Tehosta mämmin imeltymistä perunalla
Valmista suolaton notkea perunasose perunoista ja vedestä - älä lisää muita aineita.
Jäähdytä perunasose noin 75 asteiseksi ja lisää se ennen imeltämistä mämmiseokseen tehostamaan imeltymistä.
Kun maltaita on 500g ja jauhoja 1-1,5kg , niin sopiva määrä perunoita on noin 1/2 - 1kg.
Valmista mämmiseos näin:
Kuumenna vesi noin 70 asteiseksi ja lisää veteen maltaat ja jauhot tehokkaasti sekoittaen. Lisää seokseen vedestä ja perunoista valmistettu notkea ja noin 70 asteiseksi jäähdytetty perunasose imeltymistä tehostamaan. Laita mämmiseoskattilaan kansi. Laita mämmiseoskattila noin 70 asteiseen -tai vähän yli- sähkölieden uuniin ja anna imeltyä noin 3-4 tuntia ja sekoita välillä.
Valmistele mämmi ja paista korkeareunaisessa vuoassa tavalliseen tapaan.