Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miks mulla ei sotkun munkit onnistu?

Vierailija
30.04.2023 |

Tulee kyllä kuohkeita ja rapeakuorisia sekä kauniin värisiäkin. Mutta maku on mitätön. Mitä teen väärin?

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
30.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä sotkun munkkitaikinaan taitaa kuulua kerma.

Vierailija
2/12 |
01.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvät jauhot ja kunnollinen tuore rasva keittämiseen voivat auttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
01.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suola antaa sitä makua. Sopivasti suolaa.

Vierailija
4/12 |
01.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita hieman kardemummaa tai sitruunaa .Itse onnistun aina! Helpoin resepti. 

Vierailija
5/12 |
01.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

maidon ja kerman rasvan voi korvata voilla, voi on eurooppalaiseen tapaan hapatettua suomessa joten se tuo lisämakua

Vierailija
6/12 |
01.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

voissa on myös suolaa, voita voi laittaa puolet tai kaksi kolmasosaa kuten ranskalaisen briochen klassisten reseptien suhteissa, köyhemmän jos budjetti ei taivu suuremmin voin käyttöön. käytä konemikseriä rasvapitoisessa taikinassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
01.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

maidon ja kerman rasvan voi korvata voilla, voi on eurooppalaiseen tapaan hapatettua suomessa joten se tuo lisämakua

Maitoaan niihin ei laiteta, ainakaan siinä ohjeessa, jonka itse olen saanut yhdeltä sotilaskotisisarelta. Resepti taitaa vaihdella paikkakunnittain.

Vierailija
8/12 |
01.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tein eilen sitten vahingossa sotkun munkkeja, kun tein munkkitaikinan veteen. Maun salaisuus on suola: taikinaan pitää lisätä suolaa, vaikka makea taikina onkin.

No, meillä ei käytetä kardemummaa, ja siksi teenkin munkit itse, kun kaupan munkeissa on melkein aina sitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
01.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sotkun munkit

30 kpl

Taikina 5 dl kädenlämpöistä vettä 100 g hienoa sokeria 1-2 tl suolaa 50 g tuorehiivaa (1 kananmuna) 1 tl kardemummaa noin 1 kg vehnäjauhoja 100 g vegaanista leivontamargariinia (ei juoksevaa!)

Paistaminen 2 l rypsiöljyä

Täyte omenahilloa

Pinnalle sokeria

Vierailija
10/12 |
01.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

maidon ja kerman rasvan voi korvata voilla, voi on eurooppalaiseen tapaan hapatettua suomessa joten se tuo lisämakua

Maitoaan niihin ei laiteta, ainakaan siinä ohjeessa, jonka itse olen saanut yhdeltä sotilaskotisisarelta. Resepti taitaa vaihdella paikkakunnittain.

Itse laitan maitoa , vaihtoehtona vesi. Tosi ihania. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
01.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sotkun munkit

30 kpl

Taikina 5 dl kädenlämpöistä vettä 100 g hienoa sokeria 1-2 tl suolaa 50 g tuorehiivaa (1 kananmuna) 1 tl kardemummaa noin 1 kg vehnäjauhoja 100 g vegaanista leivontamargariinia (ei juoksevaa!)

Paistaminen 2 l rypsiöljyä

Täyte omenahilloa

Pinnalle sokeria

Minusta vaikea täyttää.Ei tule sieviä. Teen rinkeleitä. 

Vierailija
12/12 |
01.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Moni varusmies lihonut sotkunmunkeilla. Ne oli melkein ilmaisia 😋

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi yksi yhdeksän