Mikä on sinun "harvinainen herkkusi"?
Eli mikä on sellainen herkkusi josta pidät todella paljon mutta syystä tai toisesta et saa kuin erittäin harvoin, esim. Kerran pari vuodessa?
Itselläni ne ovat tietyntyyliset kermamunkit. Ovat aika kalliita ja yleensä vain leipomoissa myynnissä joissa ei tule käytyä kuin korkeintaan kaksi kertaa vuodessa.
Kommentit (29)
Poronkäristys. Ei mistään pakastepussilihasta tehty.
Vesimeloni. Ei ole enää varaa juurikaan koskaan ostaa mutta söisin mielelläni rajattomasti.
Kaalikääryleet. Harvoin jaksaa tehdä.
Kermasarvet. Eli vähän niin kuin croissant mutta toisesta päästä avonainen ja sisällä kermavaahtoa. Todella hyviä, mutta järkyttävän kalorikkaita ja aika kalliitakin. Syön todella harvoin.
Aidot kampanisut. Lakkahillo. Salmiakkipossua ei saa enää mistään, on siis liharuoka.
Juhannusruokia: grillattua kanaa ja lihaa BBQ-kastikkeella ja koskenlaskijajuustolla täytettyjä pekoniin käärittyjä, pieniä herkkusieniä. Ei ole grilliä ja ei tule muulloin tehtyä.
Lanttulaatikko jouluna. Sima vappuna.
Macarons, lusikkaleivät, porkkanakakku. Suolaisista quiche.
Rakastan noita mutta syön ehkä kerran vuodessa, vältän ylimääräisiä kaloreja
Ex-naisystävä sanoi minulle, että kohta saat "herkkua". Juu hän on syystä ex ja saa pitää herkkunsa ihan itsellään.
Lohi, katkaravut tai muutenkin ylipäätään merenelävät. Niin kalliita.
Sushi. Oikea... sushi. Ja ramen ja yakisoba.
Käyn kerran vuodessa Osakassa, Japanissa lomamatkalla. M28
Vierailija kirjoitti:
Kaalikääryleet. Harvoin jaksaa tehdä.
Minä teen sellaista laiskan ihmisen kaalikäärylettä silppuamalla tehosekoittimella kaalia ihan hienoksi silpuksi ja teen sitä kääryleen vastaavaa sisusmassaa sekoittaen sitten ne kaikki ainekset yhteen uunivuokaan uuniin, aika pitkäksi aikaa ne hautumaan. Toki voi sekoittaa sitä välillä. Silmällä ja maistamalla näkee kun se alkaa olla kypsää.
Siinä on kaalit ja kääryleen sisusmassat samassa paketissa ja maistuu ihan samalta.
Tuuli(?)kuivattu poronliha. Ei ole halpaa eikä edes ihan tuosta vaan hankittavissa.