Miten vatkaan munat ja sokerin vaahdoksi ilman konetta?
Kommentit (8)
Laita maitotölkkiin ja ravistele siinä.
Hakkaa ensin tattia, niin opit siinä samalla munan vatkaamisen.
Tarvitset vispilän. Laita munat ensin kulhoon ja vatkaa kunnolla ja tarpeeksi kauan. Lisää sitten sokeri vähän kerrallaan ja jatka vatkaamista.
Vispilällä kulhossa tämä on aiemminkin hoidettu. Kestää vaan pidempään kuin sähkövatkaimella ja käsi väsyy, mutta on sitä täytekakkuja ja kääretorttuja ihmiset tehneet myös ennen sähkövatkainten olemassaoloakin.
Munan vatkaamisen hallitsen mutta sokerin en.
Annat kananmunien lämmetä huoneenlämpöiseksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa ensin valkuaisia lähes marenkimaiseksi vaahdoksi käsivispilällä kuivassa kulhossa. Vatkaa sitten keltuaiset yksitellen joukkoon ja lopuksi sokeri hyvin vähän kerrallaan lisäten.
Tai voit laittaa kaikki nuo kerralla kulhoon ja vatkata käsin huomattavasti kauemmin.
Vispilä käteen ja vatkaa