Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Apua. Porsaanlapaa 800g valmistus!!? Ongelmia!!

Vierailija
03.04.2023 |

Laitoin sen tunti sitten uuniin. Otin sen pakkasesta aamupäivällä ja se oli osin vielä jäässä sillä pidin sitä jääkaapissa.
Voitelin vuokaa hiemaan margariinilla ja laitoin lavan vuokaan.
175 asteeseen ja keskitasoon.
Nyt lapa on ollut reilu tunnin uunissa ja alkaa olla pinnasta väri saanut.
Haiseekin hieman kypsäliha.
Rasva taas on palannut vuokaan kiinni. Onneksi lihasta tihkuu lisää.
Vähän hirvittää.
Palaako tämä nyt!!?
Olenko mokanut pahasti?
Laskin lämpötilaa 150 asteeseen.
Pitäisi olla vielä kaksi tuntia uunissa, mutta mahtaako tämä onnistua?

Kommentit (28)

Vierailija
1/28 |
03.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Entä kuuluuko porsaan lavalle tehdä liemi vedestä? Tai kastike?

Siitökö tämä palaminen johtuu??

Vierailija
2/28 |
03.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisää sinne vettä, vaikka lihan puoliväliin asti

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/28 |
03.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita vuokaan jotain nestettä ja laske lämpöä ja anna olla ainakin 3 tuntia, mielellään pidempään.

Vierailija
4/28 |
03.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos se nyt oli vielä jäässä keskeltä niin se on kohta pinnasta ylikypsää/palaa ja sisältä raakaa. Lihan pitää olla täysin sulanut ja huoneenlämpöinen kun se laitetaan uuniin.

Minä olisin sen lavan kanssa laittanut pataan kasviksia, mausteita ja tarpeeksi nestettä.

Vierailija
5/28 |
03.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ai herranjumala. Jäisenä kuumaan uuniin ja margariinia...

Itse paistan huoneenlämpöiseen lihaan ensin värin pannulla ja laitan mausteliemeen hautumaan muutamaksi tunniksi, lämpötilaksi reilu sata astetta. Liemestä tulee sitten kokoon keitettynä ja suurustettuna kastike.

Tuossa tilanteessa yrittäisin myös pelastaa lihan lisäämällä nestettä ja laskemalla lämpöä.

Vierailija
6/28 |
03.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

No voi ei. Se oli aika jäässä vielä, mutta suli nopeasti.

Pitäisikö ottaa pois uunista ja heittää pois.

Pelkään, että se on piloilla.

Lisäsin kyllä nyt vettä, mutta mahtaako tuota olla turvallista syödä?

Alkaa olla jo pinnasta rusertava.

Uuni aikaa jäljellä vielä.

Käyttö päiväkin viimeinen, joten harkitsen, että jos otan sen vain pois uunista ja heitän roskiin?

Aloittaja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/28 |
03.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Folio päälle ja annat muhia. Hyvä siitä

Tulee

Vierailija
8/28 |
03.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No voi ei. Se oli aika jäässä vielä, mutta suli nopeasti.

Pitäisikö ottaa pois uunista ja heittää pois.

Pelkään, että se on piloilla.

Lisäsin kyllä nyt vettä, mutta mahtaako tuota olla turvallista syödä?

Alkaa olla jo pinnasta rusertava.

Uuni aikaa jäljellä vielä.

Käyttö päiväkin viimeinen, joten harkitsen, että jos otan sen vain pois uunista ja heitän roskiin?

Aloittaja

No jos se on kypsää, ei se vaarallista ole. Miksi olisi? Mautonta ja tikkuista voi kyllä olla, mutta jotenkin arvelen, ettei se teidän keittiössä uusi tilanne ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/28 |
03.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliko punalaputettu?

Vierailija
10/28 |
03.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ostitko vanhan punalaputetun lihan ja vielä pakastit sen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/28 |
03.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos on paistomittari niin käytä sitä, ei se pilalla ole. Nyt voisi pienentää lämpöä ja lisätä hieman vettä vuokaan.

Vierailija
12/28 |
03.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ribsit paistetaan 100 astetta 3-4 h ylikypsäksi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/28 |
03.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No voi ei. Se oli aika jäässä vielä, mutta suli nopeasti.

Pitäisikö ottaa pois uunista ja heittää pois.

Pelkään, että se on piloilla.

Lisäsin kyllä nyt vettä, mutta mahtaako tuota olla turvallista syödä?

Alkaa olla jo pinnasta rusertava.

Uuni aikaa jäljellä vielä.

Käyttö päiväkin viimeinen, joten harkitsen, että jos otan sen vain pois uunista ja heitän roskiin?

Aloittaja

Et heitä roskiin, hyvä siitä tulee. Anna muhia nyt useamman tunnin vielä nesteen kera, niin tulee mureaa. Voit lisätä nesteeseen mausteita tai lihaliemikuution niin saat siittä maukkaan liemen lisäksi.

Vierailija
14/28 |
03.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vie variksille. Turha tuollaista on ruveta syömään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/28 |
03.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kattele vaikka joulukinkkujen paisto-ohjeita jäisenä ja sovella tuohon. Lähinnä vaara on että kuivatat sitä liikaa ennen kuin sisälämpötila nousee tarpeeksi.

Vierailija
16/28 |
03.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ai herranjumala. Jäisenä kuumaan uuniin ja margariinia...

Itse paistan huoneenlämpöiseen lihaan ensin värin pannulla ja laitan mausteliemeen hautumaan

Lapoihin mitään väriä tarvitse paistella, tyhjänpäiväinen työ kannattaa jättää tekemättä.

Vierailija
17/28 |
03.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alunperin olisi pitänyt hitaasti paistaa reilussa sadassa asteessa. Nyt on myöhäistä tehdä enää mitään.

Vierailija
18/28 |
03.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oisit lämmittänyt leivinuunin aamulla ja sitten pistänyt lavan marinoitumaan grillauskastikkeeseen ja laittanut kunnolla mausteita pintaan. Puolen päivän jälkeen oisit päällystänyt pekonilla koko lavan. Sitten uuniin noin 6h. Aluksi ilman foliota ja kun pekonit on ruskituneet niin sittennfolio päälle.

Vierailija
19/28 |
03.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Folioita päälle ja 100 astetta uunin lämpötilaksi ja vielä se 2 h.

Vierailija
20/28 |
03.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vähintään kilon lihapala kannattaa ostaa, jos uunissa paistaa.

Eiköhän siitä sulla jää nyt jäljelle sellainen puolen kilon kuiva käppyrä.