Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi pullat lässähtää kun ne ottaa uunista?

Vierailija
19.02.2023 |

Missä vika?
Sitkossa vai hiivassa?

Kommentit (42)

Vierailija
1/42 |
19.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ymmärtääkseni hiivaa on ollut liian vähän tai kohotus on ollut liian pitkä. 

Vierailija
2/42 |
19.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ymmärtääkseni hiivaa on ollut liian vähän tai kohotus on ollut liian pitkä. 

Teen kinuskikissan ohjeella taikinan.

Kauanko sitten pitää kohottaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/42 |
19.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö ole leipureita paikalla?

Alan kohta leipomaan ja olisi kiva jos onnistuisivat kerrankin.

Vierailija
4/42 |
19.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lällät pussahtaa.

Vierailija
5/42 |
19.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä käytä minkään somettajan taikinaohjetta.

Vierailija
6/42 |
19.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ymmärtääkseni hiivaa on ollut liian vähän tai kohotus on ollut liian pitkä. 

Teen kinuskikissan ohjeella taikinan.

Kauanko sitten pitää kohottaa?

Minulla on se käsitys, että jos ihan tuntikaupalla jättää kohoamaan pullia leivottuina, niin ne voi lässähtää uunista ottamisen jälkeen, mutta jos tekee kuten ohjeessa sanotaan, niin kai se kutakuinkin oikea aika. Minä taidan kohottaa ensin taikinana noin tunnin verran ja sitten vielä pullina kolme varttia. Joskus kyllä lässähtää, ehkä silloin hiivaa ei ole ollut tarpeeksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/42 |
19.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne näkee sun naaman. Yritä piilottaa naamasi vaikka paperipussittamalla se.

Vierailija
8/42 |
19.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lässähtäähän pippelikin kun sen ottaa ulos pimpistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/42 |
19.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minulla ei moista kokemusta pullien paiston suhteen ole. Olen kotileipurina satunnaisesti leipova, mutta mun luulo on, että jos pulla on kypsä, se ei lässähdä uunista otettuna.

Vierailija
10/42 |
19.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne on vielä raakoja. Otit liian pian pois uunista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/42 |
19.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lässähtäähän pippelikin kun sen ottaa ulos pimpistä.

Ja joskus sinne laittaessa. Liikaa kohonnut?

Vierailija
12/42 |
19.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ymmärtääkseni hiivaa on ollut liian vähän tai kohotus on ollut liian pitkä. 

Liian pitkä kohotus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/42 |
19.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Lässähtäähän pippelikin kun sen ottaa ulos pimpistä.

Ja joskus sinne laittaessa. Liikaa kohonnut?

hiiva liittyy myös molempiin eli pulliin ja pilluun 🤔

Vierailija
14/42 |
19.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eikö ole leipureita paikalla?

Alan kohta leipomaan ja olisi kiva jos onnistuisivat kerrankin.

Sunnuntai vehnäjauho pussin kyljessä on paras ohje. Googlaa vaikka jos ei sen merkkisiä jauhoja kotona. 5 dl maitoa 200 g margariinia tai voita 50 g tuoretta hiivaa 2 dl sokeria tai 1 dl steviaa. reilusti kardemummaa  1 kanamuna ja sopivasti jauhoja. Helppoa kuin heinänteko.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/42 |
19.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ymmärtääkseni hiivaa on ollut liian vähän tai kohotus on ollut liian pitkä. 

Teen kinuskikissan ohjeella taikinan.

Kauanko sitten pitää kohottaa?

Minulla on se käsitys, että jos ihan tuntikaupalla jättää kohoamaan pullia leivottuina, niin ne voi lässähtää uunista ottamisen jälkeen, mutta jos tekee kuten ohjeessa sanotaan, niin kai se kutakuinkin oikea aika. Minä taidan kohottaa ensin taikinana noin tunnin verran ja sitten vielä pullina kolme varttia. Joskus kyllä lässähtää, ehkä silloin hiivaa ei ole ollut tarpeeksi. 

Taikinana korkeintaan 1/2 tuntia ja pullina ei yli 15 minuuttia eli van sen aikaa, että uuni on lämmin. Ei ihme, että pullat lässähtää, jos 45 minuuttia pullina kohotat.

Vierailija
16/42 |
19.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Googlaten.

Jos pulla lässähtää UUNISSA, siis paiston aikana, taikina on ollut liian löysää tai kohotusaika liian pitkä tai uunissa liian alhainen lämpötila.

Vierailija
17/42 |
19.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Googlaten.

Jos pulla lässähtää UUNISSA, siis paiston aikana, taikina on ollut liian löysää tai kohotusaika liian pitkä tai uunissa liian alhainen lämpötila.

Uunissa näyttää vielä hyvältä.

Kun otan pois niin lässähtää hetken päästä.

Olisiko sitten aavistuksen raakoja? Mulla on tapana polttaa leipomukset niin olen ehkä ylivarovainen.

Ap

Vierailija
18/42 |
19.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ymmärtääkseni hiivaa on ollut liian vähän tai kohotus on ollut liian pitkä. 

Teen kinuskikissan ohjeella taikinan.

Kauanko sitten pitää kohottaa?

Minulla on se käsitys, että jos ihan tuntikaupalla jättää kohoamaan pullia leivottuina, niin ne voi lässähtää uunista ottamisen jälkeen, mutta jos tekee kuten ohjeessa sanotaan, niin kai se kutakuinkin oikea aika. Minä taidan kohottaa ensin taikinana noin tunnin verran ja sitten vielä pullina kolme varttia. Joskus kyllä lässähtää, ehkä silloin hiivaa ei ole ollut tarpeeksi. 

Taikinana korkeintaan 1/2 tuntia ja pullina ei yli 15 minuuttia eli van sen aikaa, että uuni on lämmin. Ei ihme, että pullat lässähtää, jos 45 minuuttia pullina kohotat.

Eilen just tein pullia ja ärsytti kun ohjeissa vain lukee, että kohota pullat eikä mitään aikoja! Google onneksi auttoi. Taikinaa kohotin noin 20min ja valmiita pullia 40-50min. Ei lässähtänyt. 2h on kuulemma liian pitkä aika kohotella.

Vierailija
19/42 |
19.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vika on leipurissa

Vierailija
20/42 |
19.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kananmuna. Ilman munaa tulee kuohkeita ja pehmeitä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kolme seitsemän