Apua. Porsaanlapaa 800g valmistus!!? Ongelmia!!
Laitoin sen tunti sitten uuniin. Otin sen pakkasesta aamupäivällä ja se oli osin vielä jäässä sillä pidin sitä jääkaapissa.
Voitelin vuokaa hiemaan margariinilla ja laitoin lavan vuokaan.
175 asteeseen ja keskitasoon.
Nyt lapa on ollut reilu tunnin uunissa ja alkaa olla pinnasta väri saanut.
Haiseekin hieman kypsäliha.
Rasva taas on palannut vuokaan kiinni. Onneksi lihasta tihkuu lisää.
Vähän hirvittää.
Palaako tämä nyt!!?
Olenko mokanut pahasti?
Laskin lämpötilaa 150 asteeseen.
Pitäisi olla vielä kaksi tuntia uunissa, mutta mahtaako tämä onnistua?
Kommentit (28)
Laita vuokaan jotain nestettä ja laske lämpöä ja anna olla ainakin 3 tuntia, mielellään pidempään.
Jos se nyt oli vielä jäässä keskeltä niin se on kohta pinnasta ylikypsää/palaa ja sisältä raakaa. Lihan pitää olla täysin sulanut ja huoneenlämpöinen kun se laitetaan uuniin.
Minä olisin sen lavan kanssa laittanut pataan kasviksia, mausteita ja tarpeeksi nestettä.
Ai herranjumala. Jäisenä kuumaan uuniin ja margariinia...
Itse paistan huoneenlämpöiseen lihaan ensin värin pannulla ja laitan mausteliemeen hautumaan muutamaksi tunniksi, lämpötilaksi reilu sata astetta. Liemestä tulee sitten kokoon keitettynä ja suurustettuna kastike.
Tuossa tilanteessa yrittäisin myös pelastaa lihan lisäämällä nestettä ja laskemalla lämpöä.
No voi ei. Se oli aika jäässä vielä, mutta suli nopeasti.
Pitäisikö ottaa pois uunista ja heittää pois.
Pelkään, että se on piloilla.
Lisäsin kyllä nyt vettä, mutta mahtaako tuota olla turvallista syödä?
Alkaa olla jo pinnasta rusertava.
Uuni aikaa jäljellä vielä.
Käyttö päiväkin viimeinen, joten harkitsen, että jos otan sen vain pois uunista ja heitän roskiin?
Aloittaja
Vierailija kirjoitti:
No voi ei. Se oli aika jäässä vielä, mutta suli nopeasti.
Pitäisikö ottaa pois uunista ja heittää pois.
Pelkään, että se on piloilla.
Lisäsin kyllä nyt vettä, mutta mahtaako tuota olla turvallista syödä?
Alkaa olla jo pinnasta rusertava.
Uuni aikaa jäljellä vielä.
Käyttö päiväkin viimeinen, joten harkitsen, että jos otan sen vain pois uunista ja heitän roskiin?
Aloittaja
No jos se on kypsää, ei se vaarallista ole. Miksi olisi? Mautonta ja tikkuista voi kyllä olla, mutta jotenkin arvelen, ettei se teidän keittiössä uusi tilanne ole.
Jos on paistomittari niin käytä sitä, ei se pilalla ole. Nyt voisi pienentää lämpöä ja lisätä hieman vettä vuokaan.
Vierailija kirjoitti:
No voi ei. Se oli aika jäässä vielä, mutta suli nopeasti.
Pitäisikö ottaa pois uunista ja heittää pois.
Pelkään, että se on piloilla.
Lisäsin kyllä nyt vettä, mutta mahtaako tuota olla turvallista syödä?
Alkaa olla jo pinnasta rusertava.
Uuni aikaa jäljellä vielä.
Käyttö päiväkin viimeinen, joten harkitsen, että jos otan sen vain pois uunista ja heitän roskiin?
Aloittaja
Et heitä roskiin, hyvä siitä tulee. Anna muhia nyt useamman tunnin vielä nesteen kera, niin tulee mureaa. Voit lisätä nesteeseen mausteita tai lihaliemikuution niin saat siittä maukkaan liemen lisäksi.
Kattele vaikka joulukinkkujen paisto-ohjeita jäisenä ja sovella tuohon. Lähinnä vaara on että kuivatat sitä liikaa ennen kuin sisälämpötila nousee tarpeeksi.
Vierailija kirjoitti:
Ai herranjumala. Jäisenä kuumaan uuniin ja margariinia...
Itse paistan huoneenlämpöiseen lihaan ensin värin pannulla ja laitan mausteliemeen hautumaan
Lapoihin mitään väriä tarvitse paistella, tyhjänpäiväinen työ kannattaa jättää tekemättä.
Alunperin olisi pitänyt hitaasti paistaa reilussa sadassa asteessa. Nyt on myöhäistä tehdä enää mitään.
Oisit lämmittänyt leivinuunin aamulla ja sitten pistänyt lavan marinoitumaan grillauskastikkeeseen ja laittanut kunnolla mausteita pintaan. Puolen päivän jälkeen oisit päällystänyt pekonilla koko lavan. Sitten uuniin noin 6h. Aluksi ilman foliota ja kun pekonit on ruskituneet niin sittennfolio päälle.
Vähintään kilon lihapala kannattaa ostaa, jos uunissa paistaa.
Eiköhän siitä sulla jää nyt jäljelle sellainen puolen kilon kuiva käppyrä.
Entä kuuluuko porsaan lavalle tehdä liemi vedestä? Tai kastike?
Siitökö tämä palaminen johtuu??