Kaipaan apua ylioppilasjuhlien tarjottaviin aika konkreettisella tasolla
Voileipäkakun (lohi) ja täytekakun tilaan leipomosta valmiina. Ne ovat kukkarolleni melko kalliita. Haluaisin huomioida kasvisruokailijat ja muutaman gluteenittoman. Jos tilaan heillekin kaiken, niin se tulee todella kalliiksi.
Olisiko joku gluteeniton kasvispiirakka, jonka voisi tehdä itse? Voisiko sen tehdä edellisenä päivänä?
Kommentit (153)
Osta kaupasta valmiita Fazerin gluteenittomia piiraspohjia, ja etsit siihen sopivan kasvistäytteen. Voi tehdä edellisenä päivänä, kunhan ei ihan jääkaappikylmänä tarjoa.
Pakastealtaasta valmis piirakkapohjataikina. Siihen esim. purjoa, paprikaa ja pekonia sekä munamaito ja juustoraastetta + vähän suolaa ja mausteita.
Vierailija kirjoitti:
Entä gluteenittomat karjalanpiirakat, joihin valmiiksi täytteet? Esim. tuorejuustolevitettä, savuporoa tai suolalohta, salaattia, jotain yrttiä ja tomaattia tai suolakurkkua.
Luitko aloitusta? Ap haluaa gluteenitonta kasvista, sinä ehdot savuporo- ja suolakalatäytettä...
Marttojen helppo piirakkapohja on oikeasti helppo ja edullinen. Täytteeksi käy mitä tahansa. Vaihda tilLke vaan gluteeniton kaura ja esim. Semperin fin mix.
Vierailija kirjoitti:
Pakastealtaasta valmis piirakkapohjataikina. Siihen esim. purjoa, paprikaa ja pekonia sekä munamaito ja juustoraastetta + vähän suolaa ja mausteita.
Mistä lähtien pekoni on ollut kasvis?
Mikä tahansa piirakan ohje. Vaihdat vain jauhot gluteenittomiksi ja kasvistäytteet. Voila, valmis.
Vierailija kirjoitti:
Entä gluteenittomat karjalanpiirakat, joihin valmiiksi täytteet? Esim. tuorejuustolevitettä, savuporoa tai suolalohta, salaattia, jotain yrttiä ja tomaattia tai suolakurkkua.
Oli siis myös vegaanisesta tarjottavasta kyse.
En tiedä onko vegaanisia JA gluteenittomia karjalanpiirakoita, mutta kumpiakin erikseen löytyy. Yllä mainittu täyte kävisi gluteenittomana, vegaanille esimerkiksi hummusta ja tomaattia.
Itse teen suolaista piirakkaa tällä Hanna Sumarin reseptillä:
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000008993513.html
Vehnäjauhot korvaan gluteenittomalla kaurajauholla (varmaan muukin gluteeniton jauho käy)
Täytteitä sitten oman maun mukaan.
Netti on pullollaan ruokaohjeita, löytyy gluteenitonta kasvispiirakkaa kun kirjoitat hakusanoiksi gluteeniton kasvispiirakka.
Oma suosikkitäyteyhdistelmäni kasvispiirakassa on viherkaali hienona silppuna ja päärynä siivuina. Päälle jotain fetaa muistuttavaa kasvisvalmistetta ja kaurakermamunaseos. Jos päärynä tuntuu liian oudolta, sen voi korvata latva-artisokan kukinnoilla.
Gluteeniton ja vegaaninen piirakka. Vastaavia löytyy googlaamalla vaikka kuinka paljon. Leivot edellisenä päivänä ja laitat jääkaappiin.
Vierailija kirjoitti:
Netti on pullollaan ruokaohjeita, löytyy gluteenitonta kasvispiirakkaa kun kirjoitat hakusanoiksi gluteeniton kasvispiirakka.
No äläpä. Tämä ihmisten kyvyttömyys hakea tietoa on kyllä hämmentävä. Samalla vaivalla laittaa tämän kysymyksen Googleen. Google vieläpä osaa lukea ja ymmärtää, mikä on kasvis. Tässäkin ketjussa innolla tarjotaan poroa ja pekonia, kun kasvisruokaa kysytään. Ihan vauvaklassikko.
Mutta voisiko tällaisen piirakan valmistaa edellisenä päivänä?
Pakastaa ei varmaan voi?
Vierailija kirjoitti:
Mutta voisiko tällaisen piirakan valmistaa edellisenä päivänä?
Pakastaa ei varmaan voi?
Miten pihalla ihminen voi olla? Tietenkin voi valmistaa edellisenä päivänä kun laitat jääkaappiin yöksi.
Uusavutonta menoa.
Vierailija kirjoitti:
Mutta voisiko tällaisen piirakan valmistaa edellisenä päivänä?
Pakastaa ei varmaan voi?
Ei kukaan kiellä pakastamasta.
Parasta se on laittaa suoraan uunista kuumana pakkaseen.
Kahvitkin voi keittää edellispäivänä ja pakastaa. Kuumentaa sen ennen tarjoilua.
Vierailija kirjoitti:
Mutta voisiko tällaisen piirakan valmistaa edellisenä päivänä?
Pakastaa ei varmaan voi?
Pakastaminen riippuu pitkälti täytteistä. Sulattaminen kannattaa sitten myös huomioida, esim. jos täytteessä on kermaviiliä, niin silloin on paras piiraan antaa sulaa itsekseen.
Suosittelen valmistaikinan käyttöä.
Ja sanon myös, että onpa inhottavia kommentteja ap:lle. Jos ei tiedä, niin kyllä pitää voida kysyä ilman ilkeilyä.
Vierailija kirjoitti:
Oma suosikkitäyteyhdistelmäni kasvispiirakassa on viherkaali hienona silppuna ja päärynä siivuina. Päälle jotain fetaa muistuttavaa kasvisvalmistetta ja kaurakermamunaseos. Jos päärynä tuntuu liian oudolta, sen voi korvata latva-artisokan kukinnoilla.
Jos käyttää munaa, voi yhtä hyvin käyttää myös fetaa ellei ole maitoallergikosta kyse.
Vegaanijuustot ovat hirveitä, mielummin vältän juustoa kokonaan.
Entä gluteenittomat karjalanpiirakat, joihin valmiiksi täytteet? Esim. tuorejuustolevitettä, savuporoa tai suolalohta, salaattia, jotain yrttiä ja tomaattia tai suolakurkkua.