Ruisleipä juureen kuten ennen vanhaan tehtiin???
Muistan äidin ja mummun pitäneen juurta pakastimessa, se oli taikinaklöntti, ja sen avulla tehtiin seuraava taikina. Valmiista taikinasta uusi klöntti pakastimeen.
Miten siis tällä systeemillä tehdään leipiä - ja ennen kaikkea miten tällaisen juuren saa itE tehtyä? Haluaisin tehdä tällä vanhanaikaisella tavalla kuin että hifistelisin jääkaapissa säilytettävän nestemäisen juuren kanssa ja ruokkisin sitä joka viikko.
Kertokaa siis perinteinen tapa ruisleivän teolle.
Kommentit (4)
Helpointa ja hygieenisintä on käydä jostain leipäleimosta ostamasa se juuri.
On kyllä herkullista itse tehty ruisleipä, vähän riihiruisjauhoja sekaan antaa vanhanaikasita makua. Ja kuuman paistamislämpötilan vaatii.
Juureen tehdyn leivänpalasta saat liottamalla.
Laita joku säilöntäaineeton hyvänmakuisesta ruisleiväst(leipomon ja ilman säilöntäaineita) hierretty möntti veden kanssa reiluksi vuorokaudeksi muhimaan ja tee taikina ohjeen mukaan ilman lisähiivaa. Tuossa ohjelinkki jo aiemmin
Lue tästä:
https://www.vaasan.fi/taikinajuuriohje/