Laitatko pastan keitinveteen sokeria?
Liian moni laittaa keitinveteen vain suolaa vaikka juuri sokeri on huippukokkien salainen ase huippupastaan.
Kommentit (18)
En laita. Keitän tosin pastaa ehkä kaksi kertaa vuodessa.
En helvetissä. Enkä ole kuullut kenenkään muunkaan laittavan, en edes yhdenkään kokin ja aika monessa ravintolassa olen ollut töissä.
Mikä hyöty siitä on? En ole koskaan lisännyt sokeria.
Kokeilkaa keittää pastaa ensin vedessä jossa on suolaa ja sokeria ja sitten vedessä jossa on vain suolaa. Huomaatte eron maussa välittömästi ja tulette tekemään niin aina siitä lähtien. Pastan maku saa aivan uusia ulottuvuuksia.
Vierailija kirjoitti:
Kokeilkaa keittää pastaa ensin vedessä jossa on suolaa ja sokeria ja sitten vedessä jossa on vain suolaa. Huomaatte eron maussa välittömästi ja tulette tekemään niin aina siitä lähtien. Pastan maku saa aivan uusia ulottuvuuksia.
Höpö höpö. Kastike sen maun tuo, eikä sokeroitu pasta.
Vierailija kirjoitti:
En helvetissä. Enkä ole kuullut kenenkään muunkaan laittavan, en edes yhdenkään kokin ja aika monessa ravintolassa olen ollut töissä.
Et varmasti ole kun et tuota tiedä.
Juu, ja kaneli toimii kans tosi kivasti.
Mitä se sokeri keitinvedessä sitten tekee?
Junttia porukkaa tällä taas kerran. Menkää keittämään vaan perunoita.
Täydellisen pastan salaisuus piilee sen keitinveteen lisättävässä "taika-ainesosassa".
Pastan keitinveteen on laitettava suolan lisäksi yhtä paljon sokeria. Pastan mausta tulee silloin ihan erilainen kuin pelkällä suolalla maustettuna. Sokeri tuo pastan aromin esiin aivan erilailla.
Vierailija kirjoitti:
Täydellisen pastan salaisuus piilee sen keitinveteen lisättävässä "taika-ainesosassa".
Pastan keitinveteen on laitettava suolan lisäksi yhtä paljon sokeria. Pastan mausta tulee silloin ihan erilainen kuin pelkällä suolalla maustettuna. Sokeri tuo pastan aromin esiin aivan erilailla.
Eli millä lailla?
Vierailija kirjoitti:
Täydellisen pastan salaisuus piilee sen keitinveteen lisättävässä "taika-ainesosassa".
Pastan keitinveteen on laitettava suolan lisäksi yhtä paljon sokeria. Pastan mausta tulee silloin ihan erilainen kuin pelkällä suolalla maustettuna. Sokeri tuo pastan aromin esiin aivan erilailla.
Varmasti tulee erilainen. Onhan hyvänmakuinen erilainen maku kuin hirveänmakuinen. Sokeripasta ei voi olla kuin hirveänmakuista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Täydellisen pastan salaisuus piilee sen keitinveteen lisättävässä "taika-ainesosassa".
Pastan keitinveteen on laitettava suolan lisäksi yhtä paljon sokeria. Pastan mausta tulee silloin ihan erilainen kuin pelkällä suolalla maustettuna. Sokeri tuo pastan aromin esiin aivan erilailla.
Eli millä lailla?
Peittää sen oikean maun. Sopii niille, jotka ovat niin pahasti sokerikoukussa etteivät kestä suolaista makua yhtään.
Itse laitan aina ruokaan saman verran sokeria kuin suolaa. Esim. lihapullien maku nousee ihan uusiin ulottuvuuksiin tällä tavalla.
Vierailija kirjoitti:
Junttia porukkaa tällä taas kerran. Menkää keittämään vaan perunoita.
Niin, jotka ovat parempia kuin väärin keitetty pasta. Niissä perunoissa on lisäksi vitamiineja yms ihmisen tarvitsemaa ainetta, joka tuosta vehnäjauhomössöstä tyystin puuttuu.
Vierailija kirjoitti:
Junttia porukkaa tällä taas kerran. Menkää keittämään vaan perunoita.
Pastan keitto se vasta junttia on nykyisin, on oikeaa bulkkiruokaa.
En laita kumpaakaan.