Teettekö hernekeiton itse?
Mitä laitatte sekaan? Olen kyllä maistanut itse tehtyä ja on hurjan hyvää.
Kommentit (50)
Teen. Hernekeittoon laitan herneitä, porkkanaa, sipulia, vettä, suolaa, valkopippuria ja kuivattua meiramia. Keitän monta tuntia ja lopuksi lisään sekaan joko pekonia tai savukinkkua.
Teen. Jauhelihaa jossa seassa pilkottua sipulia. Toisinaan jauhelihan sijasta palvikinkkua. Valmiit hernekeitot on ihme litkua.
Joulun jälkeen aina kinkunjämistä. Siihen uppoaa kivasti myös kinkunpaistoliemet.
Muulloin tulee tehtyä kyllä harvoin. En kyllä osta purkkikamaakaan.
Voisi tehdä useamminkin. Hyväähän se on, ja helppotekoista.
Itse tehdään. Sekaan porkkanaa, sipulia, savulihaa ja jauhelihaa.
Kyllä teen. Käytän vain herneitä, vettä ja suolaa. Yleensä lisään lautasella joukkoon tuoretta sipulia sopivina paloina. Maku on aivan mahtava, jos herneitä idättää muutaman päivän ennen keittämistä! Hyvää tulee pelkällä liotuksellakin.
Vierailija kirjoitti:
Teen. Jauhelihaa jossa seassa pilkottua sipulia. Toisinaan jauhelihan sijasta palvikinkkua. Valmiit hernekeitot on ihme litkua.
Laita seuraavalla kerralla vähemmän vettä siihen purkkisoppaan. Voit laittaa sen jopa ilman vettä, jolloin se soppa ei ole litkua nähnytkään.
Todellakin teen itse. En söisi enää purkkiötökkä soppaa.
Jep. Pari kertaa kuukaudessa liottelen pussillisen herneitä ja keitän sopan. Sekaan tulee sipuleiden ja porkkanan lisäksi joko jauhelihaa tai savustettua palvikinkkua.
Palvikylkeä , yön yli liotetut herneet, mauste - ja mustapippureita, suolaa, vettä.
Keittoaika n.1,5h. Soppaa tulee 8-9 annosta = 1 pussi herneitä. Hinta yht. 6-8 euroa eli euron annos.
Tietenkin teen sen itse, vaikka käytänkin pohjana purkkisoppaa. Lisään siihen savupalvia, hillosipulia, suolakurkkua, juustoa, sinappia ja osan vedestä korvaan oluella. Lautaselle vielä ripottelen pinnalle tuoretta sipulisilppua. Ruokajuomana käy mikä tahansa kirkas, paremman puutteessa vesikin. Tämä on oma muunnelmani edesmenneen Taitelija Lasse Mårtensonin reseptistä.
Hernekeitto on pula-ajan ruokaa eikä siihen todellakaan kuulu liha!
Aina. Joskus paistan uunissa possun kylkeä sekaan, joskus lisään pelkkää pekonia. Vegeversiokin on hyvää.
Onnenarpa-Janne tekee hernekeiton itse! Laittaa herneet likoamaan keskiviikkona!
Vierailija kirjoitti:
Tietenkin teen sen itse, vaikka käytänkin pohjana purkkisoppaa. Lisään siihen savupalvia, hillosipulia, suolakurkkua, juustoa, sinappia ja osan vedestä korvaan oluella. Lautaselle vielä ripottelen pinnalle tuoretta sipulisilppua. Ruokajuomana käy mikä tahansa kirkas, paremman puutteessa vesikin. Tämä on oma muunnelmani edesmenneen Taitelija Lasse Mårtensonin reseptistä.
Eineksen tuunaaminen ja lämmittäminen ei ole itse tekemistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teen. Jauhelihaa jossa seassa pilkottua sipulia. Toisinaan jauhelihan sijasta palvikinkkua. Valmiit hernekeitot on ihme litkua.
Laita seuraavalla kerralla vähemmän vettä siihen purkkisoppaan. Voit laittaa sen jopa ilman vettä, jolloin se soppa ei ole litkua nähnytkään.
Ei se tosiaan litkua ole ellei sitä sellaiseksi tee mutta todella pahanmakuista kylläkin.
Sillointällöin keitetään itse ja sekaan jauhelihaa tai possua. Joskus lämmitetään tölkistä. Ei siitä tarvitse litkua tehä eikä ötököitäkään oo näkyny.
Ihan itse joulukinkun tähteestä tai palvipotkasta. Sinappia dyljät laittaa itse lautaselle. Itse keittoon vain suolaa.
Joskus harvoin. Onhan se parempaa kuin kaupan purkkihernepuuro.
Mausteina meirami,sinappi ja lihaliemi.
savupossua ja löökiä