Miten saan kuohkeat lihapullat
Aina minulla tulee kovia. Vaikuttaako siihen mitä jauhelihaa on, siis rasvan määrä vai?
Kommentit (33)
Neste kannattaa korvata creme fraichella.
Ethän paista niitä liian kauan? Sillä ainakin tulee kovia. Vain juuri ja juuri kypsäksi.
Sika/possu-nauta, 23% rasvaa
Jos käyttää jatkeena korppujauhoja niin vaihtaa sen pankojauhoihin tai vaikka kaurahiutaleisiin
Mielestäni ne kuuluvat ollakin kovia. 23% sikanautaa ja korppujauhoja, niin saat pehmeitä.
Vierailija kirjoitti:
Neste kannattaa korvata creme fraichella.
Tai esim. liha/kasvisliemellä, kermalla tai maustamattomalla jugurtilla
Sekoita taikinaa vain vähän. Älä purista pullia tiiveiksi.
Vatkaa massa kuohkeaksi monitoimikoneessa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Neste kannattaa korvata creme fraichella.
Tai esim. liha/kasvisliemellä, kermalla tai maustamattomalla jugurtilla
Pointti on nimenomaan tuo creme fraiche. Toimii myös vähärasvaisemman jauhelihan kanssa.
Sekoita taikina käsin, älä monitoimikoneella tai vatkaimella.
Parhaat vinkit on jo edellä, korppujauhot tai kaurahiutaleet. Ja jos vieläkin tulee liian kovia, niin hauduta kastikkeessa ennen tarjoilua.
Hiivaa taikinaan. Puoli palaa per 400 grammaa jauhenlihaa.
Vierailija kirjoitti:
Vatkaa massa kuohkeaksi monitoimikoneessa.
Päinvastoin. Monitoimikone tekee massasta liian tiivistä. Sen takia kaupan lihapullat ovat niin tiiviitä ja käsin sekoitetusta taikinasta kotona tehdyt kuohkeita.
Mureita ja pehmeitä lihapullia saa ainakin siten, että ei laita lihapullataikinaan yhtäkään kananmunaa. Lisäksi murentaa sinne leipää, ja nesteeksi jotain rasvaista maitotuotetta, esim. täysmaitoa tai kermaviiliä. Taikinan on hyvä olla löysää (mutta kuitenkin kasassa pysyvää tietenkin). Pannulla paistaessa niitä käännellään varoen, etteivät ne hajoa.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Mummo teki lihapullat aina vichyveteen, oikeesti. Lihapullia ei saa muovailla liian tiiviiksi, lusikoilla muotoillen tulee ilmavia ja kuohkeita.
Laita omaa ripulimuhennosta sekaan
Vierailija kirjoitti:
Mummo teki lihapullat aina vichyveteen, oikeesti. Lihapullia ei saa muovailla liian tiiviiksi, lusikoilla muotoillen tulee ilmavia ja kuohkeita.
Vissyvedellä nyt mitään saavuta lihapullataikinassa...
Normaalin keittokirjan mukaan, ei tarvii mitään creme fraicheja eikä kermaviilejä. Tärkeintä on, ettei purista niitä liian tiiviiksi, vaan pyörittelee käsissään kevyesti. Itse paistan aina uunissa ohjeen mukaisessa lämpötilassa ja ajassa. Hyviä tulee, jauhelihasta kuin jauhelihasta.
Lisää korppujauhoja.