gluteeniton ja maidoton kääretortun täyte?
onko muita vaihtoehtoja kuin se perinteinen hillo? itsellä ei tule mieleen...
t.mimosa
Kommentit (6)
jea, onhan niitä muitakin vaihtoehtoja!:) Kiitoksia vinkeistä, en vielä tiiä mitä laittasin, mutta jotain noista varmastikin laitan.:)
katsos kun ekaa kertaa teen gluteenitonta ja kun sen pitää olla vielä maidotonta... ystäväpiiriimme on ilmaantunut yksi tällainen henkilö ja ollaan menossa niille vauvailtaan. perinteisiimme kuuluu viedä sinne (vauvaperheisiin siis) jokainen jotain hyvää, ettei äidin tarvitse laittaa mitään ja pakastin täyttyy.
kiitos siis kovasti neuvoistasi!:)
t.mimosa
Joo, kokemuista allergialeipomisesta on :)
Tarkistathan vaan että soija, riisi tai kaura käyvät, ettei vaivannäkösi valu hukkaan! Hyviä leipomishetkiä!
eikä kaura käy ollenkaan ja soija-tuotteistakin vain osa!...
Vaikeammaksi menee. Nuo riisi-jutut on mulle aivan outoja, en muista edes kuulleeni tuomosista.
Taidan tehä sitten vain kääretortun (munaa, sokeria, perunajauhoja, leivinjauhetta ja kaakaojauhetta) ja laittaa vadelmahilloa väliin... Harkitsen käviskö kaupasta hakeen pakastevadelmiaki vielä sinne, valuttais ne ja sekottais hillon sekaan...?... Voi noita allergisia ihmisiä ku ei niille osaa tehä edes mitään todella hyvää..!:) Saavat sitten tyytyä noin perin tavallisiin.
Mietin tuota maidoton-juttua. Voiko sillon käyttää margariiniakaan? Pitääkö sen sijasta käyttää leivonnassa öljyä? Onko silloin suhteet samat resepteissä (margariinin määrä->öljyn määrä)?
t.mimosa
Moi vielä!
Riisijätskiä ainakin saa ihan tavan Cittareista ja Prismoista... jos se käy.
Tuli muuten mieleen, että jos maito ja viljat eivät käy, niin käyvätkö suklaa ja muna, joista olit valmistamssa leivonnaista? Kannattaa varmistaa allergikkovieraalta kaikki, ettei nää turhaan vaivaa, ja sitten ei kuitenkaan käy.
Margariineista käy Sininen Keiju (siis se tummempi sininen paketti) maitoallergikoillekin. Öljyä ei kannata makeessa leivonnaisessa käyttää, jos voi välttää.
Mutta mulla tuli mieleen sulle (jos vielä luet tän ajoissa) yks vaihtoehto. Osta sellanen Farinan valmis piirakkapohjaseos (vihree paketti jauhohyllyssä). Tee se ohjeen mukaan (tai korvaa muna esim päärynäsoseella), mutta kääretortuksi (jos se oli se juttu, jonka ajattelit tehdä). Ja täytä. Tuo vadelmaidea oli ihan hyvä.
vielä vinkeistä, vaikkei kerinnykään lukea niitä enää tarpeeksi ajoissa, mutta vastaisuuden varalle! suklaa ja muna onneksi kävi :)
ja kiitos tuota margariinitiedosta, siitä on paljon apua!!
t. kiireinen mimosa
Moi!
Sopiiko soija, kaura tai riisi? Silloinhan voisit käyttää vaikkapa:
- soijavanukasta
- kauravaniljakastiketta
- riisimaidosta tehtyä " unelmakiisseliä" (3dl riisimaitoa, 3tl rasvaa, 3rkl riisijauhoja, keittele 15min)
- yosa" jugurtteja"
Tai osta valmista kiisseliä. Ainakin Pirkalla, Riitan herkulla ja Elströmsillä on glutenittomia kiisseleitä.
Tai mites ois hedelmät ja vauvojen hedelmäsoseet.
Tai tee perinteinen hillokääretorttu ja tarjoile se kaura-, riisi tai soijajäätelön kera.
Tai tee kääretortusta leivoksia, koristele ne jollain noista kiisseleistä, vanukkaista tai kastikkeista ja nonparelleilla. Ainakin McCormickilla on gluteenittomia nonparelleja.
Täläsiä tuli nopeesti mieleen, toivottavasti oli apua :)