Miten tehdä ravintola tasoista ruokaa kotona?
Miten saa ruuan maistumaan vielä paremmalta? Osaa tehdä ruokaa mutta jotakin muutakin voisi kokeilla.
Kommentit (98)
paljon voita ja suolaa ja sitten paistetaan pannulla mustaksi.
Hankit niitä samoja pakasteita, joita ravintoloissa käytetään, sen ison maustetölkin, joka on ravintolakeittiössä ynnä muuta tarvikkeet. Siitä se lähtee.
Gordon Ramsaylla on todella hyviä reseptejä, eikä ole edes erityisen vaikeita.
Yleensä kotona saa parempaa ruokaa kuin vaikkapa ketjuravintoloiden puolivalmisteista hutaistu ruoka. Sitten jos siitä yli haluaa kotona mennä, se vaatii perehtymistä, harjoittelua ja erinomaiset aidot raaka-aineet.
Usein ravintola-annokset ovat aika yksinkertaisia ja komponentit erottuvat selvästi toisistaan. Maku tulee hyvästä lisukkeesta, vaikka kastikkeesta, jota sitten voi maustaa maun mukaan.
Tuoreet raaka-aineet sekä paljon voita ja suolaa.
Vaihda ainakin alkuun kuivatut yrtit tuoreisiin ja osta kaikista laadukkaimpia raaka-aineita. Sesongin mukaista ruokaa jolloin kasvikset ovat parhaimmillaan.
Laitat extra määrän voita ja sokeria, niin hyvä siitä tulee.
Jos osaa lukea ja tuntee numerot, niin kokkaaminen ei ole vaikeaa reseptien perusteella.
Aloittaa ensin helpommilla resepteillä, siirtyy vähitellen haastavampiin ja haastavampiin.
Pian olet tehnyt lähes kaikkea, sulla on tiedot ja taidot. Tuon jälkeen osaat itse soveltaa ja löytää parhaat kokonaisuudet.
Kastikkeestaan kokki tunnetaan. Hyvät, tuoreet ja aidot raaka-aineet, mielellään luomua. Kotiruoka on laadukasta. Ruoka voi olla yksinkertaista, mutta kun sen tekee alusta asti, se on herkullista. Ei puolivalmisteita. Kaunis esillepano ja kattaus.
Jos liekität, älä tee sitä liesituulettimen alla.
Vierailija kirjoitti:
Kastikkeestaan kokki tunnetaan. Hyvät, tuoreet ja aidot raaka-aineet, mielellään luomua. Kotiruoka on laadukasta. Ruoka voi olla yksinkertaista, mutta kun sen tekee alusta asti, se on herkullista. Ei puolivalmisteita. Kaunis esillepano ja kattaus.
Vieläkö nykyään tehdään kastikkeita? Kokkaan päivittäin, mutta en koskaan tee mitään kastikkeita ellei kyseessä ole joku pastakastike.
Monessa perheessä tehdään pastat, terriinit, makkarat ymv itse tai käytetään itse metsästettyä riistaa, kalastettua kalaa ja on mahdollisuus käyttää aitoa puu-uunia tai -liettä.
Harjoittelu ja autenttiset reseptit. Ensimmäiset wokit olivat erittäin suomalaisen makuisia, mutta nykyisin samat ruoat näyttävät ja maistuvat kuin aasialaisten tekemät.
Vierailija kirjoitti:
Hankit niitä samoja pakasteita, joita ravintoloissa käytetään, sen ison maustetölkin, joka on ravintolakeittiössä ynnä muuta tarvikkeet. Siitä se lähtee.
AP taitaa tässä nyt tarkoittaa, jonkun vähän tasokkaamman ravintolan ruokaa.
Muutama vinkki:
-isot kattilat, terävät veitset, hyvä ja kuuma paistinpannu
-tuoreet yrtit
-reilusti suolaa
-ei ylikypsentämistä
-ei eineksiä paitsi mausteet, tomaattimurska...
-ei kevyttuotteita
-tuoreet raaka-aineet
:)
Kuppilat kuntoon- sarjan perusteella mikro ja runsas suolan käyttö riittää.