Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten saan kuohkeat lihapullat

Vierailija
26.04.2023 |

Aina minulla tulee kovia. Vaikuttaako siihen mitä jauhelihaa on, siis rasvan määrä vai?

Kommentit (33)

Vierailija
1/33 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisää korppujauhoja.

Vierailija
2/33 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Neste kannattaa korvata creme fraichella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/33 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ethän paista niitä liian kauan? Sillä ainakin tulee kovia. Vain juuri ja juuri kypsäksi.

Vierailija
4/33 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sika/possu-nauta, 23% rasvaa

Jos käyttää jatkeena korppujauhoja niin vaihtaa sen pankojauhoihin tai vaikka kaurahiutaleisiin

Vierailija
5/33 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mielestäni ne kuuluvat ollakin kovia. 23% sikanautaa ja korppujauhoja, niin saat pehmeitä.

Vierailija
6/33 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Neste kannattaa korvata creme fraichella.

Tai esim. liha/kasvisliemellä, kermalla tai maustamattomalla jugurtilla

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/33 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä vaivaa taikinaa liikaa.

Vierailija
8/33 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sekoita taikinaa vain vähän. Älä purista pullia tiiveiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/33 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuohkeuta ne

Vierailija
10/33 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vatkaa massa kuohkeaksi monitoimikoneessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/33 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Neste kannattaa korvata creme fraichella.

Tai esim. liha/kasvisliemellä, kermalla tai maustamattomalla jugurtilla

Pointti on nimenomaan tuo creme fraiche. Toimii myös vähärasvaisemman jauhelihan kanssa.

Vierailija
12/33 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sekoita taikina käsin, älä monitoimikoneella tai vatkaimella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/33 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parhaat vinkit on jo edellä, korppujauhot tai kaurahiutaleet. Ja jos vieläkin tulee liian kovia, niin hauduta kastikkeessa ennen tarjoilua.

Vierailija
14/33 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hiivaa taikinaan. Puoli palaa per 400 grammaa jauhenlihaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/33 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vatkaa massa kuohkeaksi monitoimikoneessa.

Päinvastoin. Monitoimikone tekee massasta liian tiivistä. Sen takia kaupan lihapullat ovat niin tiiviitä ja käsin sekoitetusta taikinasta kotona tehdyt kuohkeita.

16/33 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mureita ja pehmeitä lihapullia saa ainakin siten, että ei laita lihapullataikinaan yhtäkään kananmunaa. Lisäksi murentaa sinne leipää, ja nesteeksi jotain rasvaista maitotuotetta, esim. täysmaitoa tai kermaviiliä. Taikinan on hyvä olla löysää (mutta kuitenkin kasassa pysyvää tietenkin). Pannulla paistaessa niitä käännellään varoen, etteivät ne hajoa.

Vierailija
17/33 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mummo teki lihapullat aina vichyveteen, oikeesti. Lihapullia ei saa muovailla liian tiiviiksi, lusikoilla muotoillen tulee ilmavia ja kuohkeita.

Vierailija
18/33 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita omaa ripulimuhennosta sekaan

Vierailija
19/33 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mummo teki lihapullat aina vichyveteen, oikeesti. Lihapullia ei saa muovailla liian tiiviiksi, lusikoilla muotoillen tulee ilmavia ja kuohkeita.

Vissyvedellä nyt mitään saavuta lihapullataikinassa...

Vierailija
20/33 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Normaalin keittokirjan mukaan, ei tarvii mitään creme fraicheja eikä kermaviilejä. Tärkeintä on, ettei purista niitä liian tiiviiksi, vaan pyörittelee käsissään kevyesti. Itse paistan aina uunissa ohjeen mukaisessa lämpötilassa ja ajassa. Hyviä tulee, jauhelihasta kuin jauhelihasta.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kaksi kolme