita lämpö puoliteholle ja lisää rouhe (2dl). Anna öljyn imeytyä rouheeseen. Viimeiseksi lisää vesi, noin 1,5dl riittää. Kun vesi imeytynyt, on paistos valmis käytettäväksi kuten paistettu jauheliha. Eli käytä makaroni- tai kaalilaatikkoon, tortilloihin tai vaikka murukastikkeeksi (helpoimmin lisäämällä 2dl kaurakermaa, tölkki tomaattimurskaa ja ruokalusikallinen hyvää etikkaa). Hauduta kastiketta.
Tofu kannattaa säilöä aina pakkasessa. Sulaessa siitä irtoaa nesteet hyvin. Mikrotan pehmeäksi ja puristan keittiöpyyheeseen nesteet. Tofu kannattaa ensin leikata tai murentaa haluttuun muotoon ja sitten paahtaa kuivaksi pannulla, uunissa tai airfryerissa. Sitähän ei varsinaisesti tarvitse kypsentää. Maustaminen tapahtuu pannulla, eli kuumenna öljyä ja taas haluamiasi mausteita ja kun mausteet hetken "auenneet" niin lisää paahdetut tofut. Paista, kunnes öljy imeytynyt. Rapsakamman pinnan saat, kun pyörität tofut ennen paistamista maizenassa tai pankojauhoissa.
Soijarouheessa, tofussa ja pavuissa on tärkeää lisätä rasvaa, koska luontaisesti ne ovat niin vähärasvaisia. Rasva tuo maut esiin. Eihän esim. vaalea kala tai kana maistu yhtään millekään, jos ne keittää vedessä tai kypsentää uunissa ilman rasvaa.
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa muistaa, että se "runsas öljy" on sama asia kuin paljon rasvaa eli erittäin epäterveellistä.
Ei ole erittäin epäterveellistä koska on kasviöljyä. Eläinrasva on paljon epäterveellisempää.
Tämä on hyvä ohje:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kiehauta soijarouhe ensin kasvisliemessä ja sitten kun teet siitä ruokaa,niin maustat sen hyvin. Käytän itse esim bolognesessä tai lasagnessa ja maustan italialaisittain,ja laitan tomaattimurskan tms sekaan. Kukaan ei edes tajua, että ei ole lihaa.
Jokainen tajuaa, että purukumimainen, limainen tofu ei ole lihaa.
Jokainen tajuaa, että sinä et ole koskaan syönyt tofua.
Tofua itseään ei saa kunnolla maustettua millään, sille pitää vaan tehdä joku suhteellisen paksu kastike, joka tarttuu tofuun. Soijarouheen taas saa maustettua helposti, kun laittaa sen vaan johonkin mausteliemeen imemään itseensä kosteutta. Jos on tarpeeksi hullu, niin voi tehdä inari sushi kuoria, ja täyttää sitten ne millä huvittaa.
Silkkisempää tofua voi syödä kylmänä jälkiruokana laittamalla vaikka hunajaa, marjoja, vanilja kastiketta tai mitä makeaa nyt haluaa vaan päälle. Tehosekoittimen kanssa siitä voi tehdä jäätelö lisäämällä esim hilloa, macha jauhetta, marjoja ja tarvittaessa soija/kauramaitoa ja sokeria sekaan ja pakastimeen vähän asettumaan.
Vierailija kirjoitti:
Paista soijarouhetta ensin pannulla runsaassa öljyssä ja mausta soijakastikkeella tms.
Ja muista käyttää epäterveellistä soijaöljyä🤮
1. Osta savutofu, pilko se kuutioiksi
2. Sekoita soijakastiketta, valkosipulia, inkivääriä
3. Lisää pannulle runsaasti öljyä ja paista tofu
4. Kaada soija-mausteseos paistettujen tofupalojen joukkoon
Valmis. Tarjoile vaikkapa riisin, nuudeleiden, perunoiden tai salaatin kanssa.
Halutessa myös chilin viipaleet sopivat sekaan.
Olen laittanut mausteita.