Miksi pullat lässähtää kun ne ottaa uunista?
Kommentit (42)
Vierailija kirjoitti:
Ymmärtääkseni hiivaa on ollut liian vähän tai kohotus on ollut liian pitkä.
Teen kinuskikissan ohjeella taikinan.
Kauanko sitten pitää kohottaa?
Eikö ole leipureita paikalla?
Alan kohta leipomaan ja olisi kiva jos onnistuisivat kerrankin.
Älä käytä minkään somettajan taikinaohjetta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ymmärtääkseni hiivaa on ollut liian vähän tai kohotus on ollut liian pitkä.
Teen kinuskikissan ohjeella taikinan.
Kauanko sitten pitää kohottaa?
Minulla on se käsitys, että jos ihan tuntikaupalla jättää kohoamaan pullia leivottuina, niin ne voi lässähtää uunista ottamisen jälkeen, mutta jos tekee kuten ohjeessa sanotaan, niin kai se kutakuinkin oikea aika. Minä taidan kohottaa ensin taikinana noin tunnin verran ja sitten vielä pullina kolme varttia. Joskus kyllä lässähtää, ehkä silloin hiivaa ei ole ollut tarpeeksi.
Ne näkee sun naaman. Yritä piilottaa naamasi vaikka paperipussittamalla se.
Lässähtäähän pippelikin kun sen ottaa ulos pimpistä.
Minulla ei moista kokemusta pullien paiston suhteen ole. Olen kotileipurina satunnaisesti leipova, mutta mun luulo on, että jos pulla on kypsä, se ei lässähdä uunista otettuna.
Ne on vielä raakoja. Otit liian pian pois uunista.
Vierailija kirjoitti:
Lässähtäähän pippelikin kun sen ottaa ulos pimpistä.
Ja joskus sinne laittaessa. Liikaa kohonnut?
Vierailija kirjoitti:
Ymmärtääkseni hiivaa on ollut liian vähän tai kohotus on ollut liian pitkä.
Liian pitkä kohotus.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lässähtäähän pippelikin kun sen ottaa ulos pimpistä.
Ja joskus sinne laittaessa. Liikaa kohonnut?
hiiva liittyy myös molempiin eli pulliin ja pilluun 🤔
Vierailija kirjoitti:
Eikö ole leipureita paikalla?
Alan kohta leipomaan ja olisi kiva jos onnistuisivat kerrankin.
Sunnuntai vehnäjauho pussin kyljessä on paras ohje. Googlaa vaikka jos ei sen merkkisiä jauhoja kotona. 5 dl maitoa 200 g margariinia tai voita 50 g tuoretta hiivaa 2 dl sokeria tai 1 dl steviaa. reilusti kardemummaa 1 kanamuna ja sopivasti jauhoja. Helppoa kuin heinänteko.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ymmärtääkseni hiivaa on ollut liian vähän tai kohotus on ollut liian pitkä.
Teen kinuskikissan ohjeella taikinan.
Kauanko sitten pitää kohottaa?Minulla on se käsitys, että jos ihan tuntikaupalla jättää kohoamaan pullia leivottuina, niin ne voi lässähtää uunista ottamisen jälkeen, mutta jos tekee kuten ohjeessa sanotaan, niin kai se kutakuinkin oikea aika. Minä taidan kohottaa ensin taikinana noin tunnin verran ja sitten vielä pullina kolme varttia. Joskus kyllä lässähtää, ehkä silloin hiivaa ei ole ollut tarpeeksi.
Taikinana korkeintaan 1/2 tuntia ja pullina ei yli 15 minuuttia eli van sen aikaa, että uuni on lämmin. Ei ihme, että pullat lässähtää, jos 45 minuuttia pullina kohotat.
Googlaten.
Jos pulla lässähtää UUNISSA, siis paiston aikana, taikina on ollut liian löysää tai kohotusaika liian pitkä tai uunissa liian alhainen lämpötila.
Vierailija kirjoitti:
Googlaten.
Jos pulla lässähtää UUNISSA, siis paiston aikana, taikina on ollut liian löysää tai kohotusaika liian pitkä tai uunissa liian alhainen lämpötila.
Uunissa näyttää vielä hyvältä.
Kun otan pois niin lässähtää hetken päästä.
Olisiko sitten aavistuksen raakoja? Mulla on tapana polttaa leipomukset niin olen ehkä ylivarovainen.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ymmärtääkseni hiivaa on ollut liian vähän tai kohotus on ollut liian pitkä.
Teen kinuskikissan ohjeella taikinan.
Kauanko sitten pitää kohottaa?Minulla on se käsitys, että jos ihan tuntikaupalla jättää kohoamaan pullia leivottuina, niin ne voi lässähtää uunista ottamisen jälkeen, mutta jos tekee kuten ohjeessa sanotaan, niin kai se kutakuinkin oikea aika. Minä taidan kohottaa ensin taikinana noin tunnin verran ja sitten vielä pullina kolme varttia. Joskus kyllä lässähtää, ehkä silloin hiivaa ei ole ollut tarpeeksi.
Taikinana korkeintaan 1/2 tuntia ja pullina ei yli 15 minuuttia eli van sen aikaa, että uuni on lämmin. Ei ihme, että pullat lässähtää, jos 45 minuuttia pullina kohotat.
Eilen just tein pullia ja ärsytti kun ohjeissa vain lukee, että kohota pullat eikä mitään aikoja! Google onneksi auttoi. Taikinaa kohotin noin 20min ja valmiita pullia 40-50min. Ei lässähtänyt. 2h on kuulemma liian pitkä aika kohotella.
Kananmuna. Ilman munaa tulee kuohkeita ja pehmeitä.
Ymmärtääkseni hiivaa on ollut liian vähän tai kohotus on ollut liian pitkä.